|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit...
8.3.2015 22:55:00   
emči
a hvala ti draga
ma njoj je 7 mjeseci i eto skoro od samog pocetka je to prati i ne prestaje
iscitala sam danas ovu temu i zao mi je i djecice i mama.
nadamo se da ce biti bolje...

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 201
9.3.2015 10:45:16   
Ringerajin doktor

IZVORNA PORUKA: emči

cestitam dobitnicama od srca
e ovako, ja imam bebu kojoj je sedmi dan zivota pojavilo crvenilo po obrazima.
ocekivala sam da ce proci ali nikad nije
pedijatar je potvrdio da je rijec o AD-u.
bebi bas smeta, stalni se rukicama cese po licu, to toliko bude crveno da je tesko gledati.user posted image
ono sto smo do sad probali samo je kratkotrajno pomagalo jer vec sutradan sve bude isto...

Draga Mama, niste napisali šta je preporučio pedijatar kao pristup.
AD je čest kod beba. Pristupi se razlikuju u zavisnosti od kliničke slike, uzrasta, porodične anamneze I uslova života.
Niste naveli terapiju koju je dao lekar koji prati dete.
U slučaju da je prisutan AD bez sekundarne infekcije, možete pokušati sa primenom CORTINAT kreme. Krema se primenjuje u kod prisutnog AD I na licu bebe od rođenja. Može se koristiti I više puta dnevno I duže u kontinuitetu.
Kao podrška kremi mogu sa davati OMEGA JUNIOR kapi istog proizvođača . Naravno da se prmenu kreme I OMEGA kapi , mora sprovesi higijensko dijetetski režim predložen od strane pedijatra.

D. Mirjana Mišić

(odgovor članu emči)
Neposredna veza do poruke: 202
9.3.2015 12:44:43   
emči
hvala vam na uputama user posted image
a pedijatar je preporucio A-dermu exomega kremu svakodnevno i po potrebi advantan mast.
Aderma nije nista pomogla iako sam mazala dva puta dnevno, a Advantan mast pomogne kratkotrajno, npr: namazem uvece i ujutro bude bolje ali do uvece je stanje isto user posted image

(odgovor članu Ringerajin doktor)
Neposredna veza do poruke: 203
9.3.2015 13:07:13   
Vanne
Da se i mi prijavimo na temu...
Kad je beba imala tri mjeseca na vratu joj se pojavila crvena suha fleka...mazala sam joj bademovom kremom medjutim pocela se siriti...odvedem je dr i ona samo bacivsi pogled na tu fleku rece to je od znoja,ona je buca,morate je kupati svaki dan...ono sto sam primjetila je da se nakon svakog kupanja ta fleka jos vise zacrveni...
Ponovo smo je odveli i taj nam put rece kako je to lisaj i dala nam je elocom mast da mazemo sedam dana...ucinila sam tako i fleka je nestala...medjutim nakon dvije nedjelje ponovo se mjesto zacrvenilo,ovaj put i nove fleke i male tackice po vratu...ponovo joj mazem elocomom i nestanu fleke...
Kao i prije nakon dvije nedjelje ponovo bukne crvenilo,sad ima i fleke na ledjima,sire se na ramena,i ovaj put izgleda kao da je koza jako stanjena,skoro pa se rane otvaraju...vidim i da je svrbi...
Ovo mi vise ne izgleda kao lisaj...mazem joj bepanthenom,ali ne vidim poboljsanje...
Imate li ideju sta se moglo desiti? Imamo kontrolu za desetak dana u domu zdravlja a do tad cu poluditi,vise mi na vrh glave ovi osipi...
Mogu li sliku postaviti ako uspijem fino uslikatipa da mi kazete je li lisaj ili je to sve preslo u neki dermatitis?

02. 07. 2014. 18:56 Sarah.....zjenica oka moga....

(odgovor članu emči)
Neposredna veza do poruke: 204
9.3.2015 14:52:16   
minie

hvala vam na uputama user posted image
a pedijatar je preporucio A-dermu exomega kremu svakodnevno i po potrebi advantan mast.
Aderma nije nista pomogla iako sam mazala dva puta dnevno, a Advantan mast pomogne kratkotrajno, npr: namazem uvece i ujutro bude bolje ali do uvece je stanje isto user posted image

Ja nikoga ne znam da mu je Aderma pimogla. Nama je vise pomogao shea puter i jekoderm od nje.

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu emči)
Neposredna veza do poruke: 205
9.3.2015 23:39:50   
emči
e to nisam znala a kupola sam je po preporuci pedijatra ali ocito to nije to.
jekoderm nisam probala.
a cula sam da je taj shea putet dobar, zna li neko imali ga kupiti kod nas negdje?
Sve bih zaista probala i probacu samo da joj bude bolje aBd.

