RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (6.11.2014 16:13:20)

IZVORNA PORUKA: marinčii

ANDY stvarcice su preslatke♡.
Kako si mi ti danas?nadam se da nema vrtoglavice i mucnine?

Ej draga ma dobro sam nije bas najbolje al ide haha :-) Danas me stomak i ledja bole pa uvjek nest al neda mi se vise nikako kukati [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

A i muci me to kad kazu 10 puta se moa javit beba okom dana ja neznam kako da to brojim? On je jutros od 8 do 13:30 salno bio aktivan kako da o racunam kao jedanputa ili?

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (6.11.2014 16:15:21)

IZVORNA PORUKA: unchy

pozz drage moje, evo ja iz bolnice sa kontrole, morala ici jer ovdje se mora doktor upoznati sa trudnicom u bolnici bezobzira sto me vodi doktor sa poliklinike, pa sam isla i hvala Bogu sve je uredu. Kaze doktor da je beba prava buca napredna je i ima 2611 g , a 33+4 smo, pa mi je dao da uradi ogtt nalaz, to je onaj sa secerom, pa se nadam da ce biti ok, mada sam radila kompletnu krvnu sliku prije 15 dana i sve je bilo ok, secer 3,9.
sve vas [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Bome napredna beba nema sta :-) Bitno da je sve ok i da je bebac zdrav a sad kile +-500 grama tako da se nebrines :-)[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

leme -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (6.11.2014 16:18:04)

Andy, zasto se ti toliko brines za te pokrete, pa eto jutros je bio bas aktivan, a i mi mame se odmah uspanicimo. Bitno je da ga osjetis u toku dana,nisu sve bebe iste,a one trecinu sana spavaju trecini miruju,a trecinu su aktivne. Npr moj je juce na ctgu bio basss zivahan a ja mislila on spava haha,nisam ni osjetila te pokrete dok nekad zna lupat ko bokser,sta bi bilo da ga tad na ctg ukljuce [sm=smiley36.gif]

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (6.11.2014 16:20:23)

IZVORNA PORUKA: leme

Andy, zasto se ti toliko brines za te pokrete, pa eto jutros je bio bas aktivan, a i mi mame se odmah uspanicimo. Bitno je da ga osjetis u toku dana,nisu sve bebe iste,a one trecinu sana spavaju trecini miruju,a trecinu su aktivne. Npr moj je juce na ctgu bio basss zivahan a ja mislila on spava haha,nisam ni osjetila te pokrete dok nekad zna lupat ko bokser,sta bi bilo da ga tad na ctg ukljuce [sm=smiley36.gif]

Istina to je i babica danas rekla da mi osjetimo pokrete prema van ali ako beba gleda licem prema kicmi i ako joj je kicma nama na stomaku mi te pokrete ne osjetimo znaci okrenut prema unutra i lupa pa nemozemo ni osjetit tako ona kaze,... Ja mog osjetim redovno kazem danas bio pravo aktivan a od juce navece krenilo i nocu dok sam se okretala sam osjetila i uvjek pocne ujutru kad ustajem.... Nadam se da ce tako i ostati ....

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (6.11.2014 16:21:48)

A i babica je rekla da ako nesta nestima da mi to zene osjetimo , tako da vjerojatno bi osjetila i otisla u bolnicu :-) Evo ga sad stuca dusa moja :-) Joj zene nemate pojma koliko jedva cekam da ga upoznam :-) Da mi je ziv i zdrav ... i svima vama zelim iso sto i sebi ....

leme -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (6.11.2014 16:23:06)

Vidjer ces ti kad on krene sad pravit dar mar po stomaku pa ces ti pozelit da nekad malo i odspava :D

leme -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (6.11.2014 16:24:51)

Moj isto stalno stuca,dusa draga. Cim rucki on krene stucat :) i ja svog jedva cekam u ruk da uzmem ako Bog da,jos maaaaalo :)

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (6.11.2014 16:25:38)

Vidjer ces ti kad on krene sad pravit dar mar po stomaku pa ces ti pozelit da nekad malo i odspava :D

