|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kontrakcije
21.1.2012 18:13:23   
M kao Mama
mamice, sad šta god da se desi 38 si, što može biti indicija za porod, ja sam se sa L porodila dan u 37, sretno

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 126
21.1.2012 22:52:57   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: Mamica24

Zdravo svima ja nisam bila jaaakooo dugo na RR.. obaveze sta se može...

Sad sam u 38 sedmici trudnoce i kako sam prestala piti ginipral počela sam se otvarati. Na zadnjoj kontroli sam bila otvorena vec 3 cm user posted image user posted image user posted image obzirom da mi je ovo druga trudnoća ne znam kako da reagujem...

Sa prvom sam se napatila užas jedan... ovo par dana imam lažne kontrakcije ali ne znam da li ici zbog tog u bolnicu.. vodenjak je očuvan još uvijek... sta da radim???

Da cekam prave bolove ili????

mene su sa 3 cm primili na porodiljno i tamo mi probili vodenjak ali ja sam bila u 41. sedmici. isto tako druga trudnoca i porod je bio za pozeljeti (ko druga trudnoca user posted image ))
ako si 38., mozda da sacekas prave bolove. ja mislim da nije problem ni ako te prime sa vise otvorenih cm samo da su vodenjak i plodova voda ok

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 127
22.1.2012 19:58:32   
Sandrich
Koliko dugo traje ta bol kad su u pitanju kontrakcije???

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 128
22.1.2012 20:07:01   
M kao Mama
kod mene od jučer nešto novo, javlja mi se baš učestala bol, probode me sa lijeve strane, malo ispod pupka, da li je i to neka kontrakcija ili je beba, baš sam zbunjena, ali nije prijatan osjećaj

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 129
22.1.2012 20:10:57   
Sandrich
meni  se danas par puta desilo da me zaboli, ustvari nije to bas bol, vise ona tupa bol sto smara u donjem dijelu stomaka, tako me inace prije bolilo na par dana kad trebam dobiti, traje nekih 5min i prodje..pa sad nemam blage veze jesul to kontrakcije il ne user posted image

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 130
22.1.2012 20:12:03   
Sandrich
kao sto ti kazes vise ne znam razlikovati dali je beba ili ne ..uhh

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 131
22.1.2012 20:13:17   
M kao Mama
sandrich jesu kontrakcije to kod tebe

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 132
31.1.2012 13:40:00   
M kao Mama
Ja izgleda ovdje i palim i gasim svjetlo na ovoj temi, ja i dalje imam kontakcije, i to baš ih osjetim jako,

Neposredna veza do poruke: 133
31.1.2012 14:16:29   
Hurma

IZVORNA PORUKA: mama alma RR

Ja izgleda ovdje i palim i gasim svjetlo na ovoj temi, ja i dalje imam kontakcije, i to baš ih osjetim jako,

gynipral?

Neposredna veza do poruke: 134
31.1.2012 14:20:25   
Hurma

IZVORNA PORUKA: Sandrich

kako ne mozes? kontrakcije ti ne daju da se ispravis... kontrakcije ti stvaraju dole pritisak, smetaju ti i gacice... jako tvrd stomak... kontrakcije ne daju da se kreces... sjedis... imas bol... dosta zena bole i leđa. mene nisu... ja sam otvorila ovu temu pa imam iskustva... treci put sam trudna... GYNIPRAL zakon!!! da ga nije bilo izgubila bih i drugu trudnocu... i sad ga pijem i super se osjecam... SRETNO VAM!!!

