Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Društvo i lažni prijatelji. Prije braka i... 25.4.2015 13:36:55
Finepex
IZVORNA PORUKA: Galicia
Muz ti je pametan sto jeat jest. Nasao ti caku kako da upravlja s tobom. To je obicno zenska profesija, a njemu svaka cast.
Razmisljala sam da li da komentarisem ili ne komentarisem...ali moram ovo reci..posto vidim da vise njih ne raspravljaju o problemu koliko o muzu. Ne bih se slozila da upravlja sa njom. Ono sta ja vidim da ima muza koji pazi na nju. Ipak ako cemo iskreno uloga muza i jeste da pricuva svoju zenu. ja vidim pozitivnu reakciju jednog muza.
RE: Društvo i lažni prijatelji. Prije braka i... 25.4.2015 13:54:41
Finepex
Tvoj muz je samo dokazao da se brine za tebe i da ti zeli dobro sa samim upozorenjem kakav je ko.
RE: Društvo i lažni prijatelji. Prije braka i... 25.4.2015 16:47:10
Galicia
IZVORNA PORUKA: Finepex
Ono u sta sam se ja uvjerila prijateljstvo nestane onaj dan kada se ti udas, a ona ne uda, ili vise njih.
Ako se udas u 19 onda ovo vazi. A ako se udas u 35 ovako kao ja, onda ovo nije istina.
Kako tako kasnooo? Ja sam se u 20-toj udala. Iako ono sta sam vidjela jeste da je drugacija "klima" kada s tobom negdje sjedi jedna neudata i razgovarate, a drugacije je kada je tu jos jedna udata. Ispada ova neudata "visak". Nekako utihnu, ustrucavaju se pricati. Ili sta sam vidjela svi nekako uzivaju u pricama o svekvama. Godine i brak su cudo. Ono sto mi je na pocetku smetalo, jednostavno.pomiris se da je to "normalno".
Nije mi bilo tebe u mom zivotu da me usmjeri i posavjetuje kad da se udam.
RE: Društvo i lažni prijatelji. Prije braka i... 25.4.2015 17:14:24
Finepex
Ono u sta sam se ja uvjerila prijateljstvo nestane onaj dan kada se ti udas, a ona ne uda, ili vise njih.
Ako se udas u 19 onda ovo vazi. A ako se udas u 35 ovako kao ja, onda ovo nije istina.
Kako tako kasnooo? Ja sam se u 20-toj udala. Iako ono sta sam vidjela jeste da je drugacija "klima" kada s tobom negdje sjedi jedna neudata i razgovarate, a drugacije je kada je tu jos jedna udata. Ispada ova neudata "visak". Nekako utihnu, ustrucavaju se pricati. Ili sta sam vidjela svi nekako uzivaju u pricama o svekvama. Godine i brak su cudo. Ono sto mi je na pocetku smetalo, jednostavno.pomiris se da je to "normalno".
Nije mi bilo tebe u mom zivotu da me usmjeri i posavjetuje kad da se udam.
Iskreno, po tvojoj reakciji bih prije rekla da to opste nije bila tvoja volja..da se udas tako... "kasno".
