pacijentica -> RE: Bahçeci BiH IVF Centar Sarajevo (26.4.2015 0:56:17)
|
Postovani Bahceci, prije svega zelim da uputim neke sugestije i prituzbe. Citav dan sam razmisljala da li da napisem ili ne, ali ovo je jace od mene. Ja sam vasa pacijentica, nazalost, malo duze vrijeme. I imala sam dva neuspjesna IVF-a i sada sam u postupku i aBd uskoro ce biti punkcija. nadam se treca sreca. Međutim, ono sto me jako muci i sto me je natjeralo da napisem ovaj post na vasem forumu je odnos osoblja prema meni licno. Ja nemam nikakve zamjerke na doktore, koji se trude i vise nego sto treba da budu ljubazni, niti imam zamjerke na ostalo osoblje. Međutim, na zadnje dvije kontrole pogotovo na zadnju, imala sam jako neprijatne scene sa sestrama (dvije plave sestre). Na moje pitanje da mi objasne jos jednom terapiju, (posto sam ranije koristila terapiju u penu koja je bila jednostavnija za primjenu) prvo jedna, a kasnije i druga sestra su mi toliko "odbrusile" da nisam znala sta dalje da pitam. Razgovarale su sa povisenim tonom, kao da sam ja kriva sto ne mogu odmah da skontam kako da mjesam hormone. Ja razumijem da imate puno posla, ali morate i vi nas tj. mene razumijeti. Ovo mi je treci postupak, potrosila sam preko 20.000Km do sada, uticaj hormona na moje raspolozenje, strah od neuspjeha i jos ovo...ja mislim da mi pacijentice to nismo zasluzile. Pogotovo ne ovakav odnos prema nama, kojima ste vi jedina nada. Da sam na pocetku postupka, vjerujte da bih odustala, ali sam pri kraju i ne zelim da stvaram dodatne tenzije, ali vjerujte mi da cu licno otici i kod vase ljekare i skrenuti paznju na ovo. Ono sto smo ja i moj suprug odlucili je to da je ovo posljednji postupak u Bahceci klin. Ako Bog da da zatrudnim odmah odlazim da mi neko drugi vodi trudnocu, ako bude negativno 100% necu nastaviti u Bahceciju, idem tamo gdje ce me razumijeti da sam pod hormonima, da sam u stresu i gdje ce postovati moju licnost i moj novac. Prije godinu ipo dana (dec. 2013) isto sam odustala zbog loseg pristupa od strane med.sest. Prikupila sam i novac i snagu i hrabrost da opet nastavim, u nadi da se sve promjenilo, ali nazalost opet je sve isto. Umjesto da objasnjava sestra pise poruke na mobitelu i drsko samo odgovara...Uz Boziju pomoc ovo cu zavrsiti u nadi da ni vi mene ni ja vas nikada vise ne vidimo. P.s. mozda je post malo duzi, ali vjerujte mi da veceras kada sam trebala sebi da dam terapiju toliko mi se nakupilo da i sama ne znam jesam li dala sebi injekciju ili nisam. Nadam se da cete nesto promjeniti zbog dobrobit ostalih pacijentica a i dobrobit same klinike. Za svo ostalo osoblje sve pohvale...
|
|
|
|