Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Prirodna kozmetika i kozmeticki preparati 25.2.2015 13:22:17
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
ih ja sam sa rukicama još ''jača'' svako malo...puterom ruke namažem, stavim rukavice na ruke spavam tako rukavice one najlonske kao što dođu u farbama...ja ih kupujem u apoteci u kutiji nemaju miris niti su do materijala koji imaju miris inače ih koristim dosta za rad rukama ...i za njegovanje ruku...eto
ista stvar moze i sa maslinovim uljem...
još kad se maksuzija navuče sa Biokova...ih
RE: Prirodna kozmetika i kozmeticki preparati 25.2.2015 13:27:29
koka i po
rakija sljiva bolja od sve i jednog tonika za ciscenje lica. vesni sapun za jaci korjen kose.....caj od koprive takodjer. nekad su nase nane u nedostatku laka za kosu istu mazali smjesom vode i secera....aman na sta je to poslije licilo
RE: Prirodna kozmetika i kozmeticki preparati 25.2.2015 14:21:23
muaaa
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
ih ja sam sa rukicama još ''jača'' svako malo...puterom ruke namažem, stavim rukavice na ruke spavam tako rukavice one najlonske kao što dođu u farbama...ja ih kupujem u apoteci u kutiji nemaju miris niti su do materijala koji imaju miris inače ih koristim dosta za rad rukama ...i za njegovanje ruku...eto
ista stvar moze i sa maslinovim uljem...
ja imam pamucne rukavise i budu mi ruke glatke ujutro,prespavam se rukavicam
RE: Prirodna kozmetika i kozmeticki preparati 25.2.2015 14:21:59
salmy
Ja imam jedan problem, ne volim miris "krema" na rukama...generalno hoce mi biti zlo...i naravno posebno kod "teta"koje uz to i barataju sa hranom..e sada ja nemam ni jednu kremu za ruke u kuci...nemam ni za lice..ali o tome cu kasnije dakle da se osvjeze ruke maslinovo ulje i smedji secer. dvije kasikice maslinovog ulja i kasikica smedjeg secera i po rukama meljati dok se secer ne istopi..i imate svjeze rukice..sa NO mirisom
jel se treba isprati vodom..mislim secer ljepljiv Koristim maslinovo ulje kao piling za tjelo,ruke,pete..i lice...umjesto secera moze:sol.palenta... za sjaj kose : maslinovo( imamo 2 litra pravog iz Makarske) sto je to jako strava..smrdi prestrasno za jest...tako da ga koristim za njego znaci :ugrijati ulje do zeljene ture...i vrhovima prstiju umakatu kosu..ja se sagnem na kadu i uvalim kosu u tanjir sa uljem...stavim kapu ili kesu ..sat dva...kosu oprati bude savrsena..njezna..leprsava i mekana
RE: Prirodna kozmetika i kozmeticki preparati 25.2.2015 14:25:28
DM
Meni nije jasno u onom hanadinom postu ono umivanje piše hladnom vodom za otvaranje pora, a toplom za zatvaranje Jel' ja tolike godine živim u zabludi?
RE: Prirodna kozmetika i kozmeticki preparati 25.2.2015 14:29:10
DM
Ja sebi i djeci napravim kremu(s vremena na vrijeme, jer je baš masna, pa nije za uvijek) pčelinji vosak+ kokos puter(može i shea)+ maslinovo ulje+ neko eterično ulje. E sad je bezbroj varijacija na ovo maslinovo i eterično ulje, sve po namjeni i tipu kože.. Može se nakraju dodati i mala kol. glicerina i vode, da krema ne bude previše masna...
Ovih dana imam namjeru probati napraviti deo kremicu, jer mom starijem dječaku treba,a ove što nađoh me ne oduševiše sastavom, pa vam javim
RE: Prirodna kozmetika i kozmeticki preparati 25.2.2015 17:19:03
Hannica
Kafena kašika želatine, 2-3 velike kašike mlijeka, 2-3 kapi eteričnig ulja, sve izmiješati i zagrijati nekoliko sekundi u mikrovalnoj, kada malo ohladi namazati na lice, pola sata kasnije skinuti masku. . Eto.. i dobra je. Samo paziti da ne stavite vrelo na lice.
RE: Prirodna kozmetika i kozmeticki preparati 25.2.2015 21:00:40
salmy
Oprah kosu i stavih sirce u kombinaciji sa vodom...uzas...moja kosa je kao zica...tvrda..spetljana..ma strava..izgledam kao .... mislim da se sirce kao regenerator nikako ne smije koristiti cesto...nema sjaja..tvdra..cupava..ma strava
zeznuh se malo je rec...lijepi loreal regenerator..kosa kao svila..bem ti sirce
RE: Prirodna kozmetika i kozmeticki preparati 25.2.2015 22:04:13
bebaa
i ja sam stavljala med na lice...nisam imala problema sa čupanjem......i baš mi fino pasalo... a koristila sam i onu glinu ako se ko sjeća.....uhhh kako je ono bilo dobro......lice ko staklo......ali nemaaaa više.....
RE: Prirodna kozmetika i kozmeticki preparati 25.2.2015 22:07:12
Lavica28
Super tema za jacanje i rast noktiju ja koristim ricinusovo ulje, za njegu kose vodeni rastvor pantenola, nije bas prirodno i iz spajiza, ali nije ni nezdravi sampon sa SLS sastojkom koji unistava tjeme. Pisem vam kasnije o odlicnom samponu od kojeg ce vam kosa biti kao nikad do sada :) sirce je odlicno za kosu zato sto skida sve nakupine sampona na tjemenu isto kao da skinete kamenac, tako da kosa prodise...i ja ga ponekad koristim.
RE: Prirodna kozmetika i kozmeticki preparati 25.2.2015 22:10:21
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: DM
Meni nije jasno u onom hanadinom postu ono umivanje piše hladnom vodom za otvaranje pora, a toplom za zatvaranje Jel' ja tolike godine živim u zabludi?
Greska kod mene....u pisanju popravim sutra