Dat ce dragi Bog da i to dozivim hahaha [sm=bravo.gif]

leme -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (6.11.2014 16:30:39)

I ja sam takva bila,znala sam kad ga ne osjetim drmat stomak malo da ga razbudim i onda me muz napadne sto budim dijere, ma cirkus [sm=smiley36.gif]

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (6.11.2014 16:33:26)

Moj isto stalno stuca,dusa draga. Cim rucki on krene stucat :) i ja svog jedva cekam u ruk da uzmem ako Bog da,jos maaaaalo :)

Mogu misliti tebi je termin pocetak decembra ali ides na carski jel?

leme -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (6.11.2014 16:35:52)

Ahaaa, termin mi 2.12. al posto se gospodin udobno smjestio na guzu od pocetka i ne mrda,onda idemo na carski u 39oj sedmici ako Bog da

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (6.11.2014 16:36:03)

I ja sam takva bila,znala sam kad ga ne osjetim drmat stomak malo da ga razbudim i onda me muz napadne sto budim dijere, ma cirkus [sm=smiley36.gif]

Hahaha a moj muz sad dodje sa posla pa savi ruku pa mrda on da vidi sta radi covjek haha ...

Ja sam sad isla na wci s oprostenjem proljev .-( mozda me i od toga bolio stomak danas

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (6.11.2014 16:36:49)

Ahaaa, termin mi 2.12. al posto se gospodin udobno smjestio na guzu od pocetka i ne mrda,onda idemo na carski u 39oj sedmici ako Bog da

Joj mogu mislit :-) Bit ce to sve ok jos samo malo juhuuuu

leme -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (6.11.2014 16:44:16)

Mene je neki dan tolikoo prwsjecalo u stomaku da sam pomislila evo ga,porod krenuo, a ustvari su crijeva se uzburkala i poslala me na solju[sm=smiley36.gif]

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (6.11.2014 16:50:55)

Mene je neki dan tolikoo prwsjecalo u stomaku da sam pomislila evo ga,porod krenuo, a ustvari su crijeva se uzburkala i poslala me na solju[sm=smiley36.gif]

Haha nije men jako bolio ko sto zna inace kad moram na takaV wc :-)

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (6.11.2014 16:51:06)

Andy,stvarcice su preslatke [sm=zz_inlove.gif]
Dusa mala [sm=smiley27.gif]
Hvala na lijepim rijecima,u Bozijim je rukama sada.
Ahhhh taj 12.11 tako blizu,a tako daleko [sm=smiley36.gif]
Ja mirujem,skoro pa cijeli dan.Hvala Bogu nemam nikakvih komplikacija,tipa krvarenja.
Marincii,jos malo i ti si nam slijedeca koja ce svoje malo pile uzeti u svoje ruke [sm=smiley31.gif]

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (6.11.2014 16:56:05)

IZVORNA PORUKA: mala curica

Ja mirujem,skoro pa cijeli dan.Hvala Bogu nemam nikakvih komplikacija,tipa krvarenja.
Marincii,jos malo i ti si nam slijedeca koja ce svoje malo pile uzeti u svoje ruke [sm=smiley31.gif]

Danas i sutra u C&A 25% na sve pa sam morala ima stvarcica ajme :-)

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (6.11.2014 16:59:12)

Ja nesmijem ni pogledati na taj odjel s malim slatkim stvarcicama
[sm=smiley1.gif]

Sada ce biti bas dosta snizenja [sm=bravo.gif]

leme -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (6.11.2014 17:03:21)

Kako smo poredane po terminima? Koja ima jos da joj je termin u novembru?
IZVORNA PORUKA: mala curica

vanchi88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (6.11.2014 17:38:58)

cao cure
ja evo ustala,doruckujem:) i citala vas hehe
drago mi je za sve uredne kontrole,samo da tako nastavi [sm=bravo.gif]
No idea moras malkice nesto da jedes, pa vidi tebe 12a nedelja,kako vrijeme brzo letiii :) kad ides raditi nuhalni ili si to vec radila?
Andy stvarcice su divnee, obozavam te benkice sa nogicama dole [sm=smiley36.gif] ja sam od drugarice dobila mnogo stvari ali kad malo poraste a ove za novorodjeno uzela sam neke sitnice al svi govore,dobices ti jos toga nemoj puno..
Mene danas malkice boli trbuh kao da cu dobiti, a juce doktor kaze da je to dobro i da oni zele da vide da imas te menstrualne bolove pred termin.....35 punih usli u 36...

