RE: Kako ste se glasale na porodu? (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Porodilište

Poruka

malena sharena -> RE: Kako ste se glasale na porodu? (22.2.2012 0:43:07)

IZVORNA PORUKA: doublemum

IZVORNA PORUKA: malena sharena

Al ovo sam sigurna sto posto jer sam bila objektivni posmatrac[sm=smiley1.gif]. Zena koja je lezala do mene je predisala trudove i rodila a da nije A rekla. Gledala sam je svo vrijeme, cula sam da joj je to bilo drugo dijete. [sm=bravo.gif] za nju.

Kad si se porodila?

Avgust, 2009. Zasto?

Sad se sjetih da sam kad me dr. pitala osjecam li napone, rekla da osjecam iako nisam osjecala, samo sam htjela da ga vade iz mene .
Napela sam se dva ili tri puta, znam da je bilo kratko i da sam imala osjecaj kao da sam ga ''ispalila'' toliko je brzo i naglo izasao
[sm=smiley36.gif]

bebacha -> RE: Kako ste se glasale na porodu? (22.2.2012 0:44:29)

Teacher to je ista al opet individualno.nemaju sve zene isti bol,isti prag bola i jednostavno nemogu se kontrolisat. meni je punooo pomagalo kad se skoncentrisem i prodisem trud al vala na kraj nisam imala vremena za disanje[sm=smiley36.gif] nergo snalazi se[sm=smiley36.gif]

DM -> RE: Kako ste se glasale na porodu? (22.2.2012 0:44:56)

Meni žene na drugom porodu dolazile u sobu da pitaju kad ću se ja poroditi, nisu mi vjerovale da sam se porodila

malena sharena -> RE: Kako ste se glasale na porodu? (22.2.2012 0:46:28)

doublemum vratih se na tvoje postove, pa skontah zasto pitas :) Vjeruj, ova zena je izgledala kao da lezi tek onako, samo se culo tiho i prigusrno disanje, cak se nije ni pomjerala, dok sam se ja previjala od bolova.

teacher75 -> RE: Kako ste se glasale na porodu? (22.2.2012 0:49:36)

IZVORNA PORUKA: bebacha

Teacher to je ista al opet individualno.nemaju sve zene isti bol,isti prag bola i jednostavno nemogu se kontrolisat. meni je punooo pomagalo kad se skoncentrisem i prodisem trud al vala na kraj nisam imala vremena za disanje[sm=smiley36.gif] nergo snalazi se[sm=smiley36.gif]

Ma bitno je da se ne vristi jer se tim gubi snaga i nikakve koristi. a kad je krenula beba da izlazi, ja zvala babicu. ona mi nije vjerovala, mislila da necu jos, kaze: ne napinji, prodisi. rekoh ne mogu, nema sanse, osjecam da izlazi. kad ona pogleda i zovnu brzo dr da dodje i svi iznenadjeni kako tako brzo[sm=smiley36.gif]ja sam iz 3. napona tek uspjela, nisam bas imala snage, uh al sam gadno popucala, htjeli me pustiti bez epiziotomije, pa sam pocela pucati i cujem kako govore: puca, rezite! pa je otislo sve nekako ukrivo i onda sam se bas napatila kod sivanja i poslije kod oporavka, lezala sam mjesec dana, nisam mogla sjesti[sm=smiley13.gif]eto, porod super i brzo prosao al se zato napatih poslije... sad me najvise strah toga poslije

neki x -> RE: Kako ste se glasale na porodu? (22.2.2012 0:54:50)

IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: bebacha

Ma bitno je da se ne vristi jer se tim gubi snaga i nikakve koristi. a kad je krenula beba da izlazi, ja zvala babicu. ona mi nije vjerovala, mislila da necu jos, kaze: ne napinji, prodisi. rekoh ne mogu, nema sanse, osjecam da izlazi. kad ona pogleda i zovnu brzo dr da dodje i svi iznenadjeni kako tako brzo[sm=smiley36.gif]ja sam iz 3. napona tek uspjela, nisam bas imala snage, uh al sam gadno popucala, htjeli me pustiti bez epiziotomije, pa sam pocela pucati i cujem kako govore: puca, rezite! pa je otislo sve nekako ukrivo i onda sam se bas napatila kod sivanja i poslije kod oporavka, lezala sam mjesec dana, nisam mogla sjesti[sm=smiley13.gif]eto, porod super i brzo prosao al se zato napatih poslije... sad me najvise strah toga poslije

