Purplica -> Zakazana Indukcija (26.2.2015 14:58:34)
|
Zdravo drage mame, Jučer sam bila na pregledu kod doktora, 37+4, bebica procijenjena kao jaaako krupna i 4 kg. Doktor mi je radi toga zakazao indukciju u ponedjeljak( ovaj sad.. za 4 dana) On nije za carski, a boji se čekati termin da se ne zakomplikuje, jer bebica ima nenormalno krupne kosti, 4 kg a još nije sala nabacila. Uspaničila sam se, jer sam bebicu očekivala za 3 sedmice, nikakvih znakova poroda nije bilo.. niti otvaranja.. Čak i lažne kontrakcije sam imala možda 5 maximalno.. Strah me, htjela sam sve prirodno, a ne da mi oni uzrokuju sve to i šokiraju tijelo.. Ali šta mogu, neću da pametujem, prepuštam se doktoru. Nalazim se u Švicarskoj i taj doktor slovi za dobrog, tako da.. 100% zna bolje od mene. Ali nije da me ne jede sumnja malo, da nije pretjerano odreagirao. (ovdje su ljudi generalno puno sitniji nego kod nas, pa se zato možda uplašio šta ja znam, ipak je to bosanska beba :) ) Da li je neko imao ovakvo iskustvo, ili iskustvo sa indukcijom općenito.. sve me zanima :) Pojma nemam, prvorotka.. [sm=modricrtici.gif][sm=duda.gif][sm=nosecka.gif] <3
|
|
|
|