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 135
31.1.2012 14:43:14   
Sandrich
IZVORNA PORUKA: Hurma

kako ne mozes? kontrakcije ti ne daju da se ispravis... kontrakcije ti stvaraju dole pritisak, smetaju ti i gacice... jako tvrd stomak... kontrakcije ne daju da se kreces... sjedis... imas bol... dosta zena bole i leđa. mene nisu... ja sam otvorila ovu temu pa imam iskustva... treci put sam trudna... GYNIPRAL zakon!!! da ga nije bilo izgubila bih i drugu trudnocu... i sad ga pijem i super se osjecam... SRETNO VAM!!!

hvala na objasnjenju...izgleda da je ipak beba user posted image  i ja pijem gynipral,4xpola za koji dan cu i prestati user posted image

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 136
31.1.2012 14:52:50   
Mamica24
ja čimnsam prestala gipipral u 37 sedmici počela sam se otvarati i to bez nekih sad bolova aman po nekad bi me prožigalo i to je to. sad je otvoreno4-5 cm, očuvanost grlića je 30% to ne znam šta znači. meni je termin u četvrtAak to znači prekosutra... kaže mi doktor "ma ovo će samo ispasti user posted image user posted image ...

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 137
31.1.2012 14:54:05   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: mama alma RR

gynipral?

Eh, to je sada pitanje, ja sam u 20 nedjelji, još uvijek sam na dabrastonu 3 x1, apaurin po potrebi, pila ga tri dana, od glave kad šenula nisam, diže mi pritisak, nevjerovatno, i depo progesteron injekcije na drugi dan, ali zaista tačno ovako kako si opisala, stomak tvrd, ja sam ovakav osjećaj imala pred kraj prve trudnoće tu tvrdoću, onda ne da sjediti, ne da hodati, samo ležati i jesti, hahahahaha. I stalno mokrim, evo čekam dr. pa da vidim da li prelazim na gynipral, e sada pitanje za tebe kakvi su ti porodi bili ,kažu da taj g. "zabetonira"

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 138
31.1.2012 15:07:14   
Bebica11

user posted image user posted image user posted image

ja sam imala NEPRESTANE bolove dok nisam pocela s ginipralom, ma preporodila sam seuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 139
31.1.2012 15:19:49   
M kao Mama
Znači po tome i meni ne gine gynipral, a kako ga podnosite,jel pijete izopten, ja kako sam trudna zadužila sam maksuz laticu u komodi, samo za moje lilule i pilule,

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 140
31.1.2012 15:29:41   
Hurma
evo vidis mamica24 ti je rekla kakav ce joj porod biti... ja sam imala tezak porod... ali sve je individualno... i nemoj sad misliti na porod ziva bila, misli da si sto duze trudna...
gynipral si mislim vec mogla poceti da pijes.... on ce umiriti bolove i bices sto kaze bebica kao prepelica, ona i ja smo se patile sa kontrakcijama i patim se ali samo da se odrzi plod sto duze unutra :)

Neposredna veza do poruke: 141
31.1.2012 15:32:55   
M kao Mama
obzirom da imam porod iza sebe, teškom je ne misliti o tome, a vjeruj dan mi je ko godina, samo hairli do 37 nedjelje da je dorurati, a ako dr. kaže gy. onda ga pijem

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 142
31.1.2012 15:36:48   
Hurma
najedes se dobro prije nego ga popijes i bices dobro... ne treba ti nista za smirenje... ako popijes na gladan stomak trese puno... ali nemoj i bice ok...
mene poroda uopšte nije strah... poslije kiretaže i jednog poroda, vrlo bolnog... mislim da ovaj ne moze biti gori, tako da bih ja sutra sto se mene tice... plus sad nosim niže.. plus grlic smeksan dosta... plus drugi porođaj... ma mora ici glatko.... e tako i ti razmisljaj...

Neposredna veza do poruke: 143
31.1.2012 15:59:54   
Alma_27

najedes se dobro prije nego ga popijes i bices dobro... ne treba ti nista za smirenje... ako popijes na gladan stomak trese puno... ali nemoj i bice ok...

ovakvo je i moje iskustvo vezano za ginipral. samo sam prva dva-tri dana pila isoptin i jednom kad mi je srce jako lupalo jer sam uzela ginipral na prazan stomak. ako imas osjecaj blage aritmije kad ga pijes, nemoj se uplasiti. nije to ta opasna aritmija ali uzmi ispotin.

