scarlett -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (30.10.2014 0:01:45)
|
Samo da vas pozdravim, vidim pričate o mučninama, ja više nemam snage pričati o tome, odbrojavam dane i molim Boga da ne potraju duže nego u prvoj trudnoći i nadam se da će bar sredinom 4 mjeseca proći. Ovako ni ne mogu da se hranim zdravo, jer mi slabo šta sjeda. Morena žao mi je što si u bolnici, ali draga izdrži, pa ćete proslaviti ročkas rahat, kada budeš bolje. Nek je sretan. Lejla, drago mi je da je dabroston pao na 19 KM; ja sam ga prije 6 godina plaćala 30 KM, ali nisam znala da on može i na recept. Sada mi kao kod marinci moja privatna dr. napiše šta treba i ja odem kod dr. opće prakse i propiše mi. Ustvari to je bilo samo jedan put, jer mi je doktorica u DZ odmah propisala recept na 2 kutije, valjda da ne hodam. Hvala joj. Također i folacin 2 kutije, mislim nije on svakako skup, ali eto dvije kutije besplatno, dobro dođe. Vidim ženice su ti dosta pisale o tom krvarenju, ja sam isto nekad oko 9 sedmice u prvoj trudnoći prokrvarila iako sam dabroston i utrogestan koristila od 5 sedmice, jer mi je trudnoća bila nisko. U drugoj trudnoći opet mi je bilo oko 6 sedmice smeđkasto. Ali koliko se sjećam zaista nisam ništ ateško radila, jednostavno to se nekad desi i najbolje je mirovati. Ovaj put sam evo od početka u strahu od tog krvarenja i kolikogod znam da ne mora biti ništa strašno, nije čovjeku svejedno. Sada sam 12 sedmica i još uvijek imam dozu straha svaki put kad idem u toalet, da slučajno neću vidjeti nešto ne daj Bože. Ja sam u prvoj trudnoći od 4 pa sve do kraja 8 mjeseca čini mi se koristila gynipral. Nadam se da saada neće biti potrebe za tim, jer mi je dr. u međuvremenu i dabroston ukinula, ali me zanima šta je sada sa tim gynipralom, znam da je prošle godine bila neka frka oko ukidanja prodaje tog lijeka. Da li postoji neka alternativa? Pitam čisto iz radoznalosti.
|
|
|
|