mama2009 -> Rak koze (11.10.2014 20:56:07)
|
Vec jako dugo zelim da podijelim svoje iskustvo sa vama. Sve je pocelo prije cetiri - pet godina kad sam na moru izgorila u predjelu grudnog kosa te su mi se pojavile suncane pjege. Nista strasno.... Prije dvije ili tri god ne sjecam se tacno pojavio se mali plik na kozi, koji je pukao i nikad nihe nestao, ja sam zivjela s tim i zanemarila ga sve do ovog ljeta. Nakon odlaska na more isti plik pocinje da svrbi sve vise, odlazim dermatologu koji ukljucuje terapiju kortikosteroidima i to punih 10 dana, uzorno odradim terapiju i odlazim na kontrolu gdje cujem dijagnozu doktorice da imam karcinom koze! Pinavljam u sebi i izlazim iz ordinacije KARCINOM KOZE, najveceg organa hmmmm, sta dalje kome reci i sta? Kazem mm dijagnozu on van sebe... Pocinjem istrazivati o svojoj dg, najbolje ce pokazati ph nalaz..mada se i sama cudim da dr nije napisala na sumnju karcinom nego bas dg Karcinom basocelulare.... Konsultujem se sa bratom koji mi dogovara pregled kod plasticnog hirurga....Nakon razgovora i pregleda kod pkasticara imam opcije da se uzme dio uzorka i uradi ph nalaz ili da odstranimo odmah sve. Odlucujem se za prvu opcijuzbog stvaranj keloida i oziljaka....al sam zaboravila detalj da za 10 dana opet idem na more ( za eazliku od meni bliskih ljudi koji su znali za ovo ja sam bila smirena i ubijedjena da je sve greska ) Odlazim na more i deseti dan ljetovanja imam poziv da su mi potvrdili dg tj imam potvrdjeno karcinom koze..... Mm panicari vracamo se za Sarajevo, ja i dalje mislim da je greska odlazim privatno sa plocicama da mi ocitaju nalaz..Dobijam potvrdu da ipak imam Rak koze... Eh sta sad... zivjela sam godina,a s tim, sta dalje, svi preorucuju da odmah odstranim, ali ja bas nisam u mogucnosti imam druge obaveze :) odlazim poslovno na put sedam dana... Konacno se udostojim i odlazim kod plasticnog hirurga da se dogovrimo kad i sta.....na moje iznenadjenje kaze dr dodjite za dva dana u 9 da ste ovdje Sa mm odlazim i dalje sam pozitivna i pravi, gluposti kao malo dijete- dal je to moj odbram eni mehanizam ili sta al kako god, ja sam super i sve ce ovo biti OK moja princeza treba mamu, trebam joj ako Bogda roditi brata ili seku, imamo mi nase planove.... Obucena u mantil bolnicki spremna za salu poziram muzu da me slika, smijem se kao kako on to kaze ides u najbolji shopping... hvala Bogu odjecam se super nakon operacije cekam ph nalaz sa potvrdom da su sve odstranili, nadam se da se vise nikad nece vrtaiti i da imamo samo sretne i vesele trenutke pred nama... Ovo sam ispricala kako svaku promijenu na kozi treba posmatrati ozbiljno i obratiti sr doktoru
|
|
|
|