RE: Savjet ako moze..? (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

Medić* -> RE: Savjet ako moze..? (9.4.2015 13:27:29)

IZVORNA PORUKA: Medi_87

IZVORNA PORUKA: Anoniman

IZVORNA PORUKA: MicoTico

Da li je ok što mi užasno smeta što moj muž svakodnevno odvodi dijete svojima, inače smo u istoj kući, na spratu. I ima li još neko da se tako osjeća?

Jel' njegovi maltretiraju dijete?

Ne. Fino se igraju. Ali meni užasno smeta. Inače te ljude ne volim nikako, čak i muža zbog njih ponekad mrzim.

a zasto ti smeta konkretno
Boze dragi hejj svoje dijete vodi svojim roditeljima da se igraju pa to je STRASNO de

Ma radi na sebi anonimna.

muaaa -> RE: Savjet ako moze..? (9.4.2015 13:27:53)

Da li je ok što mi užasno smeta što moj muž svakodnevno odvodi dijete svojima, inače smo u istoj kući, na spratu. I ima li još neko da se tako osjeća?

Ne. Fino se igraju. Ali meni užasno smeta. Inače te ljude ne volim nikako, čak i muža zbog njih ponekad mrzim.

Ja bih se razvela po kratkom postupku.....'ta ce tm voditi dijete kod svojih roditelja,ko su oni,sta su u zivotu tm i tvog djeteta?

EEDITH -> RE: Savjet ako moze..? (9.4.2015 13:31:50)

treba tebi još djece pa da jedva dočekaš da ih neko uzme bar na 1/2 sata [sm=smiley36.gif]

salmy -> RE: Savjet ako moze..? (9.4.2015 13:32:53)

IZVORNA PORUKA: muaaa

Ja bih se razvela po kratkom postupku.....'ta ce tm voditi dijete kod svojih roditelja,ko su oni,sta su u zivotu tm i tvog djeteta?

[sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Savjet ako moze..? (9.4.2015 14:12:27)

IZVORNA PORUKA: muaaa

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

henna ze -> RE: Savjet ako moze..? (9.4.2015 14:29:17)

sve otišlo u krasni...

otac ne smije dat djetetu slatkiš...mržnja muževih roditelja...

pa iz čije p***de je on ispo...pa je zaslužio da se udaš za njega..komšijin mali? šta li?

tobe jarabi ..puko narod od slinog napr****nja

Medić* -> RE: Savjet ako moze..? (9.4.2015 14:31:52)

Ma sve im potaman izgleda pa ne znaju sta ce od naprdjivanja...Boze sacuvaj.

lady_bubamara -> RE: Savjet ako moze..? (9.4.2015 14:36:50)

IZVORNA PORUKA: Medić*

Ma sve im potaman izgleda pa ne znaju sta ce od naprdjivanja...Boze sacuvaj.

Tako nekako ...

Medi_87 -> RE: Savjet ako moze..? (9.4.2015 14:44:11)

IZVORNA PORUKA: henna ze

sve otišlo u krasni...

otac ne smije dat djetetu slatkiš...mržnja muževih roditelja...

pa iz čije p***de je on ispo...pa je zaslužio da se udaš za njega..komšijin mali? šta li?

tobe jarabi ..puko narod od slinog napr****nja
[sm=jezicek.gif]
[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Anoniman -> RE: Savjet ako moze..? (9.4.2015 14:45:07)

Vjerovatno je to smetanje i ta mrznja prema njima iz razloga što je moj muz samo njima ugađao za cijelo vrijeme našeg braka. Ako je njima danas palo na pamet da im se snese dijete da ga oni vide, to moj muz odmah odrađuje, nema pitanja da li imam ja neki plan, da li će meni nešto pokvariti. Čak i kada zna da će mi iskvariti on tako uradi. Evo npr ovo. Ja stvarno puno radim. Jedan dan sam cijeli dan bila na poslu, nisam kako treba ni vidjela dijete, on je bio sa njim čitav dan. Sutra sam bila slobodnija ranije sa posla i željela sam se družiti sa svojim djetetom jer već naredni dan sam morala na put i opet ga ne bih cijeli dan vidjela. Ali je moj muž to vrijeme koje sam mogla sa djetetom da provedem meni pokvario. Ode on sa njim kod svojih malo pa cemo se onda družit kao. I ja mu fino kažem, daj možeš i sutra ga svesti svojim, želim malo biti sa njim, nisam ga vidjela ni jučer, a neću n isutra kako treba. A on se na to napuše i kao: hajdi et. Al onda mali počne sa hajmo dedi i nani i reko hajte. I on ga odvede, da bi sutradan opet bio kod njih. Mnogo mi je iskvario. I tako je stalno. Samo se njima ugađa, a meni kako bude. Zato sam ih možda i počela mrziti, a pomalo hladi mi i muž. Sigurna sam da bih se razvela da smo sami, ali mi žao djeteta. Mrzim tu njihovu dominaciju nad njim.

muaaa -> RE: Savjet ako moze..? (9.4.2015 14:48:17)

Ma ti ne volis tm,pa tako ni ostale clanove njegove porodice....a dijete nije prepreka tvojoj sreci.Nemoj zbog djeteta ostajati u braku...kajaces se kad tad

Galicia -> RE: Savjet ako moze..? (9.4.2015 14:51:24)

Opet ista prica.
Hajdi et. [sm=smiley36.gif]

amrara -> RE: Savjet ako moze..? (9.4.2015 15:19:13)

