Silere -> RE: Razvod ili ne - štetnost za razvoj djeteta (5.7.2014 14:22:49)
|
IZVORNA PORUKA: jasmin Nisam ja stari [sm=jezicek.gif] ! A kako ti dođeš do zaključka da te neko promatra kroz stereotip ? I fino sam napisala da brak čini DVOJE koji se trude. I još finije da mi treba i njena priča da bih nešto konkretno zaključila. Svaki brak ima uspone i padove, pa i tvoj. Ali se sve da riješiti razgovorom, ali mirnim i kulturnim bez napadanja i vrijeđanja, u mirnom ambijentu, i obavezno da je vidljiva želja da ti je stalo, ako ti je uopće stalo. A ako ti je stalo, onda uradi kako sam ti napisala, pa ćeš da vidiš rezultate. Ja se više ptiam kako ja zaključih da si ti "stari" [sm=zmeden.gif]. Izvinjavam se :) Njena priča se svodi na ovo: 1) Ja radim non stop Iz njene perspektive možda, obzirom da njoj posao završava kad dođe kući - ja radim iza 21h dodatno. Iz moje perspektive i mojih kolega koji takođe rade nešto nakon posla, ja ne radim ni blizu koliko rade ostali. Jedan od razloga zašto radim dodatno je i to da ona nije uposlena, već radi po projektima, što znači u slučaju druge trudnoće, ja ću biti jedini izvor primanja u porodici - nastojim akumulirati novac. Dodatno, u narednih 5-6 godina trebaće ili mijenjati ili širiti postojeći stan, promijeniti auto, i sl. 2) Ne izlazimo dovoljno Ona izađe kad god poželi, ja ostanem sa bebom kući. Ovaj mjesec je dva puta po 3-4 dana bila odsutna radi konferencija, nas dvojica smo izdržali. Kad nas neko pozove, izađemo vani skupa, odemo na događaje tipa vjenčanje i sl. Ona sad insistira da jednom sedmično negdje izađemo zajedno, što opet ne bi bio problem, da su stvari u kući kako treba. 3) Vrijeđam / psujem Tačno, ali to se desi isključivo nakon bezuspješnog niza pokušaja vršenja normalnog razgovora. Uglavnom, da se to ne bi dešavalo, napravio sam distancu. Po mom mišljenju, 2) uzrokuje njenu frustraciju sa 1) i to nije ništa što zajedno ne bi mogli dogovoriti. Nažalost to je samo jedan u nizu zahtjeva sa njene strane, dok nijedan zahtjev sa moje strane ne prolazi. Sa druge strane, 3) je nešto što ni ja ne želim da se dešava i zato hoću da stavim tačku na svađe.
|
|
|
|