Mik Mik -> Gutanje predmeta (25.2.2009 21:13:24)
|
Evo da podijelim s vama jedan za mene jako strašan doživljaj: naime prekjuče sam spremala stan a Dominika sam stavila na pod na njegovu deku, gdje se on inače uvijek igra. U pola posla mi je sinulo kroz glavu da bih ga mogla presvući i tako sam ga stavila u ležeći položaj da mu skinem pampers kad je on odjednom počeo da kašlje, odnosno da se guši. Shvatila sam da je nešto progutao jer je dobivao nagone povraćanja. Ja sam se uspaničila, nisam znala šta raditi. Okrenula sam ga naglavačke i malo potresla prema podu tako da je on povratio jednom ali onda je tako pocrvenio pa poplavio i prestao je da diše. Ja sam počela vrištati (tresem se dok ovo pišem) ne znajući šta činiti, stavila sam mu prst u grlo i on je ponovo povratio papir koji je bio ca 2,5 mm sa 2 mm. Ne znam kako je došao do tog papira ali znam da sam ga po prvi put, sigurno i posljednji, ostavila bez nadzora i desilo se ovako nešto. Mene je ovo strašno pogodilo i mislim da sam za jednu minutu ostarila 5 godina. Tako je strašan osjećaj držati svoje dijete u rukama dok se guši a ne znati šta uraditi. Zato drage moje, dobro pazite da vam dijete ne proguta nešto, sklonite sve male predmete do kojih bebe mogu doći. Nosili smo ga na rentgen da budemo sigurni da je to sve i hvala bogu doktori nisu ništa više ustanovili ali on i danas nije kao ranije. Tako je bio vesela beba, svima se samo smijao i bio je uvijek aktivan, međutim od jutros kako smo ustali je jako miran, ne smije se više, ako ga neko pogleda počne da plače. Sinoć je imao temperaturu ali mislim da je do zubića i da nema veze sa ovim događajem ali ga pratim i jako sam jako tužna, jer on više nije tako vesela beba kao što je bio. Svega se plaši, čak i ako pustim vodu da teče počne da plače, tako se isprepadao. Nadam se da će sve ovo proći i da će moje srce biti opet moja mala vesela beba kao i prije.
|
|
|
|