Amrino -> RE: Koliko smo, zaista, realni? (18.2.2009 18:35:55)
|
IZVORNA PORUKA: Shee ja sam ispočetka bila nerealna, u dvije faze, na dva načina. Prije braka- bili su najbolji. Na početku braka-najgori. Sada napokon mislim da sam realna-to su samo ljudi, njegovi najmiliji koji imaju svoje greške, kao što ih i moji imaju i najvažnije ne žele mi loše. Nakraju krajeva sad su i moji postali, pa znam kakvi su. I sve cool.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] E ovdje sam se u potpunosti prepoznala. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Dok smo se zabavljali bili su mi suuuuper! Njegovi su inace otvoreni, razgovorljivi i dopadni ljudi a i nama valjda na pocetku jaaaako godi kada nas prihvate roditelji covjeka kojeg volimo pa vidimo samo ono najbolje...Poslije poroda...sto zbog hormona sto zbog drugih okolnosti pocela sam primjecivati samo ono najgore...A i to je valjda normalno. Kao sto moj dragi kaze- "niko te ne moze naljutiti i nanervirati kao tebi najblizi ljudi". Ziva istina! I moji me znaju izbaciti iz cipela samo sto se na njih jadne ponekad i istresem a kod MM porodice presutim. Svaka koja se presuti je, zaista, zlatna. Pravilo nase kuce i nase porodice je da sa porodicom nema svadja...Zlatna, najzlatnija distanca...Sve fino i kulturno ali granica mora da postoji...Granica zbog koje cemo se voljeti i postovati i zbog koje se necemo svadjati...jer kada se jednom ta granica predje...nema vise povratka. I sto stari ljudi rekli..."Uzdaj se u se i u svoje kljuse". Ovo, naravno, vazi u slucaju kada su obe strane, uslovno receno, normalne...Kod mene hvala Bogu jesu...Otvorene napade i uvrede ne bih trpila nikada ni pod kakvim uslovima. Tesko je biti realan i balansirati ali navaznije se truditi. MM je moja najveca inspiracija jer je zaista realan. Bez ikakvog oklijevanja stane 100 % na moju stranu...ako se strane stvore...mada Smo mi od pocetka "MI" a i moji i njegovi su "ONI" i mislim da je to najvaznije. Mnogi i ljudi i zene nakon braka i dalje nastave da budu na prvom mjestu dio onih starih porodica i to je glavni izvor problema....po mom misljenju.
|
|
|
|