RE: Prodaja/razmjena/poklanjanje školskih udzbenika (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Od đačića do đaka

Poruka

Visnja RR -> RE: Prodaja/razmjena/poklanjanje školskih udzbenika (27.8.2014 15:59:39)

da svakako...ipak je nasa forumasica a ima puno slatkih školaraca [sm=bravo.gif]

EEDITH -> RE: Prodaja/razmjena/poklanjanje školskih udzbenika (27.8.2014 16:30:09)

IZVORNA PORUKA: R&T@

Hvala...[sm=rozica.gif]

Mislim da samo u Sarajevu za svaki predmet postoje tri razlicita udzbenika...[sm=hudicek1.gif]

Nego, da ja ponudim citanke za srednju skolu...
One su iste...
A ne bi trebale biti...

kod nas na opštini ni jedna škola nema iste udžbenike [sm=zmeden.gif]

Hanady RR -> RE: Prodaja/razmjena/poklanjanje školskih udzbenika (27.8.2014 16:50:17)

svježa informacija
Informacija
S ciljem ispravnog informiranja javnosti, odnosno prvenstveno zainteresiranih učenika i roditelja, dostavljamo sljedeću informaciju:
U Budžetu Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade su odobrena sredstva predviđena za nabavku udžbenika za učenike osnovnih škola.
Isto tako, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke je takođe obezbijedilo dio sredstava za nabavku udžbenika za učenike u stanju socijalne potrebe, u školskoj 2014/2015. godini.
Naša namjera je obezbijediti besplatne radne udžbenike za sve učenike prvog razreda osnovne škole, te udžbenike za učenike šestog i sedmog razreda osnovne škole iz sljedećih kategorija:
• učenici iz porodica u stanju socijalne potrebe;
• učenici romske nacionalnosti;
• učenici iz porodica u kojima se troje i više djece školuju (bez obzira o kojem nivou obrazovanja se radi).
Shodno navedenom, besplatne udžbenike će dobiti svi učenici prvog razreda osnovne škole, dok će, s obzirom na veliki broj zahtjeva škola za dodjelu besplatnih udžbenika za 6. i 7. razred osnovne škole, Ministarstvo izvršiti djelimičnu raspodjelu ovih udžbenika, na način da će svaki učenik dobiti dio udžbenika predviđenih za 6. ili 7. razred osnovne škole.
Ističemo, da se u školskim bibliotekama takođe nalazi značajan broj udžbenika, koje je ovo ministarstvo u prethodnim godinama podijelilo školama za učenike iz navedenih kategorija, te će škole izvršiti i podjelu već postojećih udžbenika.

mama75 -> RE: Prodaja/razmjena/poklanjanje školskih udzbenika (28.8.2014 12:08:54)

Da, ovo i ja znam, da u skolskim bibliotekama imaju udzbenike. JA sam prosle god ponudila uciteljici da dam udzbenike i ona mi je rekla da imaju i previse.
Udzbenik Matematike koju cu dati nasoj forumasici je koristen i ispisan, tako da bih predlozila da joj kupimo novi ( ili u sklpou ove akcije da se i to izabere) jer ipak je to matematika [sm=smiley1.gif]
Nista nisam sinoc stigla provjeriti za tebe R&T, nisam bila kuci, ali 90% da imam pa eto, racunaj.

Dunje i Kolaci -> RE: Prodaja/razmjena/poklanjanje školskih udzbenika (29.8.2014 14:17:38)

Mi smo svoje knjige za drugi razred vec dali,ostao je jos ruksak,pa ako neko zeli,moze se javiti [sm=smiley1.gif]

mikyca1 -> RE: Prodaja/razmjena/poklanjanje školskih udzbenika (11.8.2015 13:18:53)

Vidim niko odavno ništa nije pisao na ovoj temi,e pa mislim da je pravo vrijeme za to [sm=smiley36.gif]
Sezona je počela [sm=smiley36.gif]
Mi smo u potrazi za slijedećim udžbenicima VI razred

1. ČITANKA - UDŽBENIK AZRA VERLAŠEVIĆ I VESNA ALIĆ „NAM“ TUZLA
2. NAŠ JEZIK – UDŽBENIK AMIRA DŽIBRIĆ I ISMETA DŽIBRIĆ „BOSANSKA RIJEČ“ TUZLA
3. MATEMATIKA – UDŽBENIK - ŠEFKET ARSLANAGIĆ, DRAGOLJUB MILOŠEVIĆ-„BOSANSKA RIJEČ“
“DJEČIJA KNJIGA” SARAJEVO
ZBIRKA ZADATAKA - ATIJA FAKO „NAM" TUZLA
4. BIOLOGIJA- UDŽBENIK MEHMED BAŠIĆ „NAM“ TUZLA
5. GEOGRAFIJA- UDŽBENIK ENISA KULAŠIN "BOSANSKA KNJIGA " SARAJEVO
6. HISTORIJA- UDŽBENIK MELISA FORIĆ „BOSANSKA RIJEČ“ SARAJEVO, DJEČIJA KNJIGA SARAJEVO
7. TEHNIČKA KULTURA- UDŽBENIK I DNEVNIK RADA MILAN CVIJETINOVIĆ,SULEJMAN LJUBOVIĆ "BOSANSKA RIJEČ" SARAJEVO
8. INFORMATIKA- UDŽBENIK DALIBORKA VILIĆ I SUADA NUMIĆ "VRIJEME" ZENICA, "NAM" TUZLA
9. LIKOVNA KULTURA - UDŽBENIK BRKIĆ MIRALEM „NAM“ TUZLA
10. MUZIČKA KULTURA - UDŽBENIK SENAD KAZIĆ "BOSANSKA KNJIGA" SARAJEVO
11. ENGLESKI JEZIK CHALLENGES 1 I WORKBOOK 1 MICHAEL HARRIS, DAVID MOWER I ASMIR MEŠIĆ
AUTOR RADNE SVESKE-AMANDA MARIS " BUYBOOK”SARAJEVO
12. NJEMAČKI JEZIK (DRUGI STRANI JEZIK)- UDŽBENIK ZLATA MAGLAJLIJA „BOSANSKA RIJEČ“ SARAJEVO, „DJEČIJA KNJIGA“
SARAJEVO
13. VJERONAUKA EMINA GRABUS,MUAMER TINJAK EL-KALEM

mikyca1 -> RE: Prodaja/razmjena/poklanjanje školskih udzbenika (11.8.2015 13:20:17)

Btw,prodajemo udžbenike za peti...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]