Finepex
|
IZVORNA PORUKA: Galicia IZVORNA PORUKA: Finepex IZVORNA PORUKA: Galicia Meni se zivot nije peomjenio. Moji prijatelji su nevezani za mm, i imam prijatelje jos od prije nego sam mm upoznala. On ne utice ni jednim dijelom na izbor mojih peijatelja. Kao ni ja na njegov. Ne znam kakav odgovor trazis? Ovo je vec druga prica, mislis kad bi ti pocela pricat o njegovima da on nebi o tvojima? Malo je cudno da neki skupa zive, a ne znaju ni ko su bliski prijatelji, a ko daljni prijatelji, ili uopsteno poznanici svog partnera,al et...sta treba ismijavat? Pa dobro ti si misljenja da se zivotni partner treba kontrolisati, pa Odatle i imas ovakvo shvatanje. Ali shvati zeno, da nemamo svi isto misljenje. I ne smije se niko, prestani optuzivati bezveze. Gdje sam ja to rekla? Kako i koga to optuzivam kada neciji komentari govore vise od 1000 i -1 rijec. Ti moras shvatiti isto onako kako ti branis stav, imas prijatelje (nisi rekla zbog cega, osim da tvoj muz nema pravo glasa da ti ista kaze, kao sto se ni ti njemu ne mjesas, iskreno prvo sto sam se zapitala kakva je to zena koja bi kontrolom smatrala d ajoj muz upozna prijatelje), da tako ima ljudi koji pricaju o stvarima sta ide njima u prilog, pocevsi od dobrih porodicnih odnosa (sto neki nemaju, nisu naucili od svojih, a kamoli da budu dobri s tudjim) Pocevsi od toga d ajedna ateistkinja raspravlja o islamu. Sta imas raspravljat o islamu? I hajde da makar nesta znas o islamu, nego su to sve neke price ljudi koji ne znaju islam. Evo ti jedna stvar, mozda razmislis o vrijednosti zene u islamu. MUz njezinu imovinu ne smije koristiti bez njezine dozvole, muz njezin novac ne smije koristiti bez njezine dozvole. Muz cak moze kupitit nesta od supruge. Znaci tako, ti bi smatrala "kontrolom" da tvoj muz zna s kim se druzis. s kim ispijas kahve. Pitanje, da li imate zajednickih "prijatelja", kod me su to poznanici jer za prijateljstvo je potrebno nesta vise. Da li imate poznanika u tom smislu da se muz druzi s muzem, a ti s njegovom zenom? Sta fali "takvom" prijateljstvu? Da li bi to protumacila muz odredjuje s kim cu se druziti?! I nisi mi odgovorila na pitanje, da ne govorimo samo o toj sto je muz "napomenuo", sta je s drugim prijateljima? Gdje su oni?