Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Potrebna krvna grupa B- hitnoooooo 13.3.2009 18:48:03
HanaBana
Drage nana mi je tesko bolesna i hitno joj je potrebna strogo B- krvna grupa. Nijedna druga ne dolazi u obzir. Molim sve koji mogu darovati krv ove krvne grupe da mi se jave na pp. Hvala unaprijed.
RE: Potrebna krvna grupa B- hitnoooooo 13.3.2009 19:34:15
Zoe
HanaBana, tako mi je žao što to proživljavaš, nažalost ja ni ne znam koja sam krvna grupa, a malo sam i daleko, nadam se da će se neko naći bliže tebi sa potebnom grupom i uspjeti pomoći, u svakom slučaju želim da ti se nana brzo oporavi
Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila. Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede. Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.
RE: Potrebna krvna grupa B- hitnoooooo 13.3.2009 19:59:50
remzy
Evo MM kaze ako je tvoja nana u Sarajevu, da moze se dati bilo koja krvna grupa, onda to oni zamjene u Transfuziologiji... On je redovni darivalac krvi i zna kako to funkcionira... Važno je samo da se njima (Centru za transfuziju) preda ona količina krvi koja ide tvojoj nani, bez obzira na krvnu grupu i RH faktor...
RE: Potrebna krvna grupa B- hitnoooooo 13.3.2009 20:09:24
HanaBana
IZVORNA PORUKA: remzy
Evo MM kaze ako je tvoja nana u Sarajevu, da moze se dati bilo koja krvna grupa, onda to oni zamjene u Transfuziologiji... On je redovni darivalac krvi i zna kako to funkcionira... Važno je samo da se njima (Centru za transfuziju) preda ona količina krvi koja ide tvojoj nani, bez obzira na krvnu grupu i RH faktor...
Al nana mi nije u sarajevu vec u travniku a oni dole su tako bezobrazni sto se tice toga, traze striktno B- i ne dolazi u obzir bilo sta drugo, da nam daju tu opciju da dadnemo bilo koju krv dali bi , ima nas i previse al ovako smo nemocni!!
RE: Potrebna krvna grupa B- hitnoooooo 13.3.2009 21:56:11
adannn
Draga HanaBana moja mama kada je bila bolesna a imala je leukemiju(nažalost umrla) takođe nisu dali niti jednu drugu krvnu grupu osim B+,moj brat je imao knjižicu i bio je redovni davalac i za njega su kao dali nešto zamjene,ali mi smo morali naći baš ljude sa tom krvnom grupom koja je rijetka....Ja bih ti rado pomogla,mada nisam ni blizu ali vjeruj da znam kako ti je i kako smo se mi osjećali...Nadam se da ćete pronaći brzo davaoce...sretno
RE: Potrebna krvna grupa B- hitnoooooo 14.3.2009 12:52:45
HanaBana
Hvala svima ali strogo traze B-. Sada je ipak malo bolje jer su joj uspjeli nabaviti krv iz Zenice ali vec u ponedjeljak cemo morati tragati dalje. Ako uspijemo sta rijesiti sa transfuziologijom u Sarajevu javim Vam se...Hvala jos jednom do neba
RE: Potrebna krvna grupa B- hitnoooooo 14.3.2009 21:00:27
medolino
vrlo rado bih ali sam B+ i davalac krvi a nadam se da će sve biti ok a biće nana dobro sigurno
Erolova (mog supruga) rodica Melika iz Tuzle je u sedmom mjesecu trudnoce i potrebna joj je transfuzija krvi, krvna grupa AB (nije bitno koji je faktor, jer krv centrifugiraju, pa izdvajaju samo trombocite, zbog kojih joj je i potrebna transfuzija). To je veoma rijetka krvna grupa, pogotovu u Tuzli (tako da nemaju zaliha), a treba joj krv od sestoro ljudi.
Molim one koji zele i mogu (imaju tu krvnu grupu, te su sposobni dati krv) da pomognu. Prijevoz i sve ostalo sto je potrebno do Tuzle i nazad bi bio obezbjedjen.
RE: Potrebna krvna grupa B- hitnoooooo 24.4.2009 17:26:24
bebana27
ja sam A+ a mm je O+ pa tako da bi rado pomogli ako mozemo
20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata 06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic 13.09.2011 rodio se drugi sin Adem