eko beba -> RE: Alergija na polen (28.4.2012 23:04:22)
|
IZVORNA PORUKA: mamina princeza meni alergija poceinje nekad u maju svake godine ... prosle godine sam imala bas jak napad a prije toga godinama je bila relativno mirna. mene interesuje jel neko od vas ima iskustvo sa alergiom i dojenjem. sta ako dobijem napad- ja moram nesto popit jer imam osjecaj da cu se ugusiti a ne smijem. kalcijum svaki dan? trebala sam ranije pocti znam al eto moze i sad bolje ista nego ista. interesuje me koji kalcijum pijete kad su alergije u pitanju jel svejedno koji nekad su mi cini mis erekli da su neki bolji od drugih a ne mogu da se sjetim... sat bih jos smijela ? ja sam pitala u apoteci i apotekarka mi reče da mogu piti flonidan dok dojim, i ona ga je pila. I mene u maju hvala kriza koja traje otprilike do polovine juna ... i bez loratadina (aktivna komponenta flonidana) bih se ugušila. Žena n apulmologiji mi takodje reče da ga mogu piti, i još jedna pedijatrica mi reče da ga mogu piti. Najbolje je, narano, bez lijekova, ali kad se mora onda .. ipak može. Najbolji Ca, je onaj koji se nalazi u obliku calcium citrata, zato što se ne taloži u jetri, nego ga organizam gotovo u potpunosti iskorištava, pa se msatra najboljim. eto, nadam se da sam nekome pomogla.
|
|
|
|