nesica
|
Prvo da svim majkama i njihovoj dječici posaljem mnogoooo pusa Drage moje, svoju curicu sam rodila u 33 sedmici sa 2.300 KG, 47 cm , zbog manjka plodne vode. Prilikom izlaska iz bolnice pedijatrica mi je preporucila da je pored dojenja hranim i adaptiranim mlijeko. Rekla mi je da ona ne smije gubiti na kilazi, pa da , u pocetku, pokusam da to dvoje balansiram. 2,5 mjeseca sam svoju princezu hranila na način da je preko dana dojim, a tokom noći da joj dajem adaptirano mlijeko. Nazalost, vrlo brzo sam počela raditi i ona nikako vise nije htjela da doji. Sada, sto se tice adaptiranog mlijeka, sama ne znam sta joj se desava. da li je nju djevojka koja je cuva navila na topliju hranu, ili nesto drugo, ne znam. Ona, kada joj napravim hranu, aposlutno ne zeli da je jede ako nije znatno toplija. Ne bude vrela, naravno, ali ne bude ni mlaka. Kada probam mlijeko na ruku, vidim da je jace topline, ali ona samo tako zeli da jede. Cak tokom hranjenja kada joj se ohladi doslovno VRISTI, pa moram na brzinu malkice da je ugrijem. Znate li nesto o tome ? nism sigurna koliko je to dobro za njen stomačić ? Tokom ove sedmice cu je voditi njenom pedijatru, pa da se posavjetujem, ali dok ne odem, muci me to strasno
|