Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 8.10.2015 11:00:20
elmaL
IZVORNA PORUKA: Vanne
Ja koristim kremu za lice koje je sklono aknama ali pomaka nema.... Sari mazem iza usiju i zaraslo je fino a bilo je ispucano tako da toplo preporucujem za kozicu iza usiju...
Možda je krema više za suhu kožu lica.
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 8.10.2015 11:59:25
Vanne
IZVORNA PORUKA: elmaL RR
IZVORNA PORUKA: Vanne
Ja koristim kremu za lice koje je sklono aknama ali pomaka nema.... Sari mazem iza usiju i zaraslo je fino a bilo je ispucano tako da toplo preporucujem za kozicu iza usiju...
Možda je krema više za suhu kožu lica.
Znam,ali ima sirok spektar djelovanja,reko da pokusam,mozda ce mi goditi,jer mi apsolutno nijedna krema ne godi licu...
02. 07. 2014. 18:56 Sarah.....zjenica oka moga....
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 12.10.2015 18:47:18
UmmuHamza2305
Poštovani,
Imam bratića koji boluje od dermatitisa. S obzirom da u porodici nemamo slučajeva dermatitisa, interesuje me da li se dermatits može pojaviti iz čista mira ili ipak kao reakcija na nešto? Promijenili smo more krema, svaki dermatolog svoju kremu preporučuje.. Pošto je beba na adaptiranom mlijeku probali smo Aptamil, Humanu, Hipp.. Sada je na Novalacu.. Ali ništa.. Od pelena koristi Pampers.. Pri pranju njegovog rublja omekšivače smo u potpunosti izbacili..Jednostavno ne znamo više na što bi mogao biti alergičan.. Da li postoji ikakav alergo-test namijenjen bebama? Dermatolozi kojima smo išli su nam rekli da beba ispod godinu dana ne može da radi alergo-test.. Njemu je sada 7 mjeseci
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 20.10.2015 17:45:51
Ringerajin doktor
IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305
Poštovani,
Imam bratića koji boluje od dermatitisa. S obzirom da u porodici nemamo slučajeva dermatitisa, interesuje me da li se dermatits može pojaviti iz čista mira ili ipak kao reakcija na nešto? Promijenili smo more krema, svaki dermatolog svoju kremu preporučuje.. Pošto je beba na adaptiranom mlijeku probali smo Aptamil, Humanu, Hipp.. Sada je na Novalacu.. Ali ništa.. Od pelena koristi Pampers.. Pri pranju njegovog rublja omekšivače smo u potpunosti izbacili..Jednostavno ne znamo više na što bi mogao biti alergičan.. Da li postoji ikakav alergo-test namijenjen bebama? Dermatolozi kojima smo išli su nam rekli da beba ispod godinu dana ne može da radi alergo-test.. Njemu je sada 7 mjeseci
Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru
Draga Mama, dati odgovore na Vaša pitanja putem pisma je težak zadatak. Niste opisali promene I njihovu lokalizaciju, da li ste primetili da se nekada ispoljavaju u vecem a nekada u manjem stepenu... da li postoji sekundarna infekcija....Ipak bi se trebali posavetovati sa pedijatrom alergologom. Moguće je da postoji neki tip intolerancije na materije koje unosi hranom ... Potreban je poseban higijensko dijetetski režim.
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 26.10.2015 8:49:45
M kao Mama
moja kremica sinoć stigla, sada čekamo rezultate, jutros sam donijela i kolegici jer ona ima strašnih problema sa nekim kao ekcemom po rukama, pa ćemo vidjeti na više frontova kako djeluje
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 31.10.2015 23:30:52
vickie
Da se i mi prijavimo za tu kremu. U sustini imamo zahvalnu kozu,jedino sto nam se zna desiti djeci pri prvim izlaganjima koze suncu(na proljece) da koza poprimi grublji izgled i da se stvore kao sitne crvene tackice... A meni zimi znaju ispucati kapilari i koza na licu i rukama bude bas suha.
