RE: cesta stolica (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba >> Zdravlje beba

Poruka

ferguson -> RE: cesta stolica (5.6.2012 8:44:55)

valjda ce mi neko odgovoriti,posto vidim da je tema haman ugasena....bebac mi ima 6 mjeseci, na formuli je i na kasicama,zadnja tri dana ima pravo cestu stolicu, ponekad je to jako malo u peleni, jer vise nema sta izbaciti. mislila sam da je od caja, jer smo mu kupili drugi koji ima komoraca u sebi, pa sam kontala da ga je to protjeralo, jer komorac inace pomaze probavi.jucer je ujutru pio zadnji put, i nedam mu vise. medjutim on je sinoc kakio u pola noci. jutros kad je ustao vidjela sam da je malo razmrljano po peleni, zute je boje, jako rijetka i sluzava.nahranila sam ga i nije proslo par minuta vidim da se opet napinje, ovaj put je bilo jos manje na peleni...da li da ga vodim doktoru. on je super raspolozen, hiperaktivan kao i uvijek, ne cini se da mu to smeta, osim sto mu je guza malo upaljena od ucestale stolice

Malenaoduvijek -> RE: cesta stolica (5.6.2012 9:10:38)

Ferguson komorac bi trrebao da regulise stolicu a ne da protjera.jesi mu davala nesto novo od hrane posto kazes da je poceo jesti cvrstu hranu.ti njemu mozes ukljuciti probiotik ako je proljev u pitanju i dati mu ad bez laktoze ali posto je beba od 6mj
U pitanju mozda je najbolje otici dr.
Iako ne znam koliko je cesta stolica i koliko rijetka jer ako je normalne konzistencije onda to nije zabrinjavajuce.

ferguson -> RE: cesta stolica (6.6.2012 7:55:35)

jucer je imao 7-8 puta stolicu, ali nije to vise ni stolica, nego nesto zuto sluzavo malo razmrljano po peleni. od tih 7-8, jedna ili dvije su bile skroz normalne. jutros je opet u 4 imao stolicu koja je pravo rijetka, u 6 sati je vec imao prilicno normalnu stolicu.
nisam mu uvela nikakvu novu hranu, zadnjih dana jeo je tikvice,banane i jabuke, ja sa mu pravila, znaci svjeze. pusti cu ga da odspava jednu turu, i vidjecu da li ce opet imati stolicu pa idemo doktoru. mada znam unaprijed sta ce mi reci, pa mi se nekako i ne ide.
prosli put kad sam bila jer je prehladjen,kasljao i nije mogao dahnuti, doktorica mi rece kako treba imati petlje i hrabrosti pa ostati kuci, i ne dovoditi dijete readi toga[sm=zmeden.gif]

Malenaoduvijek -> RE: cesta stolica (6.6.2012 9:22:06)

Eh pa onda ti uradi ovo sto sam ti rekla

Uvedi mu ad bez laktoze-imas u apoteci humanu hn ili novalac,znaci kazes za sta ti treba
Probiotik-linex i pro life otopinu
Hipp ors 2000 da ne bi beba dehidrirala a imas i onaj rcpt sa kupovnom hipp kasicom od jabuke rize i jos necega,na pocetku rr pise negdje
I naravno ne daji nista sto protjeruje a posto je on mali vjerovatno i ne dajes.
A ispeci mu jabuku u rerni,banana ti je dobra isto i kad sve ovo uvedes trebalo bi se stabilizovati
Sretno

Samo da ti naglasim kuhana jabuka protjeruje a pecena se daje kod proljeva

selebriti -> RE: cesta stolica (6.6.2012 9:26:22)

Mi smo 7 dana imali čestu rijetku stolicu i samo sam joj uvela Humanu HN, popila je jednu kutiju i regulisalo se.

Ostalo je normalno jela. Malo vise spinata, doduse.

ferguson -> RE: cesta stolica (6.6.2012 10:14:45)

hvala vam zene[sm=bravo.gif]
sad cemo ici u setnju pa cu vidjeti sta da kupim od toga. a nisam znala to za jabuku...znaci u rernu

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4]