taurus -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (24.6.2011 9:18:21)
|
IZVORNA PORUKA: Crvena IZVORNA PORUKA: teacher75 ja jedva cekam na more!!! sve rezervisano, zelja mi je da pored odmora malo i obidjemo peljesac, jer tamo nikad nisam ljetovala, a naravno izet na korculu se podrazumijeva[sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] I Mljet[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] da Mljet obavezno brodice voze iz trstenika, vožnja traje oko 45-50 minuta ulaz u nacionalni park se plaća, ali zaista vrijedi priroda je prelijepa, slana jezera sa toplom vodom su idealna za kupanje a u cijenu je uračunata i vožnja brodicom preko velikog jezera do ostrva svete katarine, gdje ima franjevački samostan i okolo su bašte za odmor uz kaficu jedino ponesite sendviće jer samo se ima jesti u tim restoranima na ostrvu, ali cijene su bukvalno duple ili čak i više (ma i voda koja se tamo prodaje je preskupa) mi smo se prvi put toliko oduševili, da smo izlet ponovili i slijedeće godine išli smo sami, a ko vodi djecu može biti problem ako ne vole pješačiti, jer od ulaza u nacionalni park pa do jezera ima jedan dio kroz šumu uz brdo (stepenicama), pa se onda silazi, ali nije strašno, sve skupa možda 20-ak minuta šetnje po hladovini, ali zaista vrijedi jer je voda u jezerima tako topla i čista da se i male bebe mogu kiseliti cijeli dan i ima hladovine mislim da je polazak iz trstenika oko 10 a povratak sa mljeta oko 16 ili 17 sati (ne sjećam se tačno)
|
|
|
|