ninuska -> RE: Sindrom nestajućeg blizanca (8.11.2017 12:45:45)
|
IZVORNA PORUKA: LieToMe RR IZVORNA PORUKA: ziel IZVORNA PORUKA: LieToMe RR Da se nadovezem ovo oko ljevaka Moja mama je ljevak, ja sam ljevak, moj brat je ljevak i moja mladja kcerka je ljevak. Sad ne mogu tvrditi da mama, brat i ja nismo imali nestajuceg blizanca... prije se nije uzv cesto radio (skoro nikako ako je sve ok) Ali sto se tice moje druge trudnoce koju sam kao i prvu konstatovala jako rano (jer imam hyperemesis gravidarum - znaci prekomjerno povracanje) pa na samu promjenu hormona meni pocnu mucnine koje su jako izrazene. uglavnom, i prvu i drugu trudnocu sam konstatovala jako rano nepunih 6 sedmica i na uzvu se nije vidio ni plod kao plod nego tek zametak, nije bilo otkoscuja srca. sa prvom sam dosla tako rano da smo tek na trecem uzvu culi otkucaje srca. e sad, posto je druga kcerka ljevak a rano smo konstatovali trudnocu doktor bi mi rekao da je bilo ikakvih naznaka da budu blizanci. mi ljevaci imamo drugih problema: npr ne mozemo da nadjemo dzezvu za ljevake, nema otvaraca za konzerve za ljevake...i tako [sm=smiley1.gif] Kako si otkrila za N da je ljevak? Ja to bas gledam na R, jedno vrijeme oko 1.rodjendana cinilo mi se da vise barata lijevom rukom ali sada mi se cini da vise desnom [sm=smiley36.gif] Njoj je 2 pune godine i 3 mjeseca, vec od prve godine primarnu ruku koristi kao lijevu a s obzirom da je pocela rano crtati olovku drzi u lijevoj ruci. Sumnjam da ce promijeniti jer stalno koristi lijevu ruku. kad daje igracke, kad jede, kad crta... U principu kazu da bi neko bio ljevak (ili desnjak) mora tu ruku koristiti kao primarnu. Obicno se kaze da je kod desnjaka jaca desna a kod ljevaka lijeva ruka iz tog razloga sto je koristeci vise, vise i treniraju. Ja pisem i lijevom i desnom (zbog loma ruke morala sam uciti pisati desnom pa sam tako nastavila pisati desnom mada ljepse pisem lijevom) ali lijevom radim sve ostalo, jedem, otvaram konzerve, drzim reket u lijevoj ruci, noz, iglu, makaze... lijeva mi imali totalni primat izuzev pisanja. Hej generacijo, evo i druga ljevaka :). Samo ne znam na koga je 😂
|
|
|
|