< Poruku je uredio Finepex -- 25.4.2015 17:15:05 >
RE: Društvo i lažni prijatelji. Prije braka i... 25.4.2015 18:45:28
minja_
Jeste Galicija, ti si kao i ja umirala od zelje da se udas i sve smo uzdisale od beskrajne tuge gledajuci sretne parove i zivot koji nemamo a kad smo se konacno udale, ne mozemo vjerovati kakva nas je sreca obasjala i cvrsto je se drzimo i nabijamo komplekse svim jadnicama koje nisu uspjele a garant im nesto fali pa nisu bahahahahaha
RE: Društvo i lažni prijatelji. Prije braka i... 25.4.2015 19:16:09
mala curica
IZVORNA PORUKA: minja_
Jeste Galicija, ti si kao i ja umirala od zelje da se udas i sve smo uzdisale od beskrajne tuge gledajuci sretne parove i zivot koji nemamo a kad smo se konacno udale, ne mozemo vjerovati kakva nas je sreca obasjala i cvrsto je se drzimo i nabijamo komplekse svim jadnicama koje nisu uspjele a garant im nesto fali pa nisu bahahahahaha
Kako ste se nadale dobro ste se udale
ZeMska sve zna....ima neke vizije "vracare"
RE: Društvo i lažni prijatelji. Prije braka i... 25.4.2015 19:37:23
minja_
Ka jedinom putu ka mom zastitniku, najvecoj sreci i utjehi mog zivota, koji ne bi imao svrhu i smisao da nije odabrao bas mene i blagoslovio me svojom velicanstvenoscu
RE: Društvo i lažni prijatelji. Prije braka i... 25.4.2015 20:46:11
minja_
Ti si se ko i ja kasno udala i dzaba nam sad. Ta ce nas sramota pratiti do kraja zivota ne opra nas Amazon:))) sad kad smo vidjele kako je lijepo, sve se ujedamo za gu.icu sto nas niko nije htio na vakat a mogle smo se korigovati na vrijeme
RE: Društvo i lažni prijatelji. Prije braka i... 25.4.2015 21:44:19
Alma_27
IZVORNA PORUKA: Peggy
Drage moje, željela bih da sa vama podijelim nešto. Da li se nekoj od vas desilo slično. Imam 23 godine i prije nego što sam se udala, društveni život mi je cvjetao. Društvo je bilo ogromno. Preselim se u Sarajevo, nađem još veće društvo, izlasci svaki dan, sve super. I onda upoznam sadašnjeg muža. Po prvi put mi je neko osim porodice bio bitniji od društva. I tako, nažalost, malo po malo, društvo se raspalo. Na dan mog vjenčanja, mojih prijatelja nije bilo. Evo, danas sam u savršenom braku, imam dječačića od 14 mjeseci, ali prijatelja, osim muža, nemam. Muž me naučio da ne vjerujem svima, i svi koji su pokušali da mi budu 'prijatelji', za njih se ispostavilo da su htjeli da mi unište brak i sl... Nisam više naivna i ne želim lažne prijatelje. A znam da sam ka lično, jako dobar prijatelj, spremna da sasluša, da savjet i uvijek bude tu za nekoga. Zar je moguće da niko to ne cijeni i da svi žele samo da nekoga unište?
ako si tako lako izgubila prijatelje zapitaj se kakvo je to prijateljstvo bilo. takodje se zapitaj da nisi malo paranoicna. zasto bi tebi eto svi htjeli da uniste brak
RE: Društvo i lažni prijatelji. Prije braka i... 25.4.2015 22:21:48
Bella.88
ih blago tebi,ti si se"na vrijeme" udala da te ne citiram opet: sa ženama koje nisu u braku ne moraš pričati o braku i tušiti ih sa pričom o svekrvama možda ih uspeš zadržit u svojoj blizini
kad se udaš nisi se zarobio i nisu jedina interesovanja i priče o deci i porodici Nastaviš sa normalnim životom kao i prije braka,društveni život se nastavlja ubaciš muža gde treba,neće ti on zamenit valjda sve ljude koje si prije njega znala 100godina deca isto imaju svoje mesto ako odlučiš da ih rodiš
< Poruku je uredio Bella.88 -- 25.4.2015 22:22:55 >
RE: Društvo i lažni prijatelji. Prije braka i... 26.4.2015 7:31:30
Finepex
Iskreno, po tvojoj reakciji bih prije rekla da to opste nije bila tvoja volja..da se udas tako... "kasno".
Kasno? A na sta sam zakasnila, deder mi objasni. P.S. Ja nista ne radim protiv svoje volje.
Znaci tebi kasno znaci da si zakasnila? Npr. Muz ce doci kasno kuci, je tebi isto kao muz nije dosao kuci zbog prevoza (zakasnio) . ne razumijem cemu neke teoreme ako si se udala. jesam li rekla da se neces udati? Ili su mozda druge forumasice to negdje procitale. Voljela bih da me neko citira Samo me zacudilo iz razloga ako zaradjujes, ako si se obezbijedila da se nisi udala. Ono imas savrsene uslove za zivot.
