SabiB -> Ponavljajuci spontani pobacaji (12.6.2014 0:47:41)
|
Prije svega izvinjavam se adminima ako postoji slicna tema ili ista.. Prvi put sam na ovom forumu,al prije sam vas cesto pratila i drago mi je sto sam s vama,odavno nisam vidjela na jednom mjestu mnogo ohrabravajuci komentara,rijeci podrske [sm=bravo.gif] Ja sam imala cetiri spontana pobacaja u nepunih 5 godina,poslije drugog spontanog sam operirala septum uterus (pregradu maternice) doktori su mi tvrdili da je najvjerovatnije zbog toga doslo do pobacaja,predlozili su mi novu trudnocu za dva ciklusa medjutim opet se desio spontani pobacaj..radila sam kariotip,torch nalaz,stitnu,papa test i svi su u najboljem redu,slat je plod na analizu gdje je potvrdjen normalan zenski kaiotip.Takodje radila sam test na trombofiliju koji je u najboljem redu,al tek veceras sam otkrila da na tom testu nema rezultata faktor V leiden [sm=zmeden.gif] vjerovatno da ga nisu ni testirali,poslije toga ostala sam opet u drugom stanju i nazalost opet spontani,moram da napomenem da u 7 tjednu se uvijek cuje srce u 8 vec se prestane razvijati,tako mi je u svakoj trudnoci,i nemam krvarenje poslije pobacaja vec sve simptome kao kod najnormalnije trudnoce,u prvoj sam tako plod nosila vise od mjesec dana jer nisam znala da sam pobacila vec samo sam imala cudan osjecaj..Sad pokusavam vise od godinu dana al nazalost nesto ne ide,a prije sam jako brzo ostajala u drugom stanju pa me zanima da li ima netko sa slicnim iskustvom, da li je iduca trudnoca bila u najboljem redu, koji je uzrok bio,ako je ikad nadjen sta da uradim jos od nalaza izvinjavam se na dugom postu,znate i sami kako je kao utopljenik se fatam na najmanju grancicu [sm=smiley19.gif] puno srece zelim svima i ako Bog da ubrzo i [sm=nosecka.gif] [sm=duda.gif] hvala na odgovorima
|
|
|
|