Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako ste se glasale na porodu? 11.3.2009 10:22:51
Lenka
prvi put se nisam ni snasla porod je bio gotov i nisam se derinjala
a drugi put je bio tezi porod , i tada me poradjao dr.Deković, tacnije babica, a on me masirao i ja sam u jednom momentu bola rekla jeb mu milu majku naravno misleci pri tom na muza , na sta su se oni svi odvalili smijati... eto to mi je ostalo u sjecanju ali opet kazem dragom Bogu hvala milion puta sto su mi djeca ziva, zdrava i prava
RE: Kako ste se glasale na porodu? 11.3.2009 12:50:51
Pretty mamma
Ma joj, pa vecina mama je bila tiha...pa zar je to moguce? Ja bi isto bila kao bubica, ali vec sada ne vjerujem da ce se to desiti... Zato planiram ostati doma dok trudovi ne budu na 3 min pa onda pravac bolnica... :)
RE: Kako ste se glasale na porodu? 11.4.2009 15:33:41
visibaba
eto ja se porodi s trecim i mogu vam reci trece pa najlakse. s prvim u transu, s drugim u bolu svjesnom a sada setala,hodala sve dok trudovi nisu krenuli i na krevet i u roku 5 min. cura se rodila.
nit pukla nit sjecena hvala Bogu, e samo ona 3-4 napnjeva sam se ono na glas napela.
RE: Kako ste se glasale na porodu? 11.4.2009 20:01:38
Okarica
IZVORNA PORUKA: Amrino RR
Najgori dio boravka u bolnici mi je bio noc poslije poroda...Dosta se zena poradjalo a sa svakim njihovim krikom- ja sam svoj porod ponovo prozivljavala...jedva sam cekala da pobjegnem kuci!
I meni je noć poslije poroda bila najgora. Nisam više mogla da slušam tuđu patnju. Bila sam u sobi sa pet žena ( Patologija u Općoj bolnici) jer je bila tolika gužva da su one bolje sobe bile zauzete. Dvije su se porodile prije mene, a tri poslije mene. Njihovu sam patnju preživljavala. Ne znam kakva sam bila, ali mi je žena, koja je ležala do mene i koja se porodila par sati prije mene, rekla da sam bila najhrabrija od njih i da se nisam ni čula. Ja baš nisam stekla takav utisak, pogotovo kad su mi uključili infuziju. Stenjala sam, puhala, hvatala se za krevet, ne znam ni ja šta sam sve radila, ne sjećam se više. Taj zadnji sat mi je prošao u bunilu. U sali sam se napinjala i stenjala, ali se nisam derala. Znam samo da me je užasno boljelo kad su me šili i da sam im se malo opirala. Tad je babica rekla da mirujem, jer mi šav kao fol neće lijepo ispasti . Ništa smješnije nisam čula. Eto, prošlo je i to!
RE: Kako ste se glasale na porodu? 12.4.2009 11:11:57
Modesty
Derala sam se k'o pivara i nije me stid. Znam samo da sam u momentu prestanka truda zvala doktora da me vodi na carski. Laze ko kaze da ne boli. Boli grozno, a pogotovo ljude koji kao ja imaju skroz nizak prag bola. Ali eto, za divno cudo, mene sivanje nije bolilo, nisam se opirala i sav su mi grozno napravili. Sad ocekujem drugo dijete, zrelija i puno starija (prvo sa 26 a ovo drugo sa 34) i mogu vam reci da me je jos vise strah jer znam sta me ceka, ali mozda se necu bas toliko brukati. Mozda mao.............
RE: Kako ste se glasale na porodu? 12.4.2009 11:59:23
Anoniman
Ja saam vristala i deralase k'o da me kolju..ali samo zadnje trudove kada vise stvarno nisam mogla...do tada sam iskljucivo trosila snagu na disanje ....al' zadnji dio...pred sam porod...ma...nemam rijeci za to
RE: Kako ste se glasale na porodu? 12.4.2009 14:39:50
Babyy
i ako sam imala lak porod ipak sam se DRALA mozda od straha neznam heheheh ja mislim i da sam promukla jer svi mi kazu u zadnje vreme da mi se promenio glas heheheh
RE: Kako ste se glasale na porodu? 8.5.2009 14:53:57
nadirovamama
Uuuuuu, to vam je posebna prica kada sam ja u pitanju. Inace sam pomalo hiperaktivna i glasna osoba pa sada mozete zamisliti kakva sam bila pri takvim bolovima prouzrokovanim DRIPOM! Vristala sam ja, pomagala, toliko da sam na kraju skoro izgubila snagu za tiskati U neka doba se doktorica dreknu: NISMO SE TAKO DOGOVORILE!!! Ja joj samo odbrusim: JA SE SA VAMA NISAM NISTA DOGOVARALA I PUSTITE ME DA VRISTIM!!! Kasnije sam skontala da mi je to zapravo bila idealna prilika da se dobro izderem i izvristim, ono svojski.
