Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
mene boljela sinoć al ja znam do čega... uzela knjigu da čitam a stina štampa a djeca mi ne daju cvike pred njima da nosim...nisma ih navikla...i aj skinem cvike i 200 stranica išlitam... jedva sam se glavobolje koratisala...
a sporty ovo ima kod nas u apotekama kupit oko 130 Km je i da zove se tens aparat
ti da cutis ...nemas pojma koliko sam ljubomorna na tebe ...tm fizioterap....a ovaj moj kada me masira...ja se jos vise ukocim
mene boljela sinoć al ja znam do čega... uzela knjigu da čitam a stina štampa a djeca mi ne daju cvike pred njima da nosim...nisma ih navikla...i aj skinem cvike i 200 stranica išlitam... jedva sam se glavobolje koratisala...
Moj dobro masira, al njegove masaze traju od 0 do 5 minuta i kaze umorio se
a sporty ovo ima kod nas u apotekama kupit oko 130 Km je i da zove se tens aparat
ti da cutis ...nemas pojma koliko sam ljubomorna na tebe ...tm fizioterap....a ovaj moj kada me masira...ja se jos vise ukocim
MM dobro masira, al njegove masaze traju od 0 do 5 minuta, kaze umorio se
< Poruku je uredio sporty mamaa -- 10.12.2010 23:03:23 >
Drage moje. Ja vec tri dana, tokom cijelog dana osjecam bol i to na desnoj strani glave i to pozada, iznad vratnih zila. Kad dotaknem prstom na kost, e to me zaboli I prije sam imala takvu bol. Imam nizak pritisak, vrtoglavice nemam Nalaze sam vadila, sve je ok,cak mi je i zeljezo dobro, nisam isla dr. Ako neka od vas ima slicnih problema nek se javi ili da mi kaze sta da radim. Veliki pozdrav.
joj šta ću tako mi grah pao
ja kad sam bila mala rkoh sebi, udaćeš se za dobrog masažera a tako i bi
Drage moje. Ja vec tri dana, tokom cijelog dana osjecam bol i to na desnoj strani glave i to pozada, iznad vratnih zila. Kad dotaknem prstom na kost, e to me zaboli I prije sam imala takvu bol. Imam nizak pritisak, vrtoglavice nemam Nalaze sam vadila, sve je ok,cak mi je i zeljezo dobro, nisam isla dr. Ako neka od vas ima slicnih problema nek se javi ili da mi kaze sta da radim. Veliki pozdrav.
pa moguće je da je od vratnih žila.... ali ipka otiđi doktoru... ako to nije stanje koje je stalno, već ti se ta bola javlja u poslednje dane, zašto da ne odeš doktoru.... može biti i prehlad od porpuha, može biti i do niskog pritiska...
