RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

tukica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (31.10.2014 14:26:39)

Evo da se i ja ponovo tuspasim na ovom forumu... Nadam se da ima i starih clanova... Ja sam po drugi put aBd maminka [sm=smiley1.gif] ... Međutim, sve cari trudnoce odnedavno su prestale kad mi je dr na zadnjoj kontroli rekao da je kod bebe jedna mozdana komora prosirena i da se zasad treba pratiti, ali da ce se u 30.sedmici znati da li je u pitanju neka bolest... i jako sam zabrinuta i sad pregled ocekujem k'o ozeb'o sunce...

bambi1 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (31.10.2014 14:57:04)

Pozz tukice,
sta mislis da potrazis misljenje jos jednog dr. Skoro iskustvo-prijateljica je bila trudna i na kontroli joj dr rekla da beba ne piski nikako, da ima sigurno problema sa bubrezima i svata nesto. Uglavnom prijateljica se izbezumila, odma otisla na jezero, gore je pregledali sve ok. I rodila je bebicu sve ok.

leme -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (31.10.2014 14:58:12)

[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif] vjerujem da si pod stresom zbog toga i najgore je iscekivanje al vrlo cesto doktori pogrijese i na kraju sve bude hvala Bogu u redu, iskreno vjerujem da ce tako bit i drzimo fige ;)

tukica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (31.10.2014 15:02:10)

Znam da cesto doktori znaju pogrijesiti, ali def.sam i ja na UZ vidjela to uvecanje... I pregled sam radila na GAK-u, a onda otisla i po drugo misljenje odmah kod Masica koji mi je isto to potvrdio, samo mi je rekao da to nije nista i da u 95% slučajeva to bude sve ok, ali onih 5 % i to redovno pracenje je nesto sto me izludi. Najgore je sto sam 3 sedmice prije ovog zadnjeg pregleda bila kod dr Taiba u poliklinici Sunce koji mi nista nije ni vidio ni rekao, sad ne znam da li je do njega ili se ta komora jednostavno za 3 sedmice prosirila toliko,,, kakogod, ja sam bila super raspolozena, pogotovo sto mi je ovo druga trudnoca, ali sad u 25.sedmici mi se vise sve smucilo [sm=smiley13.gif] Nadam se da ce biti sve ok...

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (31.10.2014 15:17:05)

Tukice dobro dosla, cestitam na bebici.. Neznam sta to znaci ali znam da je opterecenje i stress jer je covijek u neizvjesnosti ...
Ja ti drzim fige da nije nista i molim dragog Boga da na sljedecoj kontroli sve bude u redu ...
Sta imas kuci? I sta nosis sada?

Nego ja vam zaboravila rec da ja imam bolove opet one menstrualne al da se uopce ne sekiram i da i ako krene porod ;) uopce nepijem magnezij vise ;)
Al cu vam rec i da moja psiha totalno drugacije radi sada kad sam presla 30 sedmicu jer znam i da se rodi nemoze imat nikake posljedice ;)

bambi1 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (31.10.2014 15:22:02)

Ja sam prije 3 mjeseca imala spontani , nije bilo otkucaja srca i zavrseno kiretazom. Juce radila test pozitivan al ne mogu da se radujem , uzasan strah imam od pregleda prvog, ne daj Boze da se ponovi kao prosli put [sm=smiley19.gif]

tukica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (31.10.2014 15:25:16)

Hvala :) Da su mi rekli da ima i 1% sanse da ne bude nesto ok, bila bih zabrinuta... a sad ovako, jos vise... prva dva dana sam preplakala, sad sam kao bolja, ali pojma nemam kakva cu biti pred sam pregled i kako cu reagovati na bilo kakvu inf. koju dobijem. Imam vec curicu od 3 god i 7 mj. i sa njom mi je bila skolska trudnoca... sve za 5... sad me je ovo jako pogodilo i potreslo... pogotovo sto niko ne moze uzicati na to i popraviti situaciju...

leme -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (31.10.2014 15:35:15)

ja sam straaaasno bila zabrinuta kad sam se u 28. sedmici pocela otvarat i smjestena u bolnicu, uhhh ne zelim se ni sjecat tog osjecaja i tih strahova. svaki dan mi je bio kao godina i mislila sam da samo udjem u 8. mjesec, a evo hvala Bogu ja i bebica dogurasmo do 36. sedmice i sad se lakse dise :D
IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23

Tukice dobro dosla, cestitam na bebici.. Neznam sta to znaci ali znam da je opterecenje i stress jer je covijek u neizvjesnosti ...
Ja ti drzim fige da nije nista i molim dragog Boga da na sljedecoj kontroli sve bude u redu ...
Sta imas kuci? I sta nosis sada?