BebeLina -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (6.11.2014 17:39:08)

Nemam puno vremena za pisanje, ali sve sam procitala. Sretna zbog uspjesnih kontrola i sretnih bebelih zena koje su bile u sopingu :)

Mi smo danas usli u 40. sedmicu [sm=bravo.gif].. Nikako ne mogu da shvatim da vec veceras mogu drzati svoju bebu na narucju... Jos 8 dana do termina... Jooooooj.... Zbunjena sammmm...

Sutra sam narucena u polikliniku na CTG, ali ici cu svom doktoru privatno, nisam bila mozda 10-ak dana, pa da vidim sta on ima da kaze na sve ovo :)

Da vas pitam nesto vazno - AKO MI PRIVATNI DOKTOR KAZE DA NA DAN TERMINA IDEM U BOLNICU, DA LI DA IDEM? Je li to obaveza? Ili mi je bolje da cekam bolove kod kuce, pa makar i presla termin...

Meni ce za koji minut doci svekrva, napravila nam je grah (jucer je donijela pitu), tako da cu vas opet citati tek veceras kasno...

vanchi88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (6.11.2014 17:44:01)

Andy sto se tice pokreta svaki doktor/babica kaze drugacije. Po pravilu oni hoce da mjeris pokerete posle 28e nedelje beba treba da se redovno javlja 10 udaraca na 1h.
ali kao sto i leme i ostane zenice kazu, skontaj da beba spava a ti legla da mjeris pokrete i ocekujes da se okrene,lupne 10x a on spava......prva bi ja panicila i jedva dosla sebi pa onda mogu misliti za druge.
Sve to zavisi od bebe do bebe i gdje je posteljica..... moja drugarica nije fakticki do 24e nedelje osjetila bebu a ima ih hvala Bogu dvoje zivih i zdravih...
Meni je jednom doktor rekla 6 udaraca u 2h. A ovaj sad doktor kaze ako ti njega osjetis svakodnevno bez obzira kad i koliko,vazno je to... nisam nikada imala neki odredjen period kad ga vise osjetim ali sada cim jedem sto god on je aktivan...

leme -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (6.11.2014 17:44:59)

Ja taman usla da pitam sta je s tobom,nema te cijeli dan :D idiiiiiii na dan termina pod obaveznooo! Moja mama se sa mnom pravila heroina i cekala kuci da krene porod i toliko je iskrvarila da smo i ja i ona jedva zive ostale. Tako da je bolje gore cekat porod nego se igrati.

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (6.11.2014 17:47:13)

BEBELINA ja mislim da trebas ici kad ti je twrmin i onda ce te u bolnici gleday pa vidjet jel vrijeme il ne i ak nije moray ces ic u dva dana il svaki dan. Ne znam kak je kod vas. Doduse ja sam se tacno u terminu porodila prvi put [sm=bravo.gif]

ANDY stvarcice suu preslatkee....imamo iste takve jihi...zelene i naradzanste [sm=bravo.gif]

Aj mogu mislit kako ste uzbudjene sad kad ste pri kraju [sm=smiley36.gif]

BEBELINA bice sve ok aBd draga...samo opustenooo opustenooo [sm=smiley36.gif]

vanchi88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (6.11.2014 17:47:48)

Bebelina
Jos malo,jos malooooooo sitno brojis mila!
Mozda i mi decembarske terminuse ubrzo pridruzimo se cim udjemo u 37 ihihih
da li je na moranje? hmm...voljela bi da znam kakvo je praviloo tu, mozda je bolje da cekas kuci nego da te na patologiju smjeste i onda je pitanje dana... jel tu ne rade indukciju na dan termina ako vide da nema trudova?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>