Hvala moja Hanady RR Slikala sam color dopler krvnih sudova, ali davno i nalaz je bio da imam zakrcenje krvnih sudova, slab dotok krvi u mozak, pa sve mislim to je bol zbog toga Ja inace imam problema sa hormonima FSH i LH pa sve kontam da me od hipofize ne boli, a moze biti sve na psihickoj bazi, stres je cudo Ama covjek uvijek pomisli, uh nesto je strasno kad osjeti bol
Hvala moja Hanady RR Slikala sam color dopler krvnih sudova, ali davno i nalaz je bio da imam zakrcenje krvnih sudova, slab dotok krvi u mozak, pa sve mislim to je bol zbog toga Ja inace imam problema sa hormonima FSH i LH pa sve kontam da me od hipofize ne boli, a moze biti sve na psihickoj bazi, stres je cudo Ama covjek uvijek pomisli, uh nesto je strasno kad osjeti bol
zato te i boli, slaba cirkulacija + napetost mišića (to što te boli na pritisak i što osjećaš ukočenost u vratnim mišićima) spastični tj zgrčeni mišići su najčešće od dugotrajnog sjedenja npr ako radiš sa kompjterom, pa si stalno u jednom položaju, a mogu biti i od stresa (kad si pod stresom , refleksno se zgrče vratni mišići od hipofize i hormona te ne može boliti pomaže masaža i vježbe ako radiš za komjuterom, povremeno se protegni kod vježbi izbjegavaj ono kruženjem glavom TENS pomaže, ali ne smije se stavjati na kičmeni stub, na mladeže, oštećenu kožu, ogrebotine i sl razmak između elektroda mora biti najmanje u širini elektroda trajanje oko 15 min, 10 terapija i onda pauza (nema uključivati do besvjesti i kad ti na uma padne) i poskidati sav nakit i metal iz polja primjene
Cao vjestice, Hvala ti puno na odgovoru, ma prava si doktorica,moze sve biti kako ti mislis.Za kompjuterom radim 8 sati,a nekad i vise.Posao mi je i pomalo stresan. Vjeruj da sam milslila da snimim CT glave ili da uradim magnetnu rezonancu hipofie, ali nisam bas za zracenja. U svakom slucaju hvala ti, na vjezbe cu obavezno ici
e žene imama glvaobolju ne snošljivu...nije me ovako boljela tintara godinama...tableta ne pomaže... jel ima kakv narodni lijek...odmah da kažem ne pomaže ni masaža...ubi me u pojam do muke me boli
Nisam sigurna ali mislim da pomaže limunov sok i sol (kao onaj recept za kasalj ) Čini mi se da sam ovo nekad negdje čula - da pomaže kod glavobolje.... Mislim nije zgoreg, probaj.
eh sad ću magnezij i ovaj limun i sol...ostalo porbala hvala
Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009 Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013
e žene imama glvaobolju ne snošljivu...nije me ovako boljela tintara godinama...tableta ne pomaže... jel ima kakv narodni lijek...odmah da kažem ne pomaže ni masaža...ubi me u pojam do muke me boli
Ja jedino smijem popiti cofadon i od njega me zaista preboli za 10min. Ako nemam onda znam popiti jaku crnu kafu s limunom...nekad prodje nekad ne.
Ja imam aura migrenu... Imam 6-7 puta godisnje napade....nekada je vezana za stres...tako sam npr. u 9 mjesecu trudnoce imala je svaki drugi dan...To obicno traje citav dan...pocinje tako sto ne vidim (vidim ali ne znam kako bi objasnila kao pola slike..npr pola prstiju na ruci, zatim trne mi lijeva ruka, zatim trnjenje donje usne i jezika..nakon toga povracanje i u konacnici glavobolja) Sta da kazem jako je tesko zivjeti sa tim, jer kada me uhvati moram odmah kuci i leci gdje god se nalazim.....totalno bezze...
Ovo je kada sam pisala o prvoj trudnoci..evo opet deveti mjesec..vec cetvrti dan me aura muci...
ako iko ima problema sa glavoboljama onda sam to ja nema dana kad me ne boli,sve moguce nalaze i snimke ct,magnetne itd sam radila i doktorski zakljucak je bio:nema nalaza koji ce dokazati glavobolje.tako da sam isprobavanjem svega dosla do jeding ljeka koji mi pomaze;popijem voltaren retard i ako nedjeluje dovoljno brzo potpomognem ga sa panadolom extra.muz mi se smije kako sam drogeras al meni to nije nista strano posto mi i majka i sestre stalno boluju od glavobolja kazu to je kao nasljedna migrena .svi sa majkine strane boluju od toga.prije sam redovno zavrsavala u hitnoj i oni mi dadnu injekciju i jedino tako prodje.jednom mi je doktor sa hitne rekao da popijem taj voltaren i uz njega lexillium od 1.5 mg jer on opusta misice i stvarno mi je pomoglo.idem na masaze cesto i uz tu kombinaciju ljekova dosta sam smanjila patnje a bile su strasne vjerujte od mucnine do svega drugog ma strahota
Ja imam aura migrenu... Imam 6-7 puta godisnje napade....nekada je vezana za stres...tako sam npr. u 9 mjesecu trudnoce imala je svaki drugi dan...To obicno traje citav dan...pocinje tako sto ne vidim (vidim ali ne znam kako bi objasnila kao pola slike..npr pola prstiju na ruci, zatim trne mi lijeva ruka, zatim trnjenje donje usne i jezika..nakon toga povracanje i u konacnici glavobolja) Sta da kazem jako je tesko zivjeti sa tim, jer kada me uhvati moram odmah kuci i leci gdje god se nalazim.....totalno bezze...