Ne budi bona smijesna. Ja jedva cekam da dodju svekar ili svekrva po dijete malo. Jos kad i muz ode s njima ja to vrijeme iskoristim da sredim nokte, depilacuju, kupanje ili cisto sat dva sna :D
Dobro, teze je zenama koje rade, ja znam jednu koja dijete samo vikendom vidja, ostalo je kod svekrve. Takvo joj radno vrijeme. ALi nemoj se nervirati zbog sitnica. Moj Tarik najvise voli da bude s nanom i dedom, valjda gdje ih oni ne ruze i ispunjavaju mu sve zelje. Ja opet dok se posvetim veceri, dok pospremim, bebicu nahranim nemam kad opet da se igram s njim.
Ja se zbog te takve "dominacije nad muzem" nikad ne bih razvela. Moj muz ne bi odgovorio svojim roditeljima ne znam ti kako da ga nazivaju i sta da mu govore. Meni ne smeta ako njemu ne smeta i ako ne priccaju lose o meni :D
Ja opet pronadjem nacin da nas cetvero budemo i izadjemo sami. Recimo kad znam da bi oni dosli po dijete a ja nesto isplanirala, ja zovnem ujutro, pitam eto sta vi radite, ja samo da se javim da idem u setnju :D
Ili kad mi dodje svekrva ja joj prepustim djecu, odem kupim sto mi treba,popeglam dok pricam, operem sudje :D
Iskoristi sto su ti blizu. Izvuci najbolje

amrara -> RE: Savjet ako moze..? (9.4.2015 15:21:08)

A kad se napuse sto popustas, reci eto onda vodis ga sutra :D ili odes i ti jednostavno. Ja odem kod svoje sveki kad mi se pije kafa a da niam sama, ili kad zelim da odmorim ruke i mozak od djecice

Galicia -> RE: Savjet ako moze..? (9.4.2015 15:41:54)

Ispade sad da se treba dogovoriti ujutru sa svekrvom sta je ona planirala sa tvojim djetetom. How yes no.

Anoniman -> RE: Savjet ako moze..? (9.4.2015 15:43:27)

Možda sam ja posesivna majka, ali samo u odnosu na muževe roditelje. Kad je sa drugim ljudima to mi ne smeta. Kad je sa bilo kim njegovim, smeta mi. Inače, dijete učim da bude jako samostalno.. Tako da nisam po prirodi posesivna.

bebacha -> RE: Savjet ako moze..? (9.4.2015 15:50:20)

Možda sam ja posesivna majka, ali samo u odnosu na muževe roditelje. Kad je sa drugim ljudima to mi ne smeta. Kad je sa bilo kim njegovim, smeta mi. Inače, dijete učim da bude jako samostalno.. Tako da nisam po prirodi posesivna.

a mozda da pruhvatis da su to djetetovi djed i nana i da mu je fino s njima
šta su ti ljudi uradila pa ih toliko mrziš

bebaa -> RE: Savjet ako moze..? (9.4.2015 15:52:06)

e ako išta mrzim to je odnos prema muževim roditeljima kao da su u najmanju ruku dželati,pa se sve što ne valja njima na grbaču stavlja....a ne pita se žena,snaha kakva je ona,zaslužuje li i toliko koliko ima s njihove strane......Bože sačuvaj....ja se udala za mm,ima svoje roditelje i ima da ih voli i poštuje...jer ako njih ne poštuje kako će mene i sve ostale.....kako će poštovati moje roditelje......ovo govorim samo o odnosu prema njegovim roditeljima...naravno da mu je njegova porodica na prvom mjestu.....ali svako mora imati svoje mjesto.....ovako ili onako....i oni koji to i ne zaslužuju treba da znaju gdje im je mjesto.....

Galicia -> RE: Savjet ako moze..? (9.4.2015 15:56:09)

ima i ona strana. Kako djed i nena mogu voliti djete a ne vole npr mamu djetetovu? Kako razmisljate na ovo?

Teddy Bear -> RE: Savjet ako moze..? (9.4.2015 15:57:49)

Ali zato vole babu/tatu [sm=smiley1.gif]

Galicia -> RE: Savjet ako moze..? (9.4.2015 16:02:04)

Ko ne voli mene ne voli ni moje dijete. Ne bih im daa tu satisfakciju da mi te iste osobe maze i ljube dijete a o meni nemaju lijepo misljenje.

bebaa -> RE: Savjet ako moze..? (9.4.2015 16:04:30)

IZVORNA PORUKA: Galicia

ima i ona strana. Kako djed i nena mogu voliti djete a ne vole npr mamu djetetovu? Kako razmisljate na ovo?

pa zavisi vjerovatno kako se dotična mama u startu prema njima ponijela......zašto mene moja sveki voli,ili ovu,onu da ne nabrajam poimenice.....
uostalom...neka vole koga hoće,njihovo pravo...ja bi radi mm ako ništa i prema takvima ukazala poštovanje a ne mržnju i jezičinu...najlakše je otegnut jezik do cipela.....

Galicia -> RE: Savjet ako moze..? (9.4.2015 16:08:48)

Nisam pametna.
I ne treba me niko voliti nije u tome fazon.
Ali mozda mi se javi neko sa iskustvom kako je ovu situaciju rijesio.

Teddy Bear -> RE: Savjet ako moze..? (9.4.2015 16:09:48)

Ja nemam tih problema, ne mogu reci da me svekrva voli, al me simpatise, postuje , a tako isto ja nju, ipak je ona majka mm, a o ljubavi prema unucima da ne pricam...

Galicia -> RE: Savjet ako moze..? (9.4.2015 16:10:09)

Postovanje ide u oba pravca. To se ne dobija samo zato sto je neko neciji ili sto je stariji.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>