lovepower -> RE: Eko mame (15.6.2014 17:11:48)
|
mi sve sebi sijemo,ono sto nema moj svekar u vocnjaku ima moja mama,ili neko od rodbine i od toga uglavnom pravimo sokove i djemove i koplet zimnicu kupus kupujemo jer ga bas niko nema i svekrva nam kiseli kupus,muzeva porodica ima puno zemlje ali i ja isto tako i da to sve propada a ja kupujem pesticide nigdje veze,najvise tog posla odrade svekrva i mama jer mi ne mozemo stici a i mami je teze jer mama ne zivi blizu ali ipak dolazi na selo i sije a radnja joj je pred nosem,hljeb ne kupujem vec nabavljam heljdino i psecnicno brasno pa mjesam sa bijelim samo radi ustede,meso kupujem samo kad zakolje neko za koga znam na koji nacin hrani svoje krave,eh mlijeko domace ne mogu prejako mi je stvarno,toliko sebe tjeram da izbacim hemiju ali ne mogu [sm=smiley19.gif] samo kad time cistim osjecam da je cisto znam da grijesim ali stvarno ne mogu sebi pomoci[sm=smiley19.gif] uglavnom se trudim da nam osiguram zdrav rucak,tako sam i ja odrastala,kod moje mama na prozoru je uvijek bilo svjezeg persuna,bosiljka ona je znala staviti glavicu luka u vodu i narastu perke za salatu... samo jos da nekako se rijesim sredstava za ciscenje i moci cu da se ubrajam u eko-mame,aBd od septembra kad se rodi nas djecak,i da kazem da najcesce cistim kuhinju sa sodom i sircetom ali kupatilo uhh...
|
|
|
|