Ela78 -> RE: spermokultura (24.9.2009 20:09:45)
|
Draga anastasija0702 ne bih da te plašim ali dijagnoza kod tvog MM nije nimalo bezazlena. Ako si mi dobro napisala astenoteratozoospermija. To je ustvari udružena astenospermija sa teratospermijom. Znči smanjena pokretljivost spermatozoida (ispod 50%) sa velikim brojem patološkog oblika (poremećena građa spermatozoida koji nisu sposobni za oplodnju). E sada najčešći uzrok smanjene pokretljivosti je prisutnost genitalne infekcija što se kod tvog supruga i potvrdilo pa neka pije te antibiotike do kraja. Tkđ. i varicoccela može biti uzrok smanjene pokretljivosti (moj MM je npr. operisao)... Što se tiče morfologije spermatozoida (znači te nepravilnosti u građi) to me više brine jer se i pokretljivost i količina mogu povećati ali te patološke promjene to već malo teže ide draga moja. Ne bi da ti govorim ništa napamet, moj savjet je naći dobrog urologa za njega i uraditi sve što možeš kao i nekog stručnjaka za neplodnost. A ono što on može da uraditi da počne da koristi cink, selen, matičnu mleč, polen, propolis, orahe, bademe, brazilski orah - to sve utiče da se poveća pokretljivost. Dalje naravno ne alkohol, ne cigarete ako puši ili pije. Ne nositi uske gaćice već bokserice, prije odnosa poželjno je tuširanje kod muškaraca hladnom vodom koji imaju variccocelu. Da umalo zaboravi aminokiseline L-karnitin i L-arginin (koje su tkđ veoma važne) Ne znam mogu ti napisati i recept za mješavinu čaja koja pospješuje pokretljivost koju sam dobila od Dr Radunovića iz Beograda koji ima svoju kliniku za neplodnost (on kaže da ga je sam sastavio nakon dugogodišnjeg rada i iskustva a moj ga je MM skoro počeo piti tako da ti ne mogu još ništa o uspješnosti reći) Nadam se da sam ti bar malo pomogla...koliko ja znam[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ne znam odakle pišeš i koji ginekolog tebe vodi a kod koga urologa on ide? I koliko radite na bebici, da li vam je iko spominjao vještačku oplodnju?
|
|
|
|