< Poruku je uredio vickie -- 31.10.2015 23:34:32 >
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 14.11.2015 10:13:48
ninuska
Nazalost, i mi muku mucimo sa dermatitisom. Od bebinog 20-og dana. Isli dermatologu na kosevo i prepisala nam Afloderm 2X dnevno. Slabo je pomogla ova krema jer nam se prosirilo na vrat i prema usima :(. Onda smo koristili Adermu i na kraju po preporuci dr Knorr Sudocrem i da bebu kupamo destilovanom vodom. Crvenila vise nema ali nam je koza sva isperutana :(. Bas grozno izgleda. Sa curicom nisam imala ovih problema pa mi je sve novo
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 17.11.2015 20:32:41
BBubica
Ja mogu iz naseg iskustva pouzdano reci da AD ne mora biti nasljedan, da ne mora biti alergijski. Dakle sve smo to prosli testiranja (kaj su nidje veze da ovako napisem , jer nisu pouzdana na maloj djeci). MI se evo trecu godinu borimo sa teskim oblikom dermatitisa, mozda ste i nasili na neki moj post. Naci cu jedan izvrstan clanak , po meni najbolji do sad jer su objasnjeni razliciti tipovi dermatitisa
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 17.11.2015 20:35:43
BBubica
IZVORNA PORUKA: ninuska
Nazalost, i mi muku mucimo sa dermatitisom. Od bebinog 20-og dana. Isli dermatologu na kosevo i prepisala nam Afloderm 2X dnevno. Slabo je pomogla ova krema jer nam se prosirilo na vrat i prema usima :(. Onda smo koristili Adermu i na kraju po preporuci dr Knorr Sudocrem i da bebu kupamo destilovanom vodom. Crvenila vise nema ali nam je koza sva isperutana :(. Bas grozno izgleda. Sa curicom nisam imala ovih problema pa mi je sve novo
Ninuska, tako su i nama na pocetku davali, Dr Knor je bila potpuni promasaj -meni je rekla da skupljam kisnicu i tim ga kupam i dala kremu sa kortizonima :(
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 17.11.2015 21:00:03
ninuska
IZVORNA PORUKA: BBubica
Ninuska, tako su i nama na pocetku davali, Dr Knor je bila potpuni promasaj -meni je rekla da skupljam kisnicu i tim ga kupam i dala kremu sa kortizonima :(
Ulje nocurka, kokosovo ulje -odlicni za kozu.
A mozda osvojite i kremu i isprobate je :)
Ova ulja su pomogla? Bebi je ko bolje..nije vise onako crveno. Ne vide se fleke ali je hrapavo. I sada nsm je po prsima hrapavo i perutavo.. Veceras sam ga namazala madnijom kremom ne bi li se hrapavost malo ublazila
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 17.11.2015 21:33:15
BBubica
IZVORNA PORUKA: BBubica
Ulje nocurka, kokosovo ulje -odlicni za kozu.
A mozda osvojite i kremu i isprobate je :)
Ova ulja su pomogla? Bebi je ko bolje..nije vise onako crveno. Ne vide se fleke ali je hrapavo. I sada nsm je po prsima hrapavo i perutavo.. Veceras sam ga namazala madnijom kremom ne bi li se hrapavost malo ublazila
Ulja nece pomoci u otklanjanju problema, ali ce nahraniti kozu i dobra su kao preventiva :) Mozemo se cuti u pp jos, da ne ponavljam ovdje
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 21.11.2015 22:12:08
Ringerajin doktor
IZVORNA PORUKA: dunjas
Pitanje za dr. Mirjanu:
Da li pojava ekcema obavezno ukazuje na neku alergiju ili se može pojaviti samo od pada imuniteta kad je beba prehlađena? Beba ima 11 meseci.
Draga mama, Ekcem - upala tkiva kože, može da se javi iz različitih razloga. Može se pojaviti u određenom periodu ili imati hroničan tok sa fazama poboljšanja I pogoršanja. Pravu prirodu promena na koži će odrediti lekar koji prati dete.
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 23.11.2015 15:10:45
alman
i mi ebvo mjesec dana vodimo borbu sa suhom kozom ali samo na obrazu i to na lijevom, na desnom ima sasvim malo, i prvo mu se pojavi crvenilo a poslije bude hrapovo, od krema koje imaju kortikosteroid od jednog mazanja mu se povuce medjutim kad sam procitala sta su kortikosteroidi vise mu nisam htjela mazati tom kremom
nosila sam ga i dermatologu, al mi nista konkretno nije rekla dala nam Aderma Exomega balzam za suhu kozu, za svakodnevnu njegu, mazala sam i ona ublazi suhocu bude lijepa koza al se ponovo za nekoliko dana ponovi crvenilo
ja sam kupila CortinaT kremu i evo vec nekoliko dana mazem i stvarno je djelotvorna crvenilo se smanjilo
moje pitanje za dr. Mirjenu koliko smijem cesto tokom dana da mazem lice i da li moja ishrana utice na pojavu dermatitsa kod dojene bebe, jer mi je receno da izbacim iz ishrane mlijeko, jaja, i piletinu
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 1.12.2015 13:38:20
marketing RR
Čestitamo novembarskim dobitnicama Cortinat kreme , a to su:
1. ninuska 2. alman 3. vickie
Ostale dame koje su pisale u novembru u temi su ranije već osvajale Cortinat, te smo s toga nagradili ovaj put vickie koja je pisala poslednjeg dana oktobra a do sada nije osvajala Cortinat.
Molimo pošaljite nam podatke na pp (ime, prezime, adresa u BIH i telefon) najkasnije do 7.12.2015.
I nadamo se da ćete podeliti ovde svoja iskustva, bićemo zahvalni :)
Čestitke još jednom, i u zdravlju da koristite Cortinat kremu