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 206
10.3.2015 17:10:30   
BBubica
Evo da se i ja prijavim, kremu smo dobili u nedjelju i to je bilo bas prijatno iznenadjenje user posted image user posted image
Nismo je jos probali jer prvo moram sanirati vece rane..

Shea maslac se moze naruciti u apoteci na Bascarsiji preko puta Sebilja (Sarajevo). Ja sam tamo kupila pakovanje od 1 kg, cijen oko 32 Km koliko se sjecam. Jako jako ljubazne tete koje rade

(odgovor članu emči)
Neposredna veza do poruke: 207
10.3.2015 20:03:49   
minie

e to nisam znala a kupola sam je po preporuci pedijatra ali ocito to nije to.
jekoderm nisam probala.
a cula sam da je taj shea putet dobar, zna li neko imali ga kupiti kod nas negdje?
Sve bih zaista probala i probacu samo da joj bude bolje aBd.

Mi smo dobili neki organski iz Njemacke i pomogao je. A vjerujem.fa mozes kupiti i manje pakovanje ovog putera u toj apoteci kod Sebilja. A mozes probati i Zlatni melem dr Pasha, glavni sastojak je shea puter. Ili ovu kremicu CortinaT ;) doktorica sa teme ce reci gdje se ima kupiti ;)

< Poruku je uredio minie -- 10.3.2015 20:05:00 >

R 17.10.2011.

(odgovor članu emči)
Neposredna veza do poruke: 208
10.3.2015 20:37:34   
emči
ma naravno, probacu sve sto bi moglo pomoci mom dijetu, kao i svaka majka.
evo danas joj je bas ovo crvenilo mnogo vise nego predhodnih dana, bas je isusena koza i gruba a nju to jos i cese pa je malo zgulila na celu.

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 209
11.3.2015 1:33:05   
marketing RR

IZVORNA PORUKA: Vanne

Mogu li sliku postaviti ako uspijem fino uslikatipa da mi kazete je li lisaj ili je to sve preslo u neki dermatitis?

Draga mama postavite sliku.

(odgovor članu Vanne)
Neposredna veza do poruke: 210
11.3.2015 10:39:39   
BBubica
Prvi utisak o CortinaT kremi-koza je jako mekana i divno mirise
Za dalje cemo vidjeti user posted image

(odgovor članu marketing RR)
Neposredna veza do poruke: 211
11.3.2015 11:58:04   
emči
nadam se da ce vam pomoci krema, eto bar je prvi utisak dobar.
moja bebica skoro svu noc nije spavala,samo se rukicama cese.
od skoro sam joj uvela dohranu i to ide bas sporo jer me je strah reakcije, bojim se da joj se jos ne pogorsa.

(odgovor članu BBubica)
Neposredna veza do poruke: 212
11.3.2015 18:31:49   
BBubica
Emci, stavljas li joj sta na ruke? carapice, rukavice? mi smo nabavili svasta nesto od odjece, odjelca, al najbolji su nam ti tkz rukavi..za manju djecu je i veci izbor. Mogu ti poslati link na pp..mozda se to moze i sasiti nekako, ja zaista nisam imala vremena za to, nit bilo koga raspolozenog da mi to sije, pa smo narucili. Evo sad nam opet stizu ti rukavi-spasili su me

(odgovor članu emči)
Neposredna veza do poruke: 213
11.3.2015 20:32:28   
emči
ne stavljam joj nista, ma meni je sve ovo novo pa mi je ova tema dosla kao narucena da vidim iskustva drugih mama.
mozes mi poslati pp, mislim da bi joj to super doslo, bas ti hvala. ona se toliko cese rukicama da sama zguli kozu,
ne znam kako da joj pomognem, na sto jos moram obratiti paznju, svaki savjet je dobro dosao zaista

Srecu ne mozes kupiti ali je mozes roditi.

(odgovor članu BBubica)
Neposredna veza do poruke: 214
11.3.2015 20:48:08   
BBubica
Moj djecak se cese cak i noznim prstima..nekad je trljao i koljena jedno od drugo-sad bar to ne radi...
Dok ne nabavis sta drugo, stavi joj carapice na ruke, duple ako treba da ne raskrvari kozu cesanjem.
Saljem ti link na pp

(odgovor članu emči)
Neposredna veza do poruke: 215
11.3.2015 20:49:53   
minie

ne stavljam joj nista, ma meni je sve ovo novo pa mi je ova tema dosla kao narucena da vidim iskustva drugih mama.
mozes mi poslati pp, mislim da bi joj to super doslo, bas ti hvala. ona se toliko cese rukicama da sama zguli kozu,
ne znam kako da joj pomognem, na sto jos moram obratiti paznju, svaki savjet je dobro dosao zaista

Rekla si da je nedavno dohrana uvedena, sta beba jede? Sorry ako si negdje ranije pisala, ali ne upratih, doji li i koliko je stara?
Mi smo 3-4 mjeseca imali problema sa osipom, dijagnoza je bila AD, ali je ustvari bila alergija na mlijeko i jaja. I cim sam ja smanjila te namirnice (dojio je dugo, 2 god i 3 mjeseca) nestao je i osip. Stavi na pec/radijator neku posudu sa vodom, pamuk oblaci bebici. Ne znam stvarno sta vise da preporucim, da kako mogu pomoci, rado bih ;)

R 17.10.2011.