Nemoj da te bude strah,evo malo da te ohrabrim...
Ja sam sa prvim sinom imala ranu od koje nisam 40 dana mogla leci kako treba,o sjedenju nisam ni razmisljala[sm=smiley36.gif]
Ma uzas jedan,al hajd da ne duzim o tome...Al sa drugim sinom,kad sam ga rodila,drzala ga u narucju,pa mi ga uzese,ja kontam,ah majko mila,sad slijedi sivenje...kad rekose,hajde polako ustani...A ja sva u cudu,rekoh,pa je li gotovo,a sivenje[sm=zmeden.gif]
Ma kazu,nema potrebe...aj olaksanja,majko moja[sm=smiley36.gif]
I ja sam najvise o tome razmisljala sa drugom bebom...samo me rane bilo strah,ali eto,sve hB prodje odlicno[sm=bravo.gif]

teacher75 -> RE: Kako ste se glasale na porodu? (22.2.2012 0:55:32)

uh blago tebi[sm=bravo.gif]

neki x -> RE: Kako ste se glasale na porodu? (22.2.2012 0:57:53)

Bice to aBd sve bolje nego ocekujes[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

teacher75 -> RE: Kako ste se glasale na porodu? (22.2.2012 0:58:41)

IZVORNA PORUKA: neki x

Bice to aBd sve bolje nego ocekujes[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

bog te cuo, hvala[sm=smiley1.gif]

DM -> RE: Kako ste se glasale na porodu? (22.2.2012 0:59:36)

Sa mnom u sobi prvorotka, beba 4 500 teška, bez končića...
A kad se samo sjetim časopisa koje sam bila ponijela na prvi porod[sm=smiley36.gif]još mi ih Binasa odnese sve[sm=smiley36.gif]

neki x -> RE: Kako ste se glasale na porodu? (22.2.2012 1:01:26)

IZVORNA PORUKA: teacher75

bog te cuo, hvala[sm=smiley1.gif]

[sm=smiley2.gif]
Ja sam zeno visila po temama na RR i tusila zene kako je na drugom porodu,jel teze,lakse i sl.[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Taaaaako me bilo strah,ma neopisivo,brrrr Al hB sve bilo gotovo za sat ipo...Jesam vristala onih 5min. u sali,dok je izlazio,al sve u svemu porod za pozeljeti...
Stoga i tebi zelim tako lagan porod kao sto sam ga i ja imala[sm=smiley31.gif]

teacher75 -> RE: Kako ste se glasale na porodu? (22.2.2012 1:04:27)

IZVORNA PORUKA: doublemum

Sa mnom u sobi prvorotka, beba 4 500 teška, bez končića...
A kad se samo sjetim časopisa koje sam bila ponijela na prvi porod[sm=smiley36.gif]još mi ih Binasa odnese sve[sm=smiley36.gif]

kako li je to uspjela da mi je znati, mora da je bila pravo razradjena[sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]kod mene beba bila 3.2 kg pa opet popucala i rezali me

teacher75 -> RE: Kako ste se glasale na porodu? (22.2.2012 1:05:23)

ja se nekako vise opterecujem i razmisljam o porodu sada nego prijem, prosli put nisam uopce toliko razmisljala, valjda sad znam sta me ceka pa frka[sm=smiley36.gif]

taurus -> RE: Kako ste se glasale na porodu? (22.2.2012 8:59:33)

tiki i ja sam ista bila, više sam razmišljala o drugom porodu
ali sam i na prvom bila kao ti....samo sam disala i razmišljala o tome...nisam sigurno ni glasa pustila
kod mene ni jedan porod ne bi počeo da nije indukcije, jer oba puta sam imala blage bolove cijeli dan koje sam provela u kući i visoko prsnuće vodenjaka
ozbiljnije bolove sam dobila tek po uključenju infuzije, ali to nije bilo nepodnošljivo i oba puta je trajalo cca sat vremena....zapravo s drugim porodom jedno pola sata duže jer mi nisu pojačali infuziju zbog bebe i ruke koju je držala uz glavu...čim je beba povukla ruku dobila sam normalnu dozu indukcije i sve gotovo za sat
jedino sam na šivanju jaukala i pitala kad će završiti[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
drugi porod isti kao i prvi, samo sam imala tri vanjska konca, a s prvim tri vanjska i tri unutrašnja
ne brini se....samo se ponašaj kao i prvi put i biće sve ok garant
znaš da pravilnim disanjem mišići dobivaju dovoljno kisika i bolje se kontrahuju...a samim tim i brže se otvaraš

