Gigana -> RE: Koliko sebe ulažete u brak? (23.2.2009 16:06:35)
|
Eh ovako, nastojim da ulažem puno i često razmišljam o tome, nastojim da svakodnevno napravim neku stvar za opće dobro braka, bilo da je neka sitnica ili nešto veće. Kao npr. skuham dobro jelo, pa ga onda serviram sa nekim slovima ili ljubavnim porukama, ili legnem pored MM i šapnem mu nešto slatko na uho, ili kupim neku sitnicu ili neku malo skuplju sitnicu, ili počnem plesati i pjevati omiljene nam stihove itd. Naravno, i MM iskazuje pažnju i ljubav na svoj način, iznenađujući me svakojakim rečenicama, pogledima, poklončićima, komplimentima ili vicevima i nastoji činiti dobre stvari za naš brak, ali ponekad mi se čini da ja to radim malo više od njega, jer kao što sam već napisala, razmišljam puno o tome. Nekad mi se čini da se više trudim ja, ne znam zašto, možda zato što obraćam pažnju na to. U svakom slučaju, nastojimo oboje da svakodnevnim sitnicama učinimo jedno drugo sretnim. Naravno, bude tu i perioda kad dođe do razmirica i svađa, ali tad je najslađe pomirenje, slađe od svega do tad.
|
|
|
|