Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja 17.5.2014 14:00:24
Mala Selma
IZVORNA PORUKA: Dalil@
AŽURIRANI SPISAK LOKACIJA U SARAJEVU ZA PRIKUPLJANJE POMOĆI:
Pomoć u Sarajevu se skuplja na sljedećim lokacijama: -Centar za promociju civilnog društva - Gradačačka bb, kod Malezijskog mosta. Donacije će se primati svakog dana osim nedjelje, u periodu od 9 do 15 sati, do 22. maja. - Prostorije FK Sarajevo (prostorije kluba) - Stadion Grbavica (subota) - Kriterion - Filozofski fakultet - soba 10 (10 do 16h) - Caritas BK BiH, ul. Mehmed bega Kapetanovića Ljubušaka 6, od 10 - 18 odnosno 24/7 kontakt 063 690 456 - Shatro - Karate klub Bushido - Fakultet islamskih nauka - Veterinarski fakultet - Pomozi.ba (Azize Šaćirbegović 48, pored Robota Hrasno i Azići 12, Ilidža) - Bosanska kafana Miris Dunja Sarajevo Baščaršija, Čizmedžiluk br. 9 - Centar za Zdravo Starenje Novo Sarajevo, Azize Šaćirbegović 96 - Prostorije OTVORENE MREŽE, ul. Hamdije Cemerlica 21, kontakt telefon: 033/664 403 - Prostorije Radija OTVORENE MREŽE i City Radija Sarajevo, ul. Zmaja od Bosne 52, kontakt telefon: 033/727 000 - Prostorije televizije PINK BH, Trg Solidarnosti 10, Alipasino polje - Svaki Crveni križ u zemlji... -Svih 15 mjesnih zajednica na podrucju Općine Centar.
Samo da vam javim da se kod mene u MZ Mejtas-Bjelave jutros od 8 do sada prikupilo 60 paketa odjece i buce,20 paketa hrane,5 paketa higijene,pelena,jastuka,vode itd... ja sam prezadovoljna,citav dan ljudi donese svoj doprinos,maloprije su nasi vozaci odnjeli sve u crveni krst,pa ce dalje... mi radimo i sutra...
RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja 17.5.2014 15:34:04
lovepower
ja sam svu svoju pomoc usmjerila prema porodicama iz Svraka kojima je kliziste odnijelo kuce jer je to muzeva rodbina,odjecu,hranu,sredstva za licnu higijenu sve sam spakovala jer znam da im sve treba,nijedan par carapa nemaju i naravno finansijsku pomoc ljude koje poznajem a koji zele da doniraju odjecu i hranu za bebe,pelene sam uputila u importane centar za blizance,ja nemam nista za bebe jer ja tek svoju prvu bebu ocekujem,sve me ovo gusi,ali kad vidimo koliko su ovi nasi ljudi humani bar mi malo bude lakse
RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja 17.5.2014 15:34:50
Super Beba
IZVORNA PORUKA: bananica
jeste li stavljale ista za licnu higijenu?? mm ce poslije posla voziti robu pa kontam mogla sam i toga dodati
Vlažnih maramica i higijenskih uložaka treba... Mislim da nije zgorega spakovati i tuš gelova, krema, dezodoransa...To sigurno niko sa sobom ponio nije...
RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja 17.5.2014 15:44:52
emina08
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
Iako sam mislila da mi na jedno mjesto skupimo pa onda sve nosimo...ipak mislim da je najvaznije da nas sto vise odnese na bilo koji od ovih navedenih punktova...to je brze...jer je stvar hitnosti...
RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja 17.5.2014 15:46:15
Medi_87
IZVORNA PORUKA: lovepower
ja sam svu svoju pomoc usmjerila prema porodicama iz Svraka kojima je kliziste odnijelo kuce jer je to muzeva rodbina,odjecu,hranu,sredstva za licnu higijenu sve sam spakovala jer znam da im sve treba,nijedan par carapa nemaju i naravno finansijsku pomoc ljude koje poznajem a koji zele da doniraju odjecu i hranu za bebe,pelene sam uputila u importane centar za blizance,ja nemam nista za bebe jer ja tek svoju prvu bebu ocekujem,sve me ovo gusi,ali kad vidimo koliko su ovi nasi ljudi humani bar mi malo bude lakse
RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja 17.5.2014 16:12:38
amrara
Kaze momak koji je jucer bio u maglaju da ima dosta beba i da su veoma potrebne stvari za djecu, posebno naglasiti i odvojiti sto je za djecu. Ja sam maloprije odnijela ovdje na alipasinom, kupila sam u apoteci 2 paketa pelena po 70 komada ( cetvorka) i mogu reci da su veoma dobre i povoljne, ne bih ih slala da nisam probala na svom djetetu, kostaju po 20 KM paket.
Stavila sam 3 paketa vlaznih maramica, one hrane u kutijama (cokolino, rizolino, frutolino), bojim se da se teglice ne razbiju), tecnost za dezinfekciju ruku, 3 tetra pelene mozda zatrebaju i 2 djecije dekice).
