yoko eto -> RE: Posao u UAE, Qataru... (3.12.2014 14:45:14)
|
IZVORNA PORUKA: salmana Sa zvanjem magistra i dugogodisnjim iskustvom u struci, zato su ponudjeni tako dobri uslovi... Sto si skrta na rijecima? ma nisam skrta. nego me zbuni kako rece posao MSc[sm=smiley36.gif]pa ne znam sta da ti napisem :D E onda nemas razloga za brigu. Gledaj samo da placaju i skolu djeci jer su skole uzasno skupe, a drzavne uzasno lose. Jedini "nezahvalni" poslovi su ti ovdje usluzne djelatnosti. Osim, naravno, ako nisi sam, pa ti ni ne treba puno. Stanovi su uzasno skupi...ne znam da li ce ti firma naci stan ili ce ti dati za stan....cijene se krecu, za neki normalan smjestaj, od 7000...pa u nedogled (7000 riala ti je skoro 2000 dolara). Hrana je otprilike kao i kod nas...osim ono sto oni jedu...to je dzaba. Neke stvari su, naravno, skuplje...ala krompira[sm=smiley36.gif]. Moj suprug radi u drzavnoj firmi...plata ni dan nije kasnila...nema zamjerki nikakvih. Auto je MUST..nemas ovdje javog prevoza...da li cete uzeti novo ili polovno...vasa odluka. Auta su znatno jeftinija nego u eu...nemaju porez. Garderoba kao i kod nas. Sto se tice zivota...eh...to je vec...hmmm...svi su ti ovdje s jednim jedinim ciljem...NOVAC. Qatar se ne moze pohvaliti nekim aman dobrim kulturnim i dr. desavanjima...za razliku od emirata...a opet je bolje nego kod nas...svakako. Radi klime kakva jeste...zivot se uglavnom odvija u zatvorenom...trznim i to...nije bas za pohvalu. Plaze su kao sa fotografija...osim sto je more uzasno plitko...to nervira...barem mene[sm=jezicek.gif] Alkohol...zabranjen...osim po hotelima sa 5* ...ima jedna prodavnica gdje se moze kupiti...ali ti treba dozvola. Ne moras biti pokrivena na ulici...ali opet gledas naravno da nisi ni pre razgolicena...stvar ukusa[sm=smiley36.gif] Teze je sigurno starijoj djeci...posto nema druzenja kao kod nas i izlazaka...sve se svodi na kina Reci sta te jos interesuje
|
|
|
|