Nego ja vam zaboravila rec da ja imam bolove opet one menstrualne al da se uopce ne sekiram i da i ako krene porod ;) uopce nepijem magnezij vise ;)
Al cu vam rec i da moja psiha totalno drugacije radi sada kad sam presla 30 sedmicu jer znam i da se rodi nemoze imat nikake posljedice ;)

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (31.10.2014 15:42:56)

IZVORNA PORUKA: bambi1

Ja sam prije 3 mjeseca imala spontani , nije bilo otkucaja srca i zavrseno kiretazom. Juce radila test pozitivan al ne mogu da se radujem , uzasan strah imam od pregleda prvog, ne daj Boze da se ponovi kao prosli put [sm=smiley19.gif]

Bambi,probaj se malo opustiti da budes jaca od strahova.Tako ces i fetusu pomoci da se pravilnije razvije,ako ti nisi u stalnom stresu.
Znam da zvuci nemoguce,ali vjeruj mi ima nas dosta koje su prosle slicno ili cak i gore situacije.
Pa ne dopustamo da strah bude jaci od nas.
Uz Boziju pomoc sve ce biti u redu [sm=smiley31.gif]

bambi1 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (31.10.2014 15:45:03)

IZVORNA PORUKA: mala curica

IZVORNA PORUKA: bambi1

Bambi,probaj se malo opustiti da budes jaca od strahova.Tako ces i fetusu pomoci da se pravilnije razvije,ako ti nisi u stalnom stresu.
Znam da zvuci nemoguce,ali vjeruj mi ima nas dosta koje su prosle slicno ili cak i gore situacije.
Pa ne dopustamo da strah bude jaci od nas.
Uz Boziju pomoc sve ce biti u redu [sm=smiley31.gif]

Hvala ti mala curice. Meni je prva trudnoca zavrsila spontanim, pa druga bila uredna, treca spontani i evo sad nadam se da ce biti sve ok [sm=bravo.gif]

vanchi88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (31.10.2014 15:48:13)

[sm=zz_wavespin.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (31.10.2014 15:50:55)

Mila,razumijem te.
I moja prva trudnoca je zavrsila spontanim,tako sto mi je plod sam ispao u wc skoljku.
Ovoga se ne volim ni sjecati,ali pisem da bi shvatila da te u potpunosti razumijem.
Sada na ovu trudnocu sam cekala 8 godina,i samo molim dragog Boga da sve bude u redu.
Ne zelim da se stresam i imam negativne misli.
Ljubim te i opusti se i odmaraj,slusaj muziku,setaj.......[sm=smiley1.gif]

BebeLina -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (31.10.2014 15:55:34)

Vrijeme je za novu temu :) U ocekivanju beba-novembar :)

Drage moje trudnice.. Sta god da se desava u vasem tijelu, ne dopustite da vam psiha padne. JEr ako psiha nije ok, onda nista drugo nije ok. Ma koliko vi plakale, ne mozete promijeniti situaciju. Mozete, ali na gore. A ja zelim da vam bude bolje...

tukice i bambi, za domacu zadacu napisati pozitivan post na ovoj temi... Zelim da vidim da ste jake i hrabre, jer znam da jeste. Sve zene su... Svasta smo prosle, pa evo nas, znamo se i nasmiijat svojim mukama i bolovima.. Mislite pozitivno, tako cete prizvati pozitivu.

Kad mi je najteze, otplacem, obrisem suze, nasminkam se i sve bude ok.. MORA! Kad sam izgubila svoje bebe svi su mislili da sam u nekom soku, jer ne placem, kao nisam svjesna sta se desilo. A grijesilis u. Ja vjerujem u Boga i u ono sto On odredi. Ako je On htio da tako bude, hvala Mu. On zna zasto je to dobro. Sad, u ovoj trudnoci ocekujem samo najbolje, da me nagradi za strpljenje i sve sto sam prosla...