Kupila sam jos onih konzervi za odrasle, keksa, mlijeko i sokova. Mogu vam reci da sam se iznenadila koliko je amko komerc na mojmilu povoljan, stvarno ima mnooogo jeftinijih stvari, koje su sad potrebne, od ostalih trznih centara. Skupljaju i u dzamiji kralj fahd, dolaze na adresu po stvari ako neko nije u mogucnosti da izadje.
RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja 17.5.2014 16:12:48
Super Beba
Na pitanje Fene šta je najpotrebnije u Maglaju, Mulić kaže da pored hrane, treba nepromočiva obuća, hrana za bebe i posebno inzulin
procitah na nekom portalu, eh sad mi tako pade na pamet, sta mislite nesto od lijekova?? tab. protv bolova, neke sirupe, vitamine i sl??
paracetamol, dalsy, bivacin, linex, andoli, kofetini...najbolje je pitati u apoteci šta je najpogodnije za ovu namjenu (tako je MM uradio i apotekarke mu spakovale punu kesu lijekova)..
RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja 17.5.2014 16:17:38
bananica
sad vidim ljude donose pakete, prolaze mi pored radnje, izadjem da vidim gdje ce, kad oni odmah u prostor do ostavljaju , prostorija je od demokratske fronte, skoro je puna raznih potrepstina, pa eto, ako je nekome blizu da znate
RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja 17.5.2014 16:17:56
Medić*
I mi odnjesmo vrece, malo garderobe sam imala za djecu, vise sam stavila za odrasle, posteljina, deka, jorgane i jastuke sam imala. Namirnice. Higijena. Pelene za djecu i odrasle. Stara komsinica doobija humanitarno te pelene za odrasle pa i njeno ponijeli. Ne sjetih se da lijekova stavim... Ustao narod masovno, humanost na djelu, pravo. Neka je Bog na pomoci....
RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja 17.5.2014 16:18:42
hatepsut
Zene,ako ste u mogucnosti da odnesete stvari za djecu i bebe.znaci bebe koje su u prihvatnim centrima.Hitno su im potrebi lijekovi,pelene,hrana.Sredstva za higijenu :( ta djeca su iz kuce izisla bez iceg :(
RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja 17.5.2014 16:19:43
bananica
IZVORNA PORUKA: hatepsut
Zene,ako ste u mogucnosti da odnesete stvari za djecu i bebe.znaci bebe koje su u prihvatnim centrima.Hitno su im potrebi lijekovi,pelene,hrana.Sredstva za higijenu :( ta djeca su iz kuce izisla bez iceg :(
RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja 17.5.2014 16:21:49
hatepsut
Kod nas isto narod jako puno pomazu,cak u kasarni kazu da se vise pomoc u hrani ne donosi imaju dovoljno.Crveni krst rasporedjuje gdje treba.Ali evo novi prihvatni centar ja sam malorpije isla i nosila S druge strane jako puno je prevaranata,pa se apeluje da se pomoc nosi u vec navedena mjesta,a ne onima sto po vratima traze
RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja 17.5.2014 16:22:50
Amyla
gdje? imam spremno 4-5 kesa, krecemo najkasnije za pola sata, hitno mi javite gdje se skuplja djecija odjeca?
RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja 17.5.2014 16:24:29
hatepsut
paracetamol (tablete, sirup) ,analgetici (brufen,analgin i sl) ,cepici za bebe.mozda neki sirup protiv kaslja na biljnoj bazi(to sam ja uzimala)sve to se dobije bez recepta.Kod nas u bolnicu je dovezeno dosta djecice pod temperaturom jer su bukvalno 2 dana pod otvorenim nebom.Tim u bolnici ce se ukazati pomoc,ali stize jos djece u prihvatne centre i nije iskljucene da se nece razboljeti :(
sta od lijekova?
RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja 17.5.2014 16:26:10
bananica
paracetamol (tablete, sirup) ,analgetici (brufen,analgin i sl) ,cepici za bebe.mozda neki sirup protiv kaslja na biljnoj bazi(to sam ja uzimala)sve to se dobije bez recepta.Kod nas u bolnicu je dovezeno dosta djecice pod temperaturom jer su bukvalno 2 dana pod otvorenim nebom.Tim u bolnici ce se ukazati pomoc,ali stize jos djece u prihvatne centre i nije iskljucene da se nece razboljeti :(
RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja 17.5.2014 16:28:33
hatepsut
IZVORNA PORUKA: Amyla
gdje? imam spremno 4-5 kesa, krecemo najkasnije za pola sata, hitno mi javite gdje se skuplja djecija odjeca?
Jel imas u blizini crveni krst ?Odnesi njima oni proslijedjuju dalje.Kod nas ima na vise mejsta prihvatilista i gradjani mahom nose direktno ili u crveni krst pa oni proslijedjuju gdje treba,dali u prihvatilista ili voze direktno u pogodjena mjesta.
RE: POMOĆ ZA DJECU poplavljenih područja 17.5.2014 16:30:12
hatepsut
sta od lijekova?
naravno, samo da Bog dragi olaksa
Da :( ali da vi vidite,bukvalno rijeke gradjana nose pomoc.Ja sam bas ponosna.