Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
a mene zanima kad stvarno treba imati odnose.ja sam koristila trakice i na njoj su mi s epojavile 2 crte,ja sam imala odnose tu noc i sutra navece.kolegice mi kazu da sam trebal abar jos 2 put aimati odnos.pa koliko ustvari traje ovulacija?
Drage zanima me dali se ovulacija događa točno 14 dana prije mjesečnice, jer sam mjerila bazalnu temperaturu, i kad se dogodila promjena, računala sam da ću dobiti za 14 dana, a ustvari sam dobila 2 dana ranije, to bi onda značilo da je ovulacija bila kad nije bilo nikakvih promjena u temperaturi...
sad sam narucila na ebayu set, bazalni toplomjer ( pokazuje dane ovulacije) uz njega dodje i neki grafikon tabela koju pratis i poredis rezultate, i 30 ovulacijskih trakica i 10 testova za trudnocu. sve to me kosta 40km. a prije sam trosila duplo na trakice samo svaki mjesec. pa eto da probam i s tim... ovaj toplomjer mi djeluje jako zanimljiv
drage moje upravo sam se ukljucila u forum, malo sam citala i zelim se ukljuciti.Imam mnogo pitanja Nadam se da ce mi neko brzo odgovoriti, meni su mestruacije svakih 28-30 dana,prosla je kasnila pa je stigla 34 dan odlucila sam ovaj mjesec kupiti test za ovulaciju i to Ovu Gnost Premium koji sam jucer radila tj.11 dan od ciklusa, imam jos jedan i ne znam hocu li veceras uraditi drugi ili da sacekam jos 2 dana kad bi trebala biti ovulacija .
Uradila sam i drugi test koji sam imala, sad sam totalno zbunjena obe crtice su mi jednake tj.iste boje znaci li to da je ovulacija u toku ili mora biti jedna znatno jace boje,jel ima ko iskustva sa ovim testovima? da mi malo pojasni
Maja, ja sam mjerila od prvog dana , mada možeš i čim prođe početi. Ujutro kada se probudiš (u isto vrijeme svako jutro), prije ustajanja iz kreveta izmjeri BT i bilježi u kalendar, ja sam se registrovala na Fertilityfriend, i onda prateći BT možeš se nadati ili znati da će vještica opet doći (u vrijeme kada bi i trebala).
Maja, ja sam mjerila od prvog dana , mada možeš i čim prođe početi. Ujutro kada se probudiš (u isto vrijeme svako jutro), prije ustajanja iz kreveta izmjeri BT i bilježi u kalendar, ja sam se registrovala na Fertilityfriend, i onda prateći BT možeš se nadati ili znati da će vještica opet doći (u vrijeme kada bi i trebala).
evo link sa ebaya- odredite samo sebi koliko cete cega (ovulacijskih trakica koliko testova za trudnocu) plus dobijete bazalni toplomjer i grafikon posalju na mail.
Moze li mi neko malo pojasniti ove plodne dane, inace sam uvijek mislila da dobro određujem ali ovaj mjesec me zbunio, u novemb. sam dobila 11-og, u decem. 06.12 i ja sam racunala da su mi plodni 11 i 12 dan tj. 16.12 i 17.12 zbog duzine ciklusa, e jesam li dobro potrefila inace su mi redovne i u tom perodu kad sam mislila da su mi plodni dani smo ja i mm akcijali ali mi se onda desilo da 19-og osijetim probadanje u desnom jajniku, i kontam jeli moguce da mi je 19-og bila ovulacija tek? Nadam se da ovo sto sam napisala ima smisla, pa ako ima neko please da mi objasni nisam valjda fulila ovomjesecnu ovulaciju?
Kao prvo nista nisam koristila od svega sto ste navodile gore, osim sto sam ovaj mjesec pocela sa macinom travom i vrkutom. Obicno sam racunala plodne dane na plivinom kalendaru, e sad je meni problem sto mi se poremetila od septembra, tj. od kada radimo na , prije je uvijek dolazila 26/27 dan, i samo jednom je kasnila 3 dana, a tada svakako nisamo ni radili na , pa na to nisam ni obracala paznju sto kasni, tako da sada nekada dodje 28/29 dan. Neko je spomenuo da li moze O biti 10/11 dan, ja sam ovaj mjesec bas tu sluz primjetila i to par dana, i nije mi se pojavila 15-tog kad mi je plivin kal. pokazao, vec puno ranije, mada sam primijetila da je 16-tog bilo opet al jako malo, pa sad kontam mozda je to zbog macine trave, al eto, vidjet cemo krajem mjeseca