RE: Kako ste se glasale na porodu? 9.5.2009 0:24:37
veeseelaa
moj porod je trajao 1,5 sat a u početku sam onako lagano stenjala a kad je beba krenula da izlazi sjećam se da sam vrištala, sad me stid toga vrištala sam zbog neizdržive boli, imala sam osjećaj da će mi se raspuknuti Znam da mi je babica rekla da ne vrištim i da naslonim bradu na grudi, malo sam se tad smirila... ujutru me jedna porodilja pitala: šta su bona ono tebi radili? ja sam svo vrijeme molila boga da ti pomogne divna neka žena
RE: Kako ste se glasale na porodu? 9.5.2009 0:32:32
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Lenka
ja sam u jednom momentu bola rekla jeb mu milu majku naravno misleci pri tom na muza , na sta su se oni svi odvalili smijati... eto to mi je ostalo u sjecanju
e da i ja sam nekoliko puta rekla babici na je ga na prijedlog da se okrenem na bok pa na ledja, svi su se smijali
RE: Kako ste se glasale na porodu? 3.6.2009 14:58:17
prvabeba
Sta glasala? Urlikala, ali samo tokom trudova i to onih zadnjih, pred sam porod (a jos kazu da sam bila jedna od tisih tog dana). Prvo sam slusala druge dok su mi bili oni blazi trudovi, a jedno 2-3 sata prije poroda, tad sam citavu abecedu "izjaukala". Sam porod je trajao 5 min i on je bez veze, mislim ne boli, samo tiskas i kad beba izadje osjetis olaksanje u donjem dijelu tijela, sivanje je malo boljelo, ali sam pricala sa dr. i malo mi je to odganjalo misli od bolova.
RE: Kako ste se glasale na porodu? 3.6.2009 19:23:22
HannaS
Ja sam se derala kao hitna pomoc Al to kad su bolovi bili na 1 min.Mislim da se nikad u zivotu nisam onako derala.Znam da sam u jednom momentu viknula "vadite ga" Nista me nije bilo sramota kasnije,jer je stvarno bolilo!
RE: Kako ste se glasale na porodu? 4.6.2009 14:26:39
noaa
Meni prica zena da se i sada prepricava moj porod medju sestrama na odjelu,vriskanje i jaukanje na stranu al gluposti koje sam pricala to je za ne povjerovati umirali doktor i babica od smjeha evo nekih izvala||| sta mi je ovo trebalo mogla sam usvojiti dijete isto bi ga volila,sestro daj mi nesto kako me mozes gledat da se patim,doktore moj odo ti ja na onaj svijet
RE: Kako ste se glasale na porodu? 4.6.2009 14:53:09
tea lana
mislim da se neko vise derao od mene porod mi trajao 56sati.Trudovi na tri min konstantno ista bol.a moja Lana zaglavljena u karlici,krupna beba a ja bila sportista.Kazu nema gore konbinacije.Vise i ne znam kojih mi cuda nisu prikljucili,posteljinu mi od krvi mjenjali.Al sta ja tu mogu.Onih zadnji par napona na stolu nisam glasa pustila samo sam molila Boga da je izvade iz mene vise,sivali su me puno,dok mi je dalainekciju protiv bolova jer mi je matericu morala siti ali mene to nije boljelo,valjda od adrenalina.
RE: Kako ste se glasale na porodu? 4.6.2009 14:57:45
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: noaa
Meni prica zena da se i sada prepricava moj porod medju sestrama na odjelu,vriskanje i jaukanje na stranu al gluposti koje sam pricala to je za ne povjerovati umirali doktor i babica od smjeha evo nekih izvala||| sta mi je ovo trebalo mogla sam usvojiti dijete isto bi ga volila,sestro daj mi nesto kako me mozes gledat da se patim,doktore moj odo ti ja na onaj svijet
RE: Kako ste se glasale na porodu? 14.6.2009 13:09:13
HannaS
IZVORNA PORUKA: noaa
Znaci bilo je i gorih od mene!Ja se ne sjecam svega sto sam govorila,al znam da je doktorica rekla da ce rec MM kada dodje sta sam sve vikala
RE: Kako ste se glasale na porodu? 3.7.2009 13:52:07
Pretty mamma
Evo kad sam postavila temu da se i ja prijavim. U sobi u kojoj sam prvela 13 sati i nisam vikala, samo sam pred kraj malo stenjala, bilo me sramota. Kad su me prebacili u kadu, tamo je bio i mm i tamo sam malo jače jaukala ali baš nisam strašno vrištala. Kad je bio izgon znam da sam rekla "ne mogu više", ali naravno da sam morala. Sve u svemu, nisam baš šutila, ali nisam bila najglasnija. I nisam pričala gluposti, mada sam bila uvjerena da hoću, pa čak ni suprugu nisam ništa psovala
RE: Kako ste se glasale na porodu? 19.7.2009 14:50:31
Anoniman
ja sam se derala da su me culi vani a dokt.i babice sta vec sve su mi govorile daj stisaj se malo usi nam zaglusi,i prije nego sto su me poceli poradjat do mene su zenu usijevali a ja do nje lezim u bolovima i naponima,tad sam se derala ajde ja nemogu vise ukaki se takav osjecaj a ona ba naponi a dokt.ce ajde disi prodisi bol ja pocnem disat pa se sva spetljam pa cu joj ojjjjjjj ja zaboravila spetljala se kako cu disat ajte ja nemogu vise koma ziva,kad je beba izletila bol prosla a mene bilo stid poslije
RE: Kako ste se glasale na porodu? 19.7.2009 15:50:38
Dida79
Ma drage cure i ja sam digla bolnicu na noge sad kad se sjetim pravo me sramota .Tu svoju vrisku pokusavam opravdati mladoscu pa imala sam samo 20god i sada kada se sjetim sva se najezim