ladyblue RR -> RE: Predbračni ugovor! (12.9.2014 13:32:13)
|
IZVORNA PORUKA: animagical IZVORNA PORUKA: ladyblue IZVORNA PORUKA: animagical IZVORNA PORUKA: ladyblue IZVORNA PORUKA: Neca xxx IZVORNA PORUKA: mimi xy u nekim slucajevima bi dobro bilo nesto potpisati radi svoje sigurnosti...moja prijateljica se udala i muzeva porodica je kupila stan njenom muzu ali taj stan jos uvijek nisu prepisali na njegovo ime ..oni zive u tom stanu ali sutra da se razvedu ona ne bi mogla nista ostvariti jer nema nista na njemu osim stvari koje su kupovali...cak i auto nije na njemu ... ja nisam nista potpisala ali mi tek sad rjesavamo stambeno pitanje tako ne daj boze...sve sto imamo zajedno smo ostvarili ... Bez obzira na cije ime ovaj stan glasio, to nije bracna stecevina i tvoja prijateljica svakako nema pravo na taj stan u slucaju razvoda. nema jer stan nije na njenom mužu nego npr. na mami. u slučaju razvoda ona ne može od svekrve imovinu potraživati. zavisi sta su htjeli poklonodavci..a ocigledno nisu htjeli da im oboma ucine poklon, inace bi prepisali na nekoga od njih ili oboje[sm=smiley36.gif] poklon od strane treceg lica ulazi u bracnu stecevinu, ako je tako htio poklonodavac...ako je ocigledno iz namjere da su htjeli samo sinu, ne ulazi u stecevinu. sve je jasno k'o dan. ovdje nema poklona nego je na trećem licu stan....elem, pušiona[sm=jezicek.gif] pa se posvadjaj sa svekrvom, ako smijes[sm=smiley36.gif] moze odmah da te iseli[sm=jezicek.gif] nisam jednom....ali niko me ne tjera....a i da me poĆera, bi me zaHebali[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
|
|
|
|