Blue rose RR -> RE: cudno ponasanje bebe,ili neiskusna mama? (25.2.2008 8:24:00)
|
Draga Ebru, što se tiče motorike tvoje bebe,ona je prema onome što si napisala, sasvim normalna. I moja kikica je isto tako mlatarala nogicama i rukicama, i dok spava i dok je budna...to je nešto što je normalno. Druga stvar, moje dijete nikada nije htjelo da spava na stomaku. Spavala je na leđima, na jednu stranu, i na drugoj strani, ali na stomaku - jok... Pokušala, ali su to bili prvo plač, a onda samovoljno prevrtanje na leđa (ne znam kako joj je to uspijavalo). Tako da nisam ni forsirala spavanje na stomaku. Što se tiče grčeva, Maryam Amina, to nikada nije imala, ali sam preventivno, odmah joj počela davati čaj od komorače, i od kamilice (naravno, odvojeno), ali sam ga i ja pila, maximalno, dok god sam je dojila. A hranjenje...eh tu sam imala užasnih problema, doduše u kasnijoj dobi (od 4 mjeseca, helem nejse)...nikada nisam tempirala svoje dijete u noćnom hranjenju, uviek sam ostavljala njoj da mi svojim plačem, ili buđenjenjem daje na znanje da je gladna. Jednom sam je pokušala probuditi, da bi jela (nije se budila 5 sati, a mene panika uhvatla), ... ali kasnije mi je bio problem, valjda je probudila iz slatkog dječijeg sna...uh..plač, plač, plač...te poslije toga više je nisam budila, kako bi jela svoj obrok, nego kada se sama probudi, davala sam joj mlijeko.
|
|
|
|