Chuchi -> RE: Neslaganje u odgoju (8.8.2009 1:35:48)
|
IZVORNA PORUKA: hanabanana IZVORNA PORUKA: Alijeva mama al znas vise mi dosadi se pravdati pricati.... Prestani se pravdati drugima zbog svojih postupaka, pa tako i odgoja koji dajep djetetu. To je prvi korak ka uspjehu. Svi su odgojili svoju djecu, i ti imaš pravo na to, baš kao i na greške koje ćeš nužno činiti pri tome. Sretno. Jao pocinjem se nalaziti u ovim vasim postovima. Cini mi se da je ovo generalno problem kod svih roditelja, a ja bih jos dodala - mladjih, ili sa jednim djetetom! Naime, i ja imam problema sa okolinom u odgajanju svog djeteta, cak jucer nisam razgovarala sa MM nikako, jer mi je vise dojadilo stalno mu obrazlagati zasto ne dam djetetu da ide kod majke i djeda, iako su oni sprat nize. Kad je vidio da je odnio vrag salu, pristao je da mu opet objasnim svoje stavove, pa sam mu se nabrojala . Stalno svekijima govorimo kako ne zelimo da djete uce ovo ili ono, a istog momenta mi u lice kazu, ma neka hocu ja da ga naucim, pusti ti mene i nemoj ti meni govoriti NEMOJ ?!?! [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] Mislim, dotle ide njihova bahatost i tvrdoglavost, inat! Hej, kad mi tako govori u lice, mogu misliti sta uci moje djete dok mene nema tu?!?! Nedavno sam objasnila djetetu zasto ne smije ici majki i djedu, osim kada je u mom prisustvu, a isto sam objasnila i MM. Cini mi se da me djete ipak bolje razumije nego covjek od 34g [sm=zmeden.gif] A veceras mi je sveki znacajno pokusala da odrzi bukvicu zasto ¨ne dam djetetu da izadje iz cetiri zida i ide igrati se s djedom!¨ Rekla sam samo ¨Djete treba da se igra sa djecom a ne djedom, i to napolju, a ne u cetiri zida ili kod mene ili kod tebe, to je isto! ¨ Nije ni pitala zasto ne dam, pa se ni ja nisam htjela zamarati da joj objasnjavam, ionako je to za nju visa matematika! Hvala RR koji mi je u mnogo stvari otvorio oci, i pomogao da zauzmem stav u situacijama bitnim za moju porodicu! [sm=bravo.gif]
|
|
|
|