ananas_ze -> RE: Laktacijske krize (1.9.2014 1:22:36)
|
prvo javi se na fb u grupu Dojenje je In drugo koliko ima mokrih,koliko prljavih pelena u toku 24h? svaka 2h mijenjaj dojke,ako izdoji onda i ranije trece moze biti i skok u razvoju,mi smo imali 2,drugi je bio laksi,jer je za razliku od prvog beba navlacila mlijeko u toku noci, a kod prvog 24h navlaci pa 24h pauza pa opet navlaci pa pauza pa navlaci i hB dosta! meni se laktacijska kriza desavala kad mi je beba imala oko 1-2mjeseca pila sam caj za dojilje,supe uvijek imaj,vruce(koliko mozes)mlijeko ono mi je najvise pomoglo mada kazu da bebama izaziva grceve,pila sam i dojila,imam osjecaj da sam se preselila na krevet i cini mi se dusu mi izdoji,narocito navece,pa onda pola dana prespava a meni mlijeko curi, meni je unos tecnosti bio najvazniji,pa pokusaj sto vise unositi tecnosti a imali smo i drugi scenario,tad je beba bila preumorna,trazio je siku da se smiri al mu je smetalo mlijeko kad povuce znaci vriska,stavim da doji,vidim mlijeko u ustima i opet vriska,tad sam mu davala cuclu koja nam je pomogla samo ustraj i aBd uspostavit ce se ponuda i potraznja! i nadam se da neces posegnuti za flasicom!
|
|
|
|