M kao Mama -> RE: odnos snahe i svekrve (5.8.2016 14:38:09)
|
Ako nekoga voliš onda se za njega i boriš, a ti napisa da bi u dijasporu, da bi se udala za papire, znači tebi buba zvana razvod ipak cvrlja po mozgu. To nije dobro. Razmisli jel ti želiš život sa mužem ili ne. Da li on želi u dijasporu, ako želi kopaj te i rukama i nogama da bježite odavde, a do tada, vidi ako mogu brat i sestra da te poguraju pa idite u neki stančić da imate svoj mir. Mislim da bi tada vijela da li i kako funkcionišete. Ja se nikada ne bih svađala i spuštala na taj nivo, ovako samo si joj dala povoda. A svojim gestima, ponašanjem, i sl daj do znanja da li si ili nisi to kako te ona nazvala. Mada vjeruj mi ima žena koje ne znaju očito značenje te rijeći, ja znam ženu koja kćerki u svađi to kaže, ona njoj i tako dok se dobro ne izvrijeđaju, za posla sata ko da ništa bilo nije. Da imaju pameti nit bi mater to djetetu rekla, nit bi kćer to materi rekla. Svekrvu stavi na totalni ignor, na distancu i svoj poso tjeraj dokle može. Okreni se svom mužu, vjerujem da si se iz ljubavi udala, pa neka ta ljubav i pobijedi. Sretrno.
|
|
|
|