hanabanana -> RE: Beba i bazen, odnosno, terme - sta mislite?! (28.3.2009 20:28:19)
|
IZVORNA PORUKA: bebbe Drage mame i buduce mame, Mi zivimo u Sloveniji gdje gotovo svako selo ima svoje terme, a svake terme svoje programe. Jedan od tih programa su i tecajevi plivanja za bebe u kojima ucestvuju i bebe od tri mjeseca pa nadalje. Ja sam pitala pedijatricu sta misli o odnosenju beba u terme, i rekla mi je da je to OK, samo da beba, zbog vlaznog zraka, ne smije dugo ostati na bazenu. Mene je sve to skupa malo zbunilo. Malo se kosi sa mojim ranijim misljenjem da bazeni i nisu najpozeljniji, ne samo zbog vlaznog zraka, vec i zbog mogucih klica, hlora i slicno... Sada nemam neko izgradjeno misljenje o tome... Sta vi mislite? Da li biste, pod kojim uslovima, te i kada svoju bebu odveli na bazen, odnosno, terme? Budući da si ti pomenula da kod vas postoje tečajevi za plivanje beba ja bih bez ikakve bojazni otišla. Jer ako već imaju tečaj to znači da im je i toplota vode prilagodjena bebama, kao i sve ostalo. Iz perspektive Sarajeva, ja ne bih vodila bebu, ovdje se ne organizuju tečajvi, što znači da beba ide u normalne bazene za djecu, a oni su puni hlora što nije dobro za bebe, te im temeratura nije prilagodjena bebama. S toga ti samo hrabro.
|
|
|
|