MELLI -> RE: nepotrebna i potrebna oprema za bebe (29.3.2009 12:56:17)
|
Ja sam baš nedavno razgovarala sa MM na ovu temu.Kod nas je slična situacija kao i kod tebe;korpa za nošenje bebe takođe apsolutno neiskorištena,Hranilica se maksimalno i danas koristi i za nju mogu reći da mi je najpametnije uložen novac,bar kada je oprema za bebe u pitanju,kolica su takođe maksimalno u funkciji,takođe dobra investicija,Igraonica- tu i tamo,bila je dobra dok Hanna nije naučila iskakati iz nje,a to se desilo prije nego je imala godinu dana.Poslije nam je koristila za spremanje igračaka.Sada Harisa mogu "ubijediti" da provede pet minuta u njoj.Kengura sa Hannom nisam koristila,ne znam zašto,a sa Harisom jesam,ali svaki puta dobijem dobru upalu leđnih mišića. Mogu reći da smo i autosjedalicu dobro iskoristili,pogotovo za gledanje crtića. Sad,kada je Hanna propuzala,a to je bilo jako rano,u sred dnevne sobe ubacili smo gumeni bazen(1,60 x 2,00 m)Stavili joj deku umjesto vode i mogu reći da je to bila najpametnija investicija,imala je dovoljno mjesta da puže,nije se mogla povrijediti,mogla je ustajati u njemu,a da se ne prebaci van...jest da nam je soba izgledala katastrofalno,ali bila sam rahat što se povreda i padova tiče. Bezveze je da kažem i da mi je DVD-i jedno jako dobro pomagaloali eto dok oni odgledaju crtić,ja recimo stignem uključiti mašinu,pripremiti ručak...
|
|
|
|