Mya_81 RR -> RE: Mirovanje u trudnoci (28.8.2010 12:12:55)
|
IZVORNA PORUKA: sara za Pozdrav drage forumasice,ja sam nova na ovom forumu pa bih molila vasa iskustva da podijelite sa mnom,naime nakon 8 godina hvala Bogu ostala sam trudna(IVF),međutim negdje u 4 sedmici mi se pojavio smedi iscjedak vrlo malo i tako jedan dan ga ima drugi nema uopste,ja sam umrla od straha,nakon sedmicu otisla sam na prvi UZ rekla sve DR i on me je pregledao vaginalno i UZ-čno i rekao mi da je trudnoca od 5 sedmica i da je sve potpuno uredu i da nevidi nikakvu sukrvicu,da se opustim kao da sam na godisnjem i da je taj iscjedak normalan na pocetku trudnoce,da nastavim koristiti Utrogestan kojeg koristim od samog pocetka 3x2 i da ce sve biti uredu.Medutim ja i dalje imam taj iscjedak sada malo česce valjda nakon pregleda ali nije puno,novi UZ mi je za deset dana ako Bog da,ali ja se nemogu nikako opustiti,uglavnom mirujem,nigdje ne idem,iako je on rekao da ne moram bas mirovati,medutim ja se tako bolje osjecam,i jos nesto drage moje ponekad me zaboli odmah iznad repnjace na sredini pa ne znam da li je to od sirenja maternice i je li normalno jer imam malo zavaljenu maternicu prema kicmi.Opostite na dugom tekstu ali molila bih vasa dragocjena iskustva da podijelite sa mnom.Pozdrav Ništa ne brini, jer dok god budeš disciplinirana u onome što ti savjetuje tvoj ginekolog sve će biti u redu. Ja sam isključivo mirovanjem i terapijom uspjela izdržati trudnoću. Uzimaj lijekove redovno, mirovanje ti svakako ne može naškoditi, može samo pomoći...i naravno bez stresa. I vjeruj mi da će sve biti OK [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|