salmana -> RE: lijecenje krajnika cupanjem kose (5.9.2014 14:19:02)
|
IZVORNA PORUKA: magbi žene molim jeste li čule za ovu metodu magbi cula sam, u vrijeme kad sam bila ocajna od hiljaduprve upale srednjeg uha (zbog ogromnog alergijom iziritiranog treceg krajnika za koji se ljepio ali svaki beta-hemolitički streptokok s kojim bi dosla u kontakt) I kad sam pokusavala izbjeci upotrebu 7 antibiotika zaredom pa zagooglala u nadi da cu naci alternativu operaciji. Tada sam ja naisla na iskustva majki iz Srbije koje su djecu vodile nekom covjeku na periferiji Beograda, a koliko sam shvatila mehanizam tog zahvata je bio da se pocupa na tjemenu pramen kose na mjesti gdje se nalazi taj neki nervni pleksus koji a procedura rezultira atrofiranjem treceg krajnika (prije 10-te godine kada normalno to tkivo atrofira kod djece). Iskreno bila sam na granici da odem I probam, ali stanje djevojcice me zapravo u tome sprijecilo (zaglavila je na pedijatriji zbog doslovne zloupotrebe antibiotika) I operisana je po hitnom postupku na ORL. Tako da .... meni nije smijesno, ne krecem sa predrasudama ni u kakvu raspravum, a ako se malo raspitate saznacete da je sva (hiljade godina stara kineska "alternativna" medicina bazirana upravo na poznavanju inerviranih tacaka na organizmu, tacnih lokacija nervnih zavrsetaka I pleksusa, jednako kako iz centralnog nervnog sistema signal putuje prema priferiji, logicno je da moze I obrnuto. Toliko.
|
|
|
|