RE: Pripreme za porod (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

bubamara_11 -> RE: Pripreme za porod (6.9.2012 17:10:50)

IZVORNA PORUKA: ajla86

emri...ja sam cula i maslinovo ulje da se pije..druge zene kazu ma kakvo maslinovo puter je zakon a trece se kunu u margarin....vjerujem da ce neka spomenuti i biljnu mrs [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

sve je to individualno....
neko kaze hurmme,neko sex....

ajla86 bas tako svako ima neki svoj "tajni" recept za porodjaj jedni kazu ovo jedni ono ja sam 36.sedmica i naslusala sam se svega i svaceg do sad covjek da se izgubi.opet najvise vjerujem kako Bog da tako ce i biti,ne moramo bas sad ulijenit se i samo lezat jer to je ipak trudnoca ne bolest al ako bi jela margarin toliko pila maslinovo ulje i ostale te recepte primjenjivala mogla bi se i kod kuce porodit ko nane nase :D kad sve ide tako lako :)

sunce27 -> RE: Pripreme za porod (6.9.2012 22:46:41)

U prvoj trudnoci po ulasku u 9 mjesec sam pila po kasikicu maslinovog ulja i jela hurme porod sam imala extra lagan eh sada da li je do toga ili ne to zaista ne znam, uglavnom i sada cu krenuti sa istim pa budemo vidjeli kako ce mi proci drugi porod.

bubamara_11 -> RE: Pripreme za porod (6.9.2012 23:01:39)

IZVORNA PORUKA: sunce27

U prvoj trudnoci po ulasku u 9 mjesec sam pila po kasikicu maslinovog ulja i jela hurme porod sam imala extra lagan eh sada da li je do toga ili ne to zaista ne znam, uglavnom i sada cu krenuti sa istim pa budemo vidjeli kako ce mi proci drugi porod.

ja ulazim prekosutra u 9. mjesec i planiram tu cuvenu masazu maslinovim uljem al pokusacu da pijem iako mi je muka od maslina al eto za moju bebu sve da i sebi i njoj olaksam dolazak na ovaj svijet.a sto se tice hurmi da te pitam kako si ih jela svaki dan il onako kad se nadje :)

Lalali -> RE: Pripreme za porod (25.10.2012 14:32:09)

Posto sam friska na ovom polju od srca bih preporucila skolu za trudnice. Definitivno se psihicki a i fizicki pripremis za porod uz super savjete divnih teta koje tu rade. Posto se tijelo 9 mjeseci priprema za taj cin, stvar je u tome koliko se psihicki pripremis, a u skoli za trudnice to ide super.
Sto se tice maslinovog ulja, hurmi i sl. mudrolija, meni nisu uopste pomogle, ali zato pravilno disanje jeste.

scarlett -> RE: Pripreme za porod (4.11.2013 18:09:37)

Drage ženice, možel' par savjeta od onih koje su prakticirale neke od ranije navedenih savjeta i da im se pokazalo uspješno da kažu u kojoj mjeri su pile maslinovo ulje? Koliko hurmi dnevno su jele?

Gdje ima kupiti Weledino ulje za masiranje međice u Sarajevu ili Zenici ili Doboju?

Imate li neki dobar link za pripremu trudnice za porod, recimo one vježbe koje se rade u Domovima Zdravlja?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]