Ovo je kada sam pisala o prvoj trudnoci..evo opet deveti mjesec..vec cetvrti dan me aura muci...
ko da si prepisala napade moje migrene. ja svoje napade osjetim na bar 10 min prije pa odmah popijem analgetik tako da period aure kratko traje a i glavobolja bude podnosljivija.moje migrene su vezane za hormone.prvi put su se javile sedmi dan od operacije ciste na jajniku tako da sam sto posto uvjerena da je do hormona.nekad se javljaju jednom mjesecno i to pred menstruaciju a nekada i dva do tri puta godisnje,kako kad. ako mozes osjetiti kada ce migrena nastupiti(a vjerujem da mozes) najbolje je da popijes nesto protiv bolova unaprjed.nije zgorega da popijes i nesto na bazi sedativa ako smijes,s obzirom na tvoje trenutno stanje.
ako iko ima problema sa glavoboljama onda sam to ja nema dana kad me ne boli,sve moguce nalaze i snimke ct,magnetne itd sam radila i doktorski zakljucak je bio:nema nalaza koji ce dokazati glavobolje.tako da sam isprobavanjem svega dosla do jeding ljeka koji mi pomaze;popijem voltaren retard i ako nedjeluje dovoljno brzo potpomognem ga sa panadolom extra.muz mi se smije kako sam drogeras al meni to nije nista strano posto mi i majka i sestre stalno boluju od glavobolja kazu to je kao nasljedna migrena .svi sa majkine strane boluju od toga.prije sam redovno zavrsavala u hitnoj i oni mi dadnu injekciju i jedino tako prodje.jednom mi je doktor sa hitne rekao da popijem taj voltaren i uz njega lexillium od 1.5 mg jer on opusta misice i stvarno mi je pomoglo.idem na masaze cesto i uz tu kombinaciju ljekova dosta sam smanjila patnje a bile su strasne vjerujte od mucnine do svega drugog ma strahota
Ovako slicno je i kod mene Ja pijem analgin i to cim osjetim da ce me zaboliti glava. Ako zakasnim svejedno je, popila ili ne glava me boli 2-3 dana, povracam i sl. mm se zeza: kod tebe zeno ujutro prvo analgin za dorucak, pa onda ostalo Ima li iko iskustvo sa lijecenjem migrene homeopatskim pripravcima?
moja majka je jedno vrijeme nakon rata isla kod homeopata zbog stresa i glavobolja i ona kaze da joj nista nije pomoglo kao oni.ja sam jednom otisla zbog vrtoglavice koja mi se stalno javlja a kasnije sam je povezala sa tom glavoboljom jer uvjek mi se manta pa me glava zaboli i obratno i oni su mi dali neke tabletice 3 i zeno draga kad sam ja to popila toliko mi je bilo lose da sm htjela ic u hitnu jer nisam mogla ustat iz kreveta kolio mi se manta pravo sam se bila prepala i sve sam te tabletice bacila.sad kad smo isli na more ja sam tolikom ljekova ponjela za sve moguce bolestine za nedaj boze kaze meni muz:mi imamo pun kofer samo za ljekove kupljen najolje da smo apoteku otvorili