Tidzi
|
U mojoj familiji je bio obicaj i dan danas je, kada rodim dijete, moja majka mni kupim neki poklon u tom smislu, a onda kada ja kod nje budem isla prvi put sa dijetom isto tako kupimo nesto u tom smislu. E, sad ja svojoj mami za rodjendan nikada ne kupujem neke takve poklone koje smo kupovali svekrvi, jer moja je majka skromna zena i nije joj bitno sta so joj kupili, nego da smo se toga sjetili i otisli joj. Dok je svekrva drugi slucaj. Ona cesto nije zadovoljna ni sa vrijednim poklonima, nije ona izabrala i nije po njenom smeku. Jos ona isto, prije nego joj bude rodjendan, na 2-3 mjeseca pocne da kao prica sta bi ona volila sebi kupiti, a to je tako cesto, dato mi shvatimo "sta da joj kupimo za rodjndan, odnosno da trebamo to da kupimo". MM se obicno inervira, pa na kraju nece ni da ide. A sem toga, na kraju krajeva, kad bolje razmislim, ona nama ne poklanja nista, pa nikada nista nismo rekli. Sto se tice MM, on im nikada ne bi ni cestitao, jer je tako odrastao s njima, a jos manje nesto kupio. Dok sam ja drugacije odgojena. I kod nas nikada poklon nije mjerio koliko je vrijedan, dok se moja sveki, da izvinete, poku..la, pa sad izmislja sta bi. Doslo mi da se razbolim 20.1 kad bude imala rodjendan, neka mi Bog oprosti, al stvarno, ne mogu vise da podnesem taj bezobrazluk. MM kaze da joj ponesemo sat, ako nesto kaze, da joj kazemo da nismo znali da ce joj kupiti i kcerka, a da smo ga mi vec prije uzeli.