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 144
16.2.2012 10:47:52   
Dz3ni
Meni su za bolove u leđima rekli da su to kontrakcije i imam ih skoro od početka, od 8. sedmice što je dosta rano. glić mi je sami neznatno skraćen srećom, ali su mi rekli da moram mirovati. user posted image To mi baš teško pada jer ne mogu ni mrdnuti iz kuće pogotovo po ovom vremenu...a i kad izađem (svako 10 dana...tako mi to izgleda) vrate mi se bolovi i ne mogu ustati čitav dan sutra. Toliko posla imam i želim svašta nešto obaviti i uraditi, ali mi moje stanje ne dozvoljava. user posted image Nadam se da će biti bolje kad se porodim jer se trenutno osjećam kao invalid.

Svi mi govore da uživam i odmaram, jer kao kad ću...ali jednostavno nisam navikla. user posted image
Ipak, bebica je na prvom mjestu, a ovo će valjda proći. Zanima me koliko mora proći od poroda (ukoliko se radi o normalnom porodu bez komplikacija) da prođu svi ti bolovi i da se tijelo vrati u stanje kada je moguće normalno kretanje?

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 145
16.2.2012 11:01:43   
Lulu_08

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Od ledja prema stomaku...bol nije bila konstantna...hajde da kazem..u sat vremena par puta "probada"...ne znam koliko si trudna...prve kontrakcije nisam ni osjetila, oni vidjeli na uzv-u, tek od 13, 14 sedmice sam ih osjetila...e sada u drugoj trudnoci..sam ih osjetila kao tupu bol u ledjima..ona je bila vise konstantnija...nije bila probadajuca, vec recimo svaku noc traje po sat, dva...u prvpj trudnoci sam pila gore navedenu terapiju, a u drugoj utrogestan haman do 30 sedmice i apaurini..ginipral mi je bio ukjucen kasnije, ali ga nisam pila.user posted image

Evo pronadjoh tacno objasnjenje mojih bolova.

Ako Bog da sutra doktorici idem.

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 146
29.3.2012 21:42:08   
mala87
ja ne znam da li su ovo kontrakcije ili nesto drugo ali ovako izgleda..??????......tek mi se pocelo desavati...........
lahko mi je da razlikujem bebu i  bol sto me kao da mi se nesto ukoci u dnu stomaka i ako hodam moram jedva koracam ako sjedim moram ustati.......... ne boli me toliko samo me kao potkoci drzi me par min i to je to prodje i kao da nista nije bilo........mene ledja nisu jos nikad zaboljela, u noci mi se desilo  samo jednom  malo me zaboljelo ali brzo proslo........

“Nikad nećete dobiti želju, a da pritom niste dobili i moć da je ispunite. Ipak, možda ćete za njeno ostvarenje morati raditi.”

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 147
29.3.2012 21:53:33   
mala_sa
Kad su kontrakcije u pitanju stomak ti se zgrci na tih nekoliko sekundi, i bude tvrd kao kosarkaska lopta, znaci gdje god u tom trenutku da pipnes stomak on je jakooo tvrd.
I uz kontrakcije te ne mora pratiti i bol u ledjima, bar mene nije. Takodjer me nista nije ni boljelo vec mi se samo tako grcio stomak i svaralom mi je nelagodu. I doktorica na ctg rekla da su to kontrakcije.

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu mala87)
Neposredna veza do poruke: 148
29.3.2012 22:05:11   
Lulu_08
Ja sam u prvoj trudnoci imala braxton nicksove od 6og mj. i sada opet samo malo ranije krenuse. Pravi laznjaci. Ali bas tako, stvrdne se stomak kao lopta, drzi neko vrijeme pa pusti i opet, neredovnih razmaka i tak.

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 149
29.3.2012 22:06:14   
mala87
hvala

znaci to je to.......ja imam osjecaj da mi se nesto poprijeci ili napuse u stomaku.........malo boli ali nista strasno.........

“Nikad nećete dobiti želju, a da pritom niste dobili i moć da je ispunite. Ipak, možda ćete za njeno ostvarenje morati raditi.”

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *