Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u o�ekivanju beba - Septembar 11.9.2014 16:56:11
marinčii
VANCHI ajde drzim fige da budu uredni nalazi.Meni nisu spominjali da bi trebala radit kod nas se radi samo ako se trudnica puno udeblja ili je bebica vece .ili ako secer bude povisen kad radimo ove obicne pretrage a kod mene ro nije slucaj tako da necu. Sto se tice imena ,meni se svidjaju Andrej,Mak i Jan a M ce izabrati ,zasad govori da mu je najljepse Andrej tako da ce to biti najvjerovatnije. I Nikola mi je super ,meni termin dan. posle Sv Nikole pa sam i o njemu razmisljala
RE: Razgovori u o�ekivanju beba - Septembar 11.9.2014 17:06:12
vanchi88
onda super, ako ti nije potrebno jos bolje, jedna briga manje da o tome razmisljas!! andrej je prelijepo ime, a i matej :) andy imas li ti neko posebno ime za djecaka?
"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"
RE: Razgovori u o�ekivanju beba - Septembar 11.9.2014 17:11:18
morenaa
Ekipa pozdrav, evo da vam se i ja pridruzim iako sam tek na pocetku trudnoce,10.tjedan Pijem dabroston preventivno i zanima jel ijedna imala mucnine od njega, imam osjecaj da mi se mucnine javljaju bas kad popijem tabletu
RE: Razgovori u o�ekivanju beba - Septembar 11.9.2014 17:24:48
marinčii
IZVORNA PORUKA: morenaa
Ekipa pozdrav, evo da vam se i ja pridruzim iako sam tek na pocetku trudnoce,10.tjedan Pijem dabroston preventivno i zanima jel ijedna imala mucnine od njega, imam osjecaj da mi se mucnine javljaju bas kad popijem tabletu
Dobro nam dosla ,zelim ti ugodnu trudnocu i zivu i zdravu bebicu.Sto se tice dabrostona pila sam ga do 14 tjedna i isto tako mislila da su mi od njega mucnine al kad su se nastavile i posle prestanka uzimanja lijeka uvjerila sam se da mucnina nije od njih,bar kod mene nije bio takav slucaj.
RE: Razgovori u očekivanju beba - Septembar 11.9.2014 17:32:54
Andy_Bec23
Vanchi 88 bit ce nalazi uredni 100% a zasto svake 2 nedelje ides doktoru? A moja stitna zljezda vec od pocetka trudnoce cim sam uradila test na trudnocu dobila sam da tablete da pijem :-( A sto se tice imena mi imamo 4:-) NIKO;DAVID;MARIO I LEON......... Favorit je DAVID <3
morena dobro dosla i cestitamo na bebacu ja sam pila dabroston do 14 sedmice a mucnine su same po sebi u pocetku trudnoce bile tako da nisam obazirala se na dabroston :-)
marinci ovdje se mora uraditi taj test htjela ne htjela smanje novcanu pomoc ako ga ne uradis :-( Ma prezivit cu i taj test
RE: Razgovori u očekivanju beba - Septembar 11.9.2014 17:38:30
marinčii
ANDY ma naravno da ces prezivit nisi ni prva a ni zadnja koja ga radi,radila bi i sama da su me poslali ,. Od tih imena ja navijam za Davida ili Leona ,:)
RE: Razgovori u očekivanju beba - Septembar 11.9.2014 18:15:18
Andy_Bec23
IZVORNA PORUKA: marinčii
ANDY ma naravno da ces prezivit nisi ni prva a ni zadnja koja ga radi,radila bi i sama da su me poslali ,. Od tih imena ja navijam za Davida ili Leona ,:)
Hehe eto mislim da ce bit David nekako mi to najbolje ime :) ma samo nek se on meni rodi ziv i zdrav pa lako ce mo sve ostalo ;) jedva cekam da ga upoznam ;)
RE: Razgovori u očekivanju beba - Septembar 11.9.2014 18:22:49
vanchi88
ovdje bas nista ne daju, ni dobroston niti bilo kakve tablete, moja jedna komsinica hvala Bogu ima djevojcicu skoro cijelu trudnocu krvarila,zeljezo nisko pritisak, nista joj nisu davali......samo da miruje i to je to. Cudno mi skroz.... znam kako to dole kod nas ide,pa ovdje se bas izmezumim kad skontam taj odvratni sistem, andy imena su divnaaaa, ja mislim da je jako bitno odabrati ime za dijete jer to je ono sto ga krasi cijeli zivot, a ja volim kraca imena bas zbog izgovora jer sam ja vjecito vandza a ne vanja......i stalno ispravljam
ovdje tako to rade....do 28 nedelje ides svake 4 sedmice, i nakon toga do 36 nedelje ides svake dve, i od 36 do termina svake sedmice. Naravno ultrazvuka nema, vec samo kontrola.... a i ja pijem tablete za stitnu idem iduce sedmice na kontrolu pa vidjecemo sta i kako...uvijek je hvala Bogu sve bilo dobro pa se i sada nadam
"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"
RE: Razgovori u očekivanju beba - Septembar 11.9.2014 18:29:41
morenaa
Andy hvala Meni je od navedenih imena David najljepse:) a mucnine me nisu zaobisle ni u prethodnim trudnocama pa ne znam zasto sam mislila da ce sad al sve to prodje brzo i zaboravi se kad mislis na bebicu koja dolazi. Marinci koji si ti tjedan sad? Kako ti je veliki djecak, raduje li se braci
RE: Razgovori u o�ekivanju beba - Sept... 11.9.2014 18:37:36
marinčii
MORENAA ja sam danas 27+3 i jos uvijek me drze mucnine iako je sada lakse nego je bilo na pocetku ,mada sta god da pojedem ne legne mi nikako ,jedva cekam da rodim pa da se najedem:). M je dobro ,raduje se bratu i stalno mazi pupu ,valjda ostane tako i kad se rodi.KOja je tebi ovo trudnoca po redu?
VANCHII bas neki dan citam intervju s jednim doktorom koji radi vani i on bas kaze da zenama nije potrebno davati zeljezo jer ako pada s napredovanjem trudnoce to samo znaci da posteljica odradjuje svoj posao ,iato tako veli i za secer a i za progesteron kao nema nikakve koristi od njega i da ga samo kod nas daju
< Poruku je uredio marinčii -- 11.9.2014 18:38:28 >
RE: Razgovori u o�ekivanju beba - Septembar 11.9.2014 19:00:01
marinčii
IZVORNA PORUKA: morenaa
Imam 2 djece a imala sam i 2 spontana pobacaja tako da mi je ovo peta trudnoca. Pisale smo nekad davno zajedno kad su nam djecaci jos bili bebe
zao mi je zbog spontanih ,nadam se da ce ti ova trudnoca proci uredno i bez problema. Aha znaci mi se vec znamo ovako virtualno?jesi ti mjenjala nik ili ja imam bas slabo pamcenje::?)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 11.9.2014 19:04:20
vanchi88
marinci, mozda je i upravu dr.. ipak meni nekako dole kod nnas su doktori otvoreniji, mozes sa njim pricati ovdje sve brzinski samo da te skaci s dnevnog reda, ne placas pokriveno je preko drzave pa sto vise pacijenata o bolje njima...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 11.9.2014 19:06:44
Andy_Bec23
IZVORNA PORUKA: vanchi88
marinci, mozda je i upravu dr.. ipak meni nekako dole kod nnas su doktori otvoreniji, mozes sa njim pricati ovdje sve brzinski samo da te skaci s dnevnog reda, ne placas pokriveno je preko drzave pa sto vise pacijenata o bolje njima...
I kod nas je tako , samo jedan broj vise :( do sada sam isla privatnom doktoru i placala debelo svake 4 sedmice i sad mjenjala i osjetim da sve na brzinu radi ;(
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 11.9.2014 20:30:11
Bubydina
IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23
IZVORNA PORUKA: Bubydina
Kako je tema postala aktivna
BubY a zasto visnja uredila tvoju poruku ?
Ne znam
A bebica-dobro ,napreduje lijepo, dosta je dobila na kilaži,prešli smo 3kg, sama se budi da jede, i stalno bi jela, kaže mi doktor kad sam išla na kontrolu neki dan da je tako s tim "malim" bebicama, hlapljive su kad se rode, jedu više, baš je bio sretan kad ju je vidio, a ona strašno nemirna,okreće se,podiže glavu,baš nema mira
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 11.9.2014 21:34:03
elma_87
Morena dobro nam daosla. Zelim ti lahku i ugodnu trudnocu
U prosloj trudnoci ja nisam puno imala problema sa mucninom. A kod ove ne znam kako ce biti jer vec sad strasno podrigujem. Nevjerovatno i smjesno
Vanchi88 iskreno ovi nasi doktori za svaku sitnicu propisuju neki lijek.. ni to ne valja. samo hoce da skinu odgovornost sa sebe. meni su htjeli propisati ginipral a da me nije ni pregledao. ja odbila. nekoliko mjeseci kasnije ginipral se zabrani jer steti djetetu.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 12.9.2014 0:43:21
milenium
morena dobrodošla pa ti ko da si jučer bila trudna i sad opet,meni nekako pre prebrzo prošlo. Andi beč ja navijam za Maria a drugo mjesto David :) Nama se sviđa Mario ali nećemo dati jer ima već netko u obitelji tako da ne znamo za muško koje bi ako bude muško a za žensko nemamo pojma,nijedno nam se ne sviđa Vanchi jesi ti s nama u grupi na fb.ja nikako ne znam tko je tko tamo ja idem u pon na kontrolu i jedva čekam,nadam se da će reći da je sad posteljica visoko.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 12.9.2014 6:37:18
Andy_Bec23
Jutro drage moje ja ode na kontrolu stitne zljezde sada... Jutros me malisa probudio lupkanjem ;) nego nesta me boli stomak i ledja ;(((
Milenium duso jel ti jos neznas sta nosis ili ne zelite znati? Mario ima i kod nas u familiji i to blizoj i druzimo se puno sa njima tako ds nevjerujem da ve bit mario;) ali jako ljepo ime ;)