Emmy -> RE: Kako ste se glasale na porodu? (22.2.2012 10:26:39)

Ni glasa sa prvim djetetom, kao ni s drugim[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

chantal -> RE: Kako ste se glasale na porodu? (22.2.2012 10:37:40)

IZVORNA PORUKA: chantal

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] baš se ismija čitajući,i sjeti se još jednog detalja sa svog drugog poroda,na kojem zaista nisam mogla kontrolisati svoje pokrete,riječi,sve je išlo samo od sebe,bez sec.razmišljanja ...i tako,pred sami kraj,izgon,kad je babica počela govoriti "sad tiskaj" ja viknem "SAMO MALO!!!" i na tren zavlada tišina u rađaoni,a ja otkopča 2 dugmeta koja su bila na spavaćici [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] jer mi je toliko bilo vrućeee i smetao mi znoj,valjda sam mislila da ću se malo rashladiti [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

[sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif]
I rashladi li se zeno???[sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif]

Ihh i te kako [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] par min.poslije sam rodila,pa me obuze groznica,zamisli samo 2 dugmeta a tako efikasno  [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

MAMA MA -> RE: Kako ste se glasale na porodu? (4.4.2012 19:32:43)

Joj moram i ja da dodam nesto

Moj porod je trajao ujutro od pola 5do 12 uveče(kad mi je urađen carski)...
Muke samo takve...
Huktanje,plakanje na glas,a od 6 popodne pa do 15do12 intezivno deranje iz petnih zila(cak su mi sestre pocele govoriti da ce mi puci stitnjaca)regularno ali sporo sam se otvarala i niko nije ni pretpostavljao da ce doci do carskog...
ali bebac je bio poglavat[sm=smiley36.gif]pa nije mogao da izadje...tako da su iz straha za moj zivot na kraju uradili carski....
ali sa mnom je bila u sobi a poslije i u sali jedna žena..isto ko i meni prvo dijete ...ja hukćem dahćem ucim sure a ona svaka druga
"Je*em li ti Senahide majku"...valjda joj je Senahid cojek...to mi tad nije bilo smijesno jer sam bila okupirana svojim jadom..ali zato sutradan kad sam se probudila na intezivnoj kad god bi na nju pomislila pocela bi se smijat..a rana bolil boli al đaba meni smijesno....žena skontala ko joj je kriv za situaciju u kojoj se nasla pa da izbaci frustraciju[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Hurma -> RE: Kako ste se glasale na porodu? (4.4.2012 19:48:21)

IZVORNA PORUKA: MAMA MA

Joj moram i ja da dodam nesto

Moj porod je trajao ujutro od pola 5do 12 uveče(kad mi je urađen carski)...
Muke samo takve...
Huktanje,plakanje na glas,a od 6 popodne pa do 15do12 intezivno deranje iz petnih zila(cak su mi sestre pocele govoriti da ce mi puci stitnjaca)regularno ali sporo sam se otvarala i niko nije ni pretpostavljao da ce doci do carskog...
ali bebac je bio poglavat[sm=smiley36.gif]pa nije mogao da izadje...tako da su iz straha za moj zivot na kraju uradili carski....
ali sa mnom je bila u sobi a poslije i u sali jedna žena..isto ko i meni prvo dijete ...ja hukćem dahćem ucim sure a ona svaka druga
"Je*em li ti Senahide majku"...valjda joj je Senahid cojek...to mi tad nije bilo smijesno jer sam bila okupirana svojim jadom..ali zato sutradan kad sam se probudila na intezivnoj kad god bi na nju pomislila pocela bi se smijat..a rana bolil boli al đaba meni smijesno....žena skontala ko joj je kriv za situaciju u kojoj se nasla pa da izbaci frustraciju[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
i ja sam se "derala", nisam ništa psovala... ali kuakala jesam, zvala sestre, veze nemam sta sam govorila... u neka doba uzela mob i zvala ginekologa na mob i rekla mu ja ne mogu više i gotovo... [sm=smiley36.gif] on dođe kaže tek 6 cm... i ode... a ja opet mob... [sm=smiley36.gif] sad mi je to smijesno, ali sve me isto ceka, opet sam zabetonirana i opet valja sa dripom sve proci... auuuu

nova_mama -> RE: Kako ste se glasale na porodu? (4.4.2012 22:22:45)

"Je*em li ti Senahide majku"...valjda joj je Senahid cojek...