RE: Društvo i lažni prijatelji. Prije braka i... 26.4.2015 7:40:20
Finepex
IZVORNA PORUKA: Bella.88
ih blago tebi,ti si se"na vrijeme" udala da te ne citiram opet: sa ženama koje nisu u braku ne moraš pričati o braku i tušiti ih sa pričom o svekrvama možda ih uspeš zadržit u svojoj blizini
kad se udaš nisi se zarobio i nisu jedina interesovanja i priče o deci i porodici Nastaviš sa normalnim životom kao i prije braka,društveni život se nastavlja ubaciš muža gde treba,neće ti on zamenit valjda sve ljude koje si prije njega znala 100godina deca isto imaju svoje mesto ako odlučiš da ih rodiš
Draga fazon taj i jeste, ko uopste prica da zena mora prestati raditi, ili da joj svaki drustveni zivot prestati mora jer se udala. Gdje je to receno? Jel vi uopste vidite sta vi pisete? Procitate li ono sta napisete, a ono sta drugi napisu? Nekako me bas cude neka razmisljanja, jedna osoba me pita zasto sam zatrudnila tek poslije 7godina braka, zasto nisam ranije, dok mi ti sada u komentaru pricas da zena kada se uda ne mora joj jedina prica biti djeca. Ono nekako bas... na jednu stranu vidim da postoji neko "nepisano" pravilo da se dijete dobije odmah, bitno da ga dobijes, nije bitno ko ce ga hraniti ,dok na drugi nacin, brani se misljenje da kada se zena uda ne mora odmah imati djecu..niti joj to mora biti glavna tema. Samo po takvim komentarima i misljenjima covjek dolazi do zakljucaka da se tezi necemu sto se nema. Sto ti na neki nacin brak ne dozvoljava, jer eto postoje "nepisana" pravila.
RE: Društvo i lažni prijatelji. Prije braka i... 26.4.2015 9:14:11
teacher75
Kasno? A na sta sam zakasnila, deder mi objasni. P.S. Ja nista ne radim protiv svoje volje.
Znaci tebi kasno znaci da si zakasnila? Npr. Muz ce doci kasno kuci, je tebi isto kao muz nije dosao kuci zbog prevoza (zakasnio) . ne razumijem cemu neke teoreme ako si se udala. jesam li rekla da se neces udati? Ili su mozda druge forumasice to negdje procitale. Voljela bih da me neko citira Samo me zacudilo iz razloga ako zaradjujes, ako si se obezbijedila da se nisi udala. Ono imas savrsene uslove za zivot.
Pa nije zivot samo udaja. Neko zeli da malo slobodno zivi prije udaje, proputuje svijetom, izlazi s drugaricama. Ne vidi svako poentu zivota u udaji a ne upozna svako ni svoju drugu polovinu rano. Sve je to sudbina....ja npr.nisam ni razmisljala o braku prije 30.bas mi je bilo lijepo u tom periodu i nije mi se nista mjenjalo niti sam bila za neke bracne obaveze
RE: Društvo i lažni prijatelji. Prije braka i... 26.4.2015 9:29:11
Alma_27
IZVORNA PORUKA: teacher75
Pa nije zivot samo udaja. Neko zeli da malo slobodno zivi prije udaje, proputuje svijetom, izlazi s drugaricama. Ne vidi svako poentu zivota u udaji a ne upozna svako ni svoju drugu polovinu rano. Sve je to sudbina....ja npr.nisam ni razmisljala o braku prije 30.bas mi je bilo lijepo u tom periodu i nije mi se nista mjenjalo niti sam bila za neke bracne obaveze
u nekim mjestima postoji veliki pritisak da se cura mlada uda jer je svaka poslije 20 i koje godine prestara za udaju. stara cura i niko je nece jer nesto fali. s obzirom na reakciju "a sto tako kasnoooo?", doticna forumasica vjerovatno dolazi iz takve sredine. tom tipu je udaja vrhunac i najveci uspjeh u zitovu. batali fakultet, samostalnost i putovanja.