(odgovor članu emči)
Neposredna veza do poruke: 216
11.3.2015 21:02:23   
BBubica
mislim da ce se vidjeti slika s "rukavima"

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10203988228439030&l=d5c389c2ae

(odgovor članu emči)
Neposredna veza do poruke: 217
11.3.2015 21:15:53   
emči
beba je dojila odredjeno vrijeme a onda sam je prestala dojiti ali sve to vrijeme,odnosno od sedmog dana, ona ima osip po licu.
po savjetu pedijatra promijenila sam adaptirano mlijeko koje je pila ali sve je ostalo isto.
pomalo joj uvodim dohranu, bananu,jabuku i rizine pahuljice je probala.
ne siri joj se ali je sve vise izrazeno crvenilo, sve je vise cese i koza je grublja.

(odgovor članu BBubica)
Neposredna veza do poruke: 218
11.3.2015 21:17:53   
emči
a hvala puno za ovu ideju sa rukavicama, stavicu joj jos veceras tj. improvizovat cu dok ne sasijem ovako nesto.

(odgovor članu emči)
Neposredna veza do poruke: 219
11.3.2015 21:23:07   
BBubica
i kad budes sila ovako nesto, obrati paznju da materijal bude recimo neki saten...moj djecak je kasnije kad nije mogao cesati prstima-trljao tim carapicama, pelenama, sta sam mu sve vec stavljala na ruke..i tako trljajuci znao raskrvariti kozu..
zato ovi rukavi imaju vanjski dio napravljen od satena-to mi tek "kliknulo" kad nam se desilo to trljanje...
sretno, kako god

(odgovor članu emči)
Neposredna veza do poruke: 220
11.3.2015 21:33:06   
emči
hvala ti
da ovo sve jednom bude iza nas aBd. samo da su nam djecica dobro.

(odgovor članu BBubica)
Neposredna veza do poruke: 221
12.3.2015 11:09:53   
Rafaello
Kakva su iskustva sa cortinat kremom? Isplati li se kupovati? Nusam citala predhodne postove jer nemam bas vremena...interesuje me da li smiri crvenilo?

(odgovor članu emči)
Neposredna veza do poruke: 222
12.3.2015 11:15:17   
Rafaello

hvala ti
da ovo sve jednom bude iza nas aBd. samo da su nam djecica dobro.

Emci, i ja sam nedavno krenula sa dohranom. Uvodim mu lagano pravim 7 dana razlike. Do sad' sam uvela jabuku, krusku i mrkvu, sad cz bananu ili avokado.
Treba biti oprezan ne treba zuriti, moj ti je savjet prvo voce i pivrce, kasnije zitarice i uvedi m.ulje ili neko drugo hladno cjedjeno. Ja ne kuham voce(neko to radi) jer time vocka
gubi svu nutririvnu vrijednost zbog koje i dajes bebi. Eto ukratko, ako te zanima jos nesto pitaj :)

(odgovor članu emči)
Neposredna veza do poruke: 223
12.3.2015 21:50:42   
emči
Inace, ja joj dohranu uvodim sporije jer me je strah reakcije zbog deramtitisa, ne znam da li sam upravu, moze li uopste neka hrana odnosno namirnica pogorsati stanje?

(odgovor članu Rafaello)
Neposredna veza do poruke: 224
12.3.2015 22:02:29   
BBubica
Iz mog iskustva: hrana moze biti uzrok ali ne mora-kao sto je u nasem slucaju. Postoji dermatitis koji nije alergijski ni nasljedan sta god pricali doktori-znam opet iz naseg iskustva.
Ja sam dohranu uvodila postepeno, vodila dnevnik . Dojio je 23 mjeseca...
Alergo test pokazao alergiju na jaja dok jos nije ni okusio jaje... U praksi se ispostavilo da alergiju na jaje nema niti bilo kakvu reakciju.
Samo ti pazi na dohranu i pisi, vodi evidenciju

(odgovor članu emči)
Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Ime za djecaka
Malenaaa...

Zanima me koje je ime po vama ljepse i koje vam se vise svidja

Liam (41%)

Arslan (29%)

Demir (30%)

Broj svih glasova: 103

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *