Hanady RR
|
Silere dobro nam došao na forum... Kao što već vidiš iz prethodnih postova većina na njemu je forumašica, tj . žena...koje u trenutku imaju i potrebu da ''odbrane'' ženu... Ja nisam uvjerena da je svaka majka najbolja majka svome djetetu samo zato što ga je rodila... Također u dosta slučajeva nije mi se dopao rasplet brkorazvodnih parnica gdje djece idu majka nekom ''logikom'' jer znam da ima očeva koji bi to bolje... Istina, majka nosi 9 mjeseci dijete, majka je 100% sigurna...otca pa možda i nije...i tu emociju koju majka ima prema djetetu slabo koji muškarac može osjetiti...meni je žao što ste za to uskraćeni al to ni malo ne umanjava vaš osjećaj i brigu za zajedničko dijete. zajedničko dijete znači i da zajedno brinete o njemu...o budućnosti djeteta također. Međutim da bi dočekali da to dijete krene na fakultet i kupi sebi stan do vaše ušteđevine vi nesmijete izgubiti sebe. A vama se to dešava... Ja neću pisati o tvom opisu tebe, jer sve što jesi napisao s moje tačke gledišta, žene i majke je sasvim OK , ja manje do svoga supruga i ne očekujem, ali ja nisam dozvolila a ni moj suprug da izgubimo sebe. Istina je, život prije djece i nakon što ih dobijemo isti nije, ali mi smo isti ljudi i imamo potrebe... Razlika između muškaraca i žena je što će tebe sex rješiti stresa a nas nakon toga sex-a tek dobar šoping Ovo parafraziram, nije naravno ni stavrno pravilo...ali ''u pravilu'' tako to hoda. Ja i moj suprug imamo dvoje djece, u mom potpisu vidiš i kolika su nam djeca...brinemo o njima, brinemo i o njihovoj budućnosti ali pazimo na sebe. Ne kažem da je idealeno, nije moj brak bajkica, imali smo i mi uspone i padove, i dan danas imamo stavri o kojima mislimo drugačije...ali volimo se, i svaki problem rješimo na način da se toga obavezno sjetimo. Komunikacija u braku je jako bitna, no vjeruj i kompromis. Ja volim da izađem sa suprugom svojim, i ako to znači da u tom trenutku otkinemo i manje ostavimo na štednju az dječije fakultete mene ne grize savjest. Imama vremena aBd u zdravlju da to sustignem dok djeca porastu a ja i suprug smo proveli smao svoj vikend kao da smo opet mladić i djevojka .I jednom u tri mjeseca takav naš vikend meni je golem, a i njemu. Svako ima svoj način vraćanja na ''ono nešto'', pronađite ga zajedno. Mnoge stavri koje kao djevojka oprrostila ne bih ja kao njegova supruga više i ne vidim. Kako zajedno živimo, komuniciramo...pomalo i mjenjamo se.Dva različita karaktera u 4 zida trebaju se složiti u svemu...nije to lako. Na pola puta u svemu lakše je postići, al to zanči da i ti a i ona mjenjati neke stavri morate. Tako da razgovaraj sa suprugom, ako ne ide otiđite u savjetovališteneće odmoći neće, ali molim te vrati se u spavaću nikada ne govorim šta bih i kako bih uradila...al da moj suprug napusti mi spavaću radi bračne prepirke koja je pa budimo pošteni nekada i potrebna bogami nebi se dobro proveo a nadasve od starta živimo kao u pjesmi Đoleteovoj ''...al dok mirno spava pošten svet, dugo se mirimo, to je tek vatromet...''pa pokušaj i to...nismo mi žene baš tako tvrdi orasi Sretno