Ljubim vas i grlim... I dajte mi osmijeh.... [sm=smiley1.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (31.10.2014 15:56:27)

Samo da pozdravim BAMBI I TUKICU i da vam kazem da mislim na vas i da drzim fige da bude sve ok sa bebicama. Najvaznije vam je da niste pod stresom. On je najgoriiii. Bas me rastuzi kad cujem ovakve price :( sta sve zene prodju BOze. Iskreno se nadam da cete nam javiti dobre vijesti aBd uskoro :)
Pozz za ostale :)

leme -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (31.10.2014 16:08:00)

BRAVO! svaka cast na hrabrosti, zrelosti i strpljeno, a najvise svaka cast na zahvalnosti Bogu jer je On jedini svemoguc i On uredjuje stvari onakve kakve treba da budu i daje nam ono sto je najbolje za nas, iako cesto toga nismo svjesni, ali kad tad postanemo
IZVORNA PORUKA: BebeLina

Vrijeme je za novu temu :) U ocekivanju beba-novembar :)

Drage moje trudnice.. Sta god da se desava u vasem tijelu, ne dopustite da vam psiha padne. JEr ako psiha nije ok, onda nista drugo nije ok. Ma koliko vi plakale, ne mozete promijeniti situaciju. Mozete, ali na gore. A ja zelim da vam bude bolje...

tukice i bambi, za domacu zadacu napisati pozitivan post na ovoj temi... Zelim da vidim da ste jake i hrabre, jer znam da jeste. Sve zene su... Svasta smo prosle, pa evo nas, znamo se i nasmiijat svojim mukama i bolovima.. Mislite pozitivno, tako cete prizvati pozitivu.

Kad mi je najteze, otplacem, obrisem suze, nasminkam se i sve bude ok.. MORA! Kad sam izgubila svoje bebe svi su mislili da sam u nekom soku, jer ne placem, kao nisam svjesna sta se desilo. A grijesilis u. Ja vjerujem u Boga i u ono sto On odredi. Ako je On htio da tako bude, hvala Mu. On zna zasto je to dobro. Sad, u ovoj trudnoci ocekujem samo najbolje, da me nagradi za strpljenje i sve sto sam prosla...

Ljubim vas i grlim... I dajte mi osmijeh.... [sm=smiley1.gif]

vanchi88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (31.10.2014 18:05:22)

jesmo mi ono rekle nesto svaki mjesec kad smo trebale zvanicno dobiti ulazimo u naredni mjesec trudnoce ili, na datum kad je termin ulazi se tada u sledeci mjesec?

vanchi88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (31.10.2014 18:07:00)

Gledam na kalendaru, ako se sa 35 (usli u 36) nedelju, ja bi trebala 6 novembra da udjem u 9? Marinci, pomozi mi smo tu negdje [sm=smiley36.gif]

Lejla23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (31.10.2014 18:08:14)

Kako ste drage moje, ja se evo najela crvenih paprika i suhog mesa, hehe, i suđe oprala, baš sam se umorila, sad sam legla i ne radim ništa do daljnjeg

leme -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (31.10.2014 18:33:49)

Negdje pise da u deveto ulazis cim udjes u 36. sedmicu, a negdje pise da svaki put na isti datum ulazis u novi mjesec, npr. Meni je termin 2.12. stp znaci da ja 2.11. ulazim u deveti mjesec

tukica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (31.10.2014 18:43:03)

Hvala svima na podrsci [sm=smiley1.gif] Nadam se da ce sve biti ok... BebeLina pisem post cim prije, trenutno me slomi i ova velika beba pored mene i ova mala beba u meni... Ne vidim na oci... Nadam se i ocekujem lijepe vijesti i vjerujem da ce i biti...

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (31.10.2014 19:00:13)

IZVORNA PORUKA: vanchi88

jesmo mi ono rekle nesto svaki mjesec kad smo trebale zvanicno dobiti ulazimo u naredni mjesec trudnoce ili, na datum kad je termin ulazi se tada u sledeci mjesec?

Prvi dan posljednje menge plus 7 dana i onda ulazis svakog tog u mjesecu u novi mjesec. Moja je bila 16.3+7 dana je 23 i svakog 23 ulazim u novi mjesec ;)

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (31.10.2014 19:04:48)

Draga bambi dobro dosla i cestitam na bebici ... Bit ce sve ok ovaj puta vidjet ces ....

Zelim ugodnu i laku trudnocu :)

leme -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (31.10.2014 19:32:49)

Nego jel od sutra prelazimo na novu temu Novembar? :D pregurasmo mi i oktobar Bogu hvala :)

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (31.10.2014 20:14:19)

Dada sutra prelazimo u novembar jao sta vrijeme leti nemoguce .... Juhuu jos lalo pa ce i nase bebice Adbd ;)

leme -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (31.10.2014 20:22:40)

Bas leti vrijeme, iako sam non stop kuci dan mi prebrzo proleti. Da mi je dogurat dp sredine novembra aBd i ja presretna

Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 48 [49] 50   Sljedeća stranica >   >>