nikita -> RE: recepti za pastete (1.3.2009 18:45:32)
|
Evo imam 2 recepta ,oba sam probala ali sam ovaj prvi i pravila : 1. Riblja pasteta - 1 velika konzerva tunjevine - 1 veliki ABC sir ili 2 Dukatele ( Lorna posto ne znam imas li ti to u San Antoniu mozes umjesto toga bilo kakav sirni namaz) - 2 trokutica Zdenke (takoder je to sirni namaz samo malo crvsci ) - 125g maslaca sobne temperature - 3-4 česmice saransaka (po meni treba manje jer se mnogo osjetio saransak ) - na vrh noža : soli,bibera - mala zlica vegete - kavena zlica slatke paprike - 1 velika zlica nasjeckanog persina - sok od pola limuna Zacini se mogu po zelji smanjit,izbaciti ili pojacati. Sve dobro izmiksati i stavit u staklenku i u hladnjak ! 2. Riblja pasteta - 4 jaja utvrdo skuhana - 120g tunjevine - 2 kisela krastavca - 6 fileta srdelica ( iz konzerve) - 1 zlica kapara - 1 zlica senfa - 2 zlice majoneze - malo bijelog luka (saransaka) - 1 zlica maslinovog ulja Eto vam drage moje, ako vas nesto bude zanimalo slobodno pitajte, a ako budete pravili obavezno napisite komentar. U slast [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|