E odavno me ništa nije ovako nasmijalo [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif]
Ja sam skoro cijeli porod presjedila u rađaoni, cupkajući na onoj lopti i gledajući kako se žene porađaju. Izgleda mi je to odvlačilo pažnju od moje muke, pa nisam vrištala, već kad me zaboli, ja malo jače cupkam na onoj lopti i tako prođe. Doduše, poslušala sam i doktoricu koja mi je rekla da kad me najviše boli, probam što normalnije da dišem, kao da ne boli uopšte i mogu vam reći da mi je to pomagalo i bolovi su brže prolazili. A kad sam se popela na onaj sto, sve je bilo gotovo za pet minuta i nisam imala kad ni glasa da pustim [sm=smiley1.gif]

MAMA MA -> RE: Kako ste se glasale na porodu? (4.4.2012 22:35:38)

Ma ja bi sad crkla od smijeha kad se sjetim te žene,ali mi tad to uopšte nije bilo smijesno....inače sam totalno "otkačena"i neznam kako se tad nisam smijala tome....valjda bila okupirana sobom...uglavnom morala sam podijelit ovu odvalu sa drugim forumasicama da vidite da ste super ako ostanete samo na vristanju i deranju iz petnih zila....[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

M kao Mama -> RE: Kako ste se glasale na porodu? (4.4.2012 22:36:36)

Na porodu se nisam glasala previše je przo prošao, a do poroda jedno 14 sati glasala sam se u sebi, čupala kosu, i sve su mi ruke bile modre koliko sam neku šipku stezala

MAMA MA -> RE: Kako ste se glasale na porodu? (4.4.2012 22:49:19)

Vala sam se derala...i neka sam...nije mi žao....nek se zna kad ja rađam sina[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
hahahahahahaha.....pa ne porađa se svaki dan da uskratim sebi to zadovoljstvo....[sm=jezicek.gif]

Lady26 -> RE: Kako ste se glasale na porodu? (4.4.2012 22:51:59)

Ja se nadam da nisam hrkala [sm=smiley36.gif]

Lulu_08 -> RE: Kako ste se glasale na porodu? (4.4.2012 22:53:37)

Ja ne dozivjeh prirodni porod nazalost. Ali jesam kontrakcije malo ispod 2min docekala. Bolilo jeste ali ne puno - vjerovatno zato sto je beba bila previsoko, ne moze se spustiti u porodjajni kanal zbog neke anomalije karlicnih kostiju.

Ali pamtim detalj, stavljaju me na operacijski stol, a izrazita kontrakcija u toku, stomak se vidno napinje, i ja se salim sa dr. i ostalima "bolje me sto prije uspavajte jer ova mala ako ne moze na donji izlaz izaci ce na gornji ako treba na grlo hahaha" i tad' me uspavase hahahahaha.

I jos jedan detalj prije toga, stavljaju mi kateter, i fkt nije me bolilo, kaze setra jesi osjetila ovo? Reko "malo".. Kad ce ona "ah lako ces ti podnjeti CR..."... A ja tek 10ti dan izasla, sta sam puta pomislila mamicu li ti tvoju sto me slaga, hahahahah...

enna -> RE: Kako ste se glasale na porodu? (4.4.2012 22:56:44)

porod je bio potpomognut dripom i kada su vec poceli oni jaki bolovi ja ustanem setam po sobi vucem onu infuziju znojim se dahcem nisam vristala a moj muz pita pa jel boli kao zub kad boli a ja se na svu muku nasmija i kazem ja bi sada sve zube povadila samo da preestane bol.Med. brat sto me poradao je stajao nasuprot mene ja sam ga drzala za ruke i kada naidu trudovi on mi jje pomagao da cucnem i tiskam,i on hoce da meni skine spavacicu tacnije bila sam ju zavezala na stomaku kao majicu i on vice skini spavacicu a ja jadna nedam necu sramota me da budem ko od majke rodena pred njim i izmedu svakog truda on meni casu vode ja zalijem pa nastavljamo i znam da mi se izmedu trudova toliko spavalo da cini mi se dok traje onaj period kad se trudovi umire od 5 minuta ja stojeci zaspem.Sutradan je taj med. brat sto me porodio dosao u sobu da pokaze da su mu ostale modrice na rukama koliko sam ga stiskala mm se smijoa naravno i pitao se odakle mi tolika snaga.MAhhhh sve u svemu negdje posljednji napon onda sam samo pustila krik[sm=jezicek.gif] i vec je bilo sve gotovo samo sam vikala uhhh majko moja da ovo prode i ucila sta sam znala i proslo je naravno kao i kod svake od vas[sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>