Finepex
|
IZVORNA PORUKA: mala curica IZVORNA PORUKA: Finepex IZVORNA PORUKA: mala curica Nije bitno gdje je odijelo za sedzdu kupljeno,bitno je da je odijelo cisto i pikladno za sedzdu . A nadam se da tako isto znas da u Kur'anu pise "cuvajte se novotarija" tako da svaka tvrdnja ne znaci da je ispravna.....jedino je pisani Kur'an ispravan. Vidis upravo je to moj problem, sto imam utisak sve sto vise citam nekako mi , barem imam utisak, ono skroz slabo stvari se poklapa. Npr. oblacenje pred mahremima. Al ipak, ulema je rekla stav po tom pitanju. Sta sma jos procitala, da zena koja klanja u hlacama, tj nije propisno obucena da ce joj biti primljen namaz, ali da ce imati grijeh zbog nepropisne odjece. Isto kada zena klanja bez carapa. Danas se vise ne zna ni sta je tacno. Tako mi Allaha draga mala curice, nisam te htjela povrijediti niti uvrijediti, nego sam svima htjela reci da je bitan rodbinski odnos. Zasto da sva svoja dobra djela izgubis zbog rodbinskih veza? Ucinjena ti je nepravda, i meni je. znas sta su meni kao djetetu uradili? Bacili kantu smeca na glavu, eto to je bio vid zabave. Al to je bilo sudjeno. oprostila sam im. Zato imam ovakvu hvala Allahu nafaku. Ne zelim ljudima zlo. Naaaaaa,nisam ja nista shvatila kao uvredu.Ovdje smo da razmijenimo misljenja,ne mogu se svi sloziti s tvojim ili pak mojim misljenjem.Svaka osoba je za sebe individua. A isto tako znas.....duzan si s rodbinom odrzavati odnose(znaci duznost) ali ako tri puta ti pokusas i taj okrece glavu nisi vise duzan ni obavazan da pokusavas.Zar nije tako? Nas dvije zachatavamo temu s Islamom,vjerom........ Ja zaista ne znam sta si ti dozivijela, ali vjerujem da svako od nas ima iskusenja na svoj nacin. Neko kroz zivot, neko posao, neko porodicu. Taj odnos, porodicni, uspostavljanje rodbinskih veza, i odrzavanje rodbinskih veza, sto ti rece da je obaveza, To je to o cemu ja pricam. Tu nema nicije dobre volje. Nesta sto se mora, nije tesko. Eh sada zasto zbog nekih vamo stvari nekakav odnos zagorcavati. Ako ti je vec odnos takav kakav jeste, zasto ga stvarati i uvelicavati jos gorim? Ucini sta ti je duznost kao snahi, pitaj za zdravlje, ako treba pomoci, tvoje je da ponudis. Da nekako koliko toliko tog odnosa bude. Da ne bude eh ne prica s niskim iz muzevne familije. I kad god ti bude tesko, sjeti se blagodati kojima te Uzviseni podario, a kome je uskratio te iste blagodati. Sjeti se da se dova majke ne odbija. Neka malo tvoja majka dovi da ti se popravi koliko toliko tvoj odnosi sa muzevnom familijom. Vidjeti ces mozda kada dobijete obje djecu, mozda sve bude nabolje. Primjera radi ja sam htjela da mi zidovi budu boje narandzaste, svekrva rekla kuku lele, kud ce te takvu boju, pa na kraju ispalo hajd nek ne bude narandzasto nek bude boja breskve. danas su mi svi u narandzastom tonu ja shvatam da kod tebe sigurno nije bio problem boja zidova , vjerujem da je dosta slozeniji problem. Ali ipak zasto svoj mir, svoju blagodat porodice, imas muza, imas dijete, imas svoja cetiri zida, zdrava si, nemas sikiracije, sjeti se samo koliko ih zeli imati dijete a nemaju te nafake. Hocu reci da previse gledamo nase probleme, i ono sto bi se moglo reci da nije problem, to previse uvelicavamo, stvaramo probleme, zagorcavamo same sebi zivot, umjesto da budemo zahvalne i sretne. Zivot je jednostavan. Uspostavljanje odnosa je jednostavan. Znas sta bi mogla, jednom iznenaditi sveki, tamo otici na masazu. ne mora na masazu, nekako da se nadje nacin kako da provodite vrijeme malo vise skupa, da se bolje upoznate. Ako znas a ima tema koje kod nje dizu pritisak, izbjegavaj ih. Ako vidis da ona namjerno zapocinje teme koje kod tebe dizu pritisak, jednostavno pravi se kao da je slusas, a samo se iskljucis. I onda pocnes neku desetu temu, vjeruj gora ce biti reakcija iskuliranja nego bilo sta drugo. Ne kazem da se sada pravite kao da nista nije bilo, to je nemoguce. Svaka rijec koja je pogotovo uvrijedljiva ostavlja oziljke. Rane se zacijele, ali je oziljak tu. Nego samo eto radi tog odnosa koji je bitan radi tvog braka, koji ce te citav zivot pratiti, da uspostavis odnos koliko toliko. Pa nekad pocnes o kuhanju, pitas je ko fol za neki savjet, iako kasnije opet uradis po svom. Samo nek ima osjecaj da je bitna.