Neca xxx -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (30.6.2016 9:45:10)
|
IZVORNA PORUKA: leme drage zene, da malo osvjezim ovu temu jer imam nekoliko pitanja. za 10 dana putujemo u Tursku na odmor s bebom koja ima godinu i po. zanima me da li je neka putovala avionom s bebom i kakva su iskustva? takodjer me zanima da li znate da li djecija kolica predajemo zajedno s ostalim prtljagom ili ih nosimo do samog ulaza u avion gdje ih predajemo stjuardesi i ponovo ih preuzimamo na izlazu, kako sam cula sve ovisi od aviokompanije do kompanije, a meni zanima kakva je situacija sa Turkish airlines. Leme, ja sam putovala avionom sa bebom od 11 mjeseci i sve je bilo ok. [sm=smiley1.gif] Spremi neke igracke, grickalice i slicno da zabavis bebu na aerodromu i u toku leta. Beba ce u avionu sjediti tebi u krilu i biti vezana za tvoj pojas posebnim dodatkom, pa je to malo moze unervoziti jer mora sjediti mirno, vezana prilikom polijetanja i slijetanja. Kasnije je mozes odvezati da bude malo slobodnija. Kada letis sa Turkish airlines, oni ti na check in-u daju veliku kesu u koju ces staviti kolica i kolica budu kod tebe cijelo vrijeme na aerodromu dok ne prodjes sve kontrole. Tek na ukrcavanju stavljas kolica u tu kesu i dajes je stujardesi kada ulazis u avion. Kada izadjes iz aviona, kolica ce te cekati kod stepenica. Btw, te kese su im bas dobre i mi ih cuvamo za umotavanje velikih stvari koje stoje u garazi. [sm=smiley36.gif] Naravno, spremi standardnu opremu: hranu, rezervnu odjecu, pelene, vodu,... Flasicu sa djecijom hranom ili nekim napitkom mozes slobodno ponijeti, nece ti je oduzeti na kontroli. Sretno i uzivajte. [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|