Amrino -> RE: Hemoroidi u trudnoci (15.12.2009 17:56:30)
|
Postovi prebaceni sa duple teme IZVORNA PORUKA: Mamica24 U 17 sedmici sam trudnoce i posle velike nuzde da prostite boli me anus. Bol traje nekih 4-5 minuta i onda se smiri . Sad ne znam jesu li to hemoroidi ili nesto drugo!!!?? IZVORNA PORUKA: Tidzi Meni se to bilo pojavilo u drugoj trudnoci, ali tek kada sam usla u 9-ti mjesec. Isto tako kao i tebe. Kada bih isla na wc-e to bi me bolilo i mozda nekih 5-10 minuta nakon obavljene nuzne i bol bi nestao. Pred porod me nije samo bolilo, vec bih napipala kao neke gutice izbacene vani okolo anusa. Isla sam kod dr i on mi je rekao da to nisu hemoroidi, da e to pojavio od tezine, jer mi je stomak bio preveliki, a i naglo sam dobila na tezini, te da ce to posle poroda nestati. Godina kako sam se porodila, a to se jos nije pojavilo, pa ja mislim da je dr bio u pravu, a i nisam od tada imala ni bolove. IZVORNA PORUKA: AzraD hmmm ja nemam nikakve bolove, ali mogu to nesto napipati i pojavilo mi se u 8-9 mjesecu.... da li su to vanjski hemeroidi?? IZVORNA PORUKA: Aldyy JOJJJJJJJ.....ja sam to imala od sedmog mjeseca trudnoće pa sve dok se nisam porodila.....baš je ružno bili su vanjski i bolili su pravoooooo.... Jedino što mi je pomoglo bila je svinjska mast.....mazala sam nekoliko puta dnevno bolno mjesto...ma ludnica... Neponovilo se. IZVORNA PORUKA: Doraa Ma ja sam ih ja mislim dobila prije trudnoće al u trudnoći su se valjda aktivirali jer me tad prvi put bolilo ...ma užas!!! Sad kad sam dr.put trudna ponovo su se javili ja na vatu stavim puno meda i putera izmješano i ostavim cijeli dan tako i hB prošlo. Da sam bar znala za to u prvoj trudnoći Usput rečeno imaš već otvorenu temu http://www.ringeraja.ba/forum/m_7447/mpage_1/key_/tm.htm#7447 IZVORNA PORUKA: Mamica24 Baš ću probati taj recept čim dodjem kući jer ovo postaje baš neprijatno naročito kad odeš u goste pa te ono iznenada "potjera" u WC i još veći belaj je kad se vratiš iz WC tražiš neki izgovor da ne sjedeš odma (gledaš slike po regalu) a u stvai te boli guza. IZVORNA PORUKA: Bambi09 ja sam u prvoj trudnoci imala problema sa hemoroidima i nista mi nije moglo pomoci do nevenove masti... uzela u apoteci kutiju, oko 10 KM platila, ma dok rece sta bi sve se smirilo... sada sam 8-mi mjesec trudnoce, neku noc sam osjetila bol i kao da su bili opet krenuli vanka, ali sreca pa sam imala nevena, namazala i nikakvih problema nije bilo... kazem vam zene, nevenova mast je zakon za guzu... IZVORNA PORUKA: Tidzi IZVORNA PORUKA: Mamica24 Baš ću probati taj recept čim dodjem kući jer ovo postaje baš neprijatno naročito kad odeš u goste pa te ono iznenada "potjera" u WC i još veći belaj je kad se vratiš iz WC tražiš neki izgovor da ne sjedeš odma (gledaš slike po regalu) a u stvai te boli guza. Joj, tako sam i ja prije!!! Pa sta sad to dodje??? Da su to vanjski hemoroidi? Jadna ja! menst. mi kasni vec 10 dana, termin kod ginica u petak, ako budem trudna, jadna moja guza... IZVORNA PORUKA: Tidzi I da! Zaboravih reci, da su vam to dobri savjeti! Moram reci mami da mi posalje nevenovu mast, a meda i butera imam! Da se ja pripremim unaprijed! IZVORNA PORUKA: Mamica24 Probala sam.. funkcionira hvala IZVORNA PORUKA: emirita Mamice sta si probala,nevenovu mast il med i puter...? Ja sam juce poslije obavljene velike nuzde koja je trajala citavu vjecnost osjetila bolove oko anusa i napipala kao neku mekanu guticu,koja me uzasno booooli...evo cijeli dan na poslu s guza na guz...ne da sjedit,ne da nista IZVORNA PORUKA: Mamica24 Probaj nešto od ovih savjeta gore meni su pomogli. IZVORNA PORUKA: Yuna FAKTU krema je dobra za to. IZVORNA PORUKA: Mamica24 Ja sam uzimalaNeven i još neku mazu ne sjećam se kako se zove ali ima onaj nastavak pa ti malo samo gurneš u čmar i iscjediš i odmah